Panna Cotta is nog gekker/notiger geworden met deze bakewell-variant op een klassiek dessert. Rude Health Amandel Drink geeft je Panna Cotta een subtiele zoete smaak welke de kersen balanceert. Probeer ze zelf thuis te maken. Je mond zal je dankbaar zijn.
Aantal: 4
Bereidingstijd: 20 min
Rusttijd: 1 uur en 20 min
Recept voor de Panna Cotta:
- 2 Kopjes Rude Health Almond Drink
- ¼ kop ahornsiroop
- ½ theelepel agar poeder
- 1 theelepel vanille-extract
- 1 theelepel amandelextract
- 25 ml Amaretto (optioneel)
- Een handvol geroosterde amandelen
- Recept voor de compote:
- Een handjevol verse of bevroren kersen zonder pit
- 1 theelepel ahornsiroop
Methode:
- Voeg de Almond drink, ahornsiroop en agar poeder toe in een middelgrote pan en roer het goed tot een mengsel.
- Voeg het vanille-extract en amandelextract en roer opnieuw
- Zet het mengsel tijdens dat het geroerd wordt op middelhoog vuur en breng het aan de kook. Als het eenmaal begint te koken, zet het iets lager en laat het voor 2 minuten sudderen.
- Haal de pan van het vuur en voeg indien gebruik de Amaretto toe.
- Giet het mengsel in een kan en verdeel het over vormpjes op een dienblad.
- Laat het mengsel rusten op kamertemperatuur voor 20 minuten en zet het daarna in de koelkast voor minstens 1 uur om het volledig te laten rusten.
- Maak tijdens het koelen je compote door de bessen en ahornsiroop in een steelpan op middelhoog vuur te plaatsen. Roer tot de bessen een beetje zacht en opengebroken zijn. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
- Voor het serveren, draai de Panna Cotta om uit het vormpje op een eigen bord, of serveer gelijk vanuit het vormpje.
- Maak het af met de compote en geroosterde amandelen.
MAAK OOK: Chocolade Hazelnoot Mousse, om bij weg te dromen.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
6 juli 2016
ZOUTARM KOKEN MET KRUIDEN
22 december 2017
5 redenen waarom jij ook zou moeten overstappen op hennep!
18 maart 2018
Hot Maca Choco, de hormoonoppepper!
25 maart 2016
Dadeltaart met bessen, cacao, kokos en karamel.
15 februari 2017
FRIET
13 november 2015
Vivians Rijstadvies
16 september 2016
IDEE VOOR LUNCH OF DINER: FLUFFY PANNENKOEKEN
28 mei 2014
Bloemkool pizza
16 mei 2017
Freekeh vs quinoa: wat is gezonder?
21 december 2016
9 Tips om kerstkilo’s te voorkomen.
26 maart 2016
6 tips om hardlopen leuk te vinden
1 september 2019
Dit wil je eten om de hersenen zo gezond mogelijk te houden
6 september 2016
Opleiding tot Hormoontherapeut
4 december 2015
WINNEN! Mama’s Toverboek- en Tas; de magie van aromatherapie
19 maart 2020
Gezonde voedingsmiddelen
15 juni 2016
Je spijsvertering bevorderen?
20 april 2019
Wat doen hormoonverstorende stoffen met ons?
20 augustus 2019
Mijn (kook)boek: Gezonder met Viv
25 augustus 2015
Je bent wat je… drinkt!
14 maart 2016
8 tips om je warme bed uit te komen
23 februari 2016
pittige komkommer smoothie
27 oktober 2014
5 gezonde vragen van de ‘Margriet’
8 oktober 2015
Bredemeijer Bloggersevent
1 september 2018
Boekweit met frambozen en granaatappelpitjes
28 april 2015
Boho-Tiffin voor jou!
8 september 2014
Viv’s zoete aardappelchips
29 januari 2019
Begin het jaar gezond met de heerlijke shakes van Jimmy Joy!
13 juli 2014
Gezonde glutenvrije vervangers!
20 januari 2016
Geslaagd! Vivian Reijs volgde de opleiding Kind & voeding!
22 mei 2015
Smaak en kleuren
22 augustus 2017
Kick-start je dag met deze Groene Paksoi smoothie
13 augustus 2022
Heb je vaak last van gevoelige of pijnlijke borsten?
27 mei 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –