Heb je het filmpje met Claire van de Easy Peasy kookboeken al gezien? Lees dan snel verder!! Zo niet, kijk dan eerst hier het filmpje: Viv Health TV Easy Peasy kookboek .

Was je net zo enthousiast als dat wij zijn? Dan hebben wij nu een super leuk artikel voor jou, namelijk een recept uit het eerste boek van Easy Peasy. Lekker, gezond en met liefde gemaakt!

babyhapje

Uit het eerste boek van Easy Peasy een heerlijk babyhapje. Gezond en boordevol vitamientjes. Voor jouw kleintje vanaf 7 maanden.

Bloemkool met een avocado sausje en kabeljauw  babyhapje
(Vanaf 7 maanden)

Met koolsoorten kun je in het begin het beste voorzichtig zijn. Van sommige baby’s zijn de darmpjes nog te gevoelig. Dit geldt niet voor bloemkool; de romige textuur valt vanaf de start meestal goed in de smaak. Bloemkool zit vol vitamine B en C. Het bevat geen vet en is daarom een extra mooie combi met dit avocado sausje vol gezonde vetten.

Ingrediënten:
  • ½ bloemkool
  • Klein stukje graatvrije kabeljauw
  • ½ avocado
  • 1 theelepel avocado-olie (of een andere plantaardige olie)
  • Kruiden naar keuze (koriander en basilicum combineren goed met avocado)
  • Scheutje water (of poedermelk)
Bereidingswijze:

Stoom de bloemkool gaar en pureer grof. Bloemkool is vrij zacht en dus kun je de structuur iets grover laten. Doe hetzelfde met de kabeljauw. Eventueel kun je de kabeljauw en de bloemkool samen stomen. Pel de halve avocado en pureer met wat kruiden, olie en water tot een glad en redelijk vloeibaar mengsel. Nog te vast? Voeg dan wat water toe. Doe alle ingrediënten in een schaaltje en laat de verschillende onderdelen eerst los van elkaar proeven, mochten er smaken bij zitten die nieuw zijn. Daarna kun je de ingrediënten eventueel mengen, hoeft niet.

Enthousiast geworden en wil je nog meer lekkere gerechtjes voor je baby maken? Je kunt het boek via de link hieronder bestellen:

 

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten