Panna Cotta is nog gekker/notiger geworden met deze bakewell-variant op een klassiek dessert. Rude Health Amandel Drink geeft je Panna Cotta een subtiele zoete smaak welke de kersen balanceert. Probeer ze zelf thuis te maken. Je mond zal je dankbaar zijn.
Aantal: 4
Bereidingstijd: 20 min
Rusttijd: 1 uur en 20 min
Recept voor de Panna Cotta:
- 2 Kopjes Rude Health Almond Drink
- ¼ kop ahornsiroop
- ½ theelepel agar poeder
- 1 theelepel vanille-extract
- 1 theelepel amandelextract
- 25 ml Amaretto (optioneel)
- Een handvol geroosterde amandelen
- Recept voor de compote:
- Een handjevol verse of bevroren kersen zonder pit
- 1 theelepel ahornsiroop
Methode:
- Voeg de Almond drink, ahornsiroop en agar poeder toe in een middelgrote pan en roer het goed tot een mengsel.
- Voeg het vanille-extract en amandelextract en roer opnieuw
- Zet het mengsel tijdens dat het geroerd wordt op middelhoog vuur en breng het aan de kook. Als het eenmaal begint te koken, zet het iets lager en laat het voor 2 minuten sudderen.
- Haal de pan van het vuur en voeg indien gebruik de Amaretto toe.
- Giet het mengsel in een kan en verdeel het over vormpjes op een dienblad.
- Laat het mengsel rusten op kamertemperatuur voor 20 minuten en zet het daarna in de koelkast voor minstens 1 uur om het volledig te laten rusten.
- Maak tijdens het koelen je compote door de bessen en ahornsiroop in een steelpan op middelhoog vuur te plaatsen. Roer tot de bessen een beetje zacht en opengebroken zijn. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
- Voor het serveren, draai de Panna Cotta om uit het vormpje op een eigen bord, of serveer gelijk vanuit het vormpje.
- Maak het af met de compote en geroosterde amandelen.
MAAK OOK: Chocolade Hazelnoot Mousse, om bij weg te dromen.
Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
22 mei 2015
Smaak en kleuren
20 maart 2014
Een goede houding is het halve werk
29 oktober 2019
Zo blijf je gemotiveerd om te sporten nu het kouder is
8 oktober 2015
Bredemeijer Bloggersevent
16 juni 2016
Pizza voor papa’s
8 september 2017
Scheiden is geen kinderspel: hoe zet je het kind centraal?
15 september 2018
Hormonenproof recept: Kalkoenburgers met knoflook-komkommersalade
9 april 2016
Krystl: neem jezelf niet té serieus
25 mei 2015
Hoe werkt de mind?
23 juni 2020
Zo kun je avocado’s eerder laten rijpen
17 april 2015
Ontgiften en vet verbranden!
16 juli 2019
Comfort food: pittige Thaise pompoensoep
24 mei 2019
Gezond eten samen met je kinderen doe je zo!
14 juli 2015
VivLoves it: OneFit
17 november 2016
Welke producten koop je biologisch en welke niet per se?
12 september 2016
VIVIAN’S MISSIE: MAAK NEDERLAND GEZONDER
29 oktober 2018
DIY: kokosnoot deodorant
18 juni 2015
De zomer voor Food Lovers
23 augustus 2016
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEK JET VAN NIEUWKERK
2 oktober 2014
Kievit Blend superfoodmix
16 maart 2015
Superfood nummer 1: pruimen
19 mei 2017
Water vies? Zó lust ieder kind het!
26 november 2018
Dit gebeurt er met je lichaam wanneer je te weinig slaapt
10 juli 2015
Voeding met Viv
21 augustus 2018
Tips tegen puistjes
13 maart 2017
Wat moet je weten over biologisch eten?
29 april 2019
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –