Panna Cotta is nog gekker/notiger geworden met deze bakewell-variant op een klassiek dessert. Rude Health Amandel Drink geeft je Panna Cotta een subtiele zoete smaak welke de kersen balanceert. Probeer ze zelf thuis te maken. Je mond zal je dankbaar zijn.
Aantal: 4
Bereidingstijd: 20 min
Rusttijd: 1 uur en 20 min
Recept voor de Panna Cotta:
- 2 Kopjes Rude Health Almond Drink
- ¼ kop ahornsiroop
- ½ theelepel agar poeder
- 1 theelepel vanille-extract
- 1 theelepel amandelextract
- 25 ml Amaretto (optioneel)
- Een handvol geroosterde amandelen
- Recept voor de compote:
- Een handjevol verse of bevroren kersen zonder pit
- 1 theelepel ahornsiroop
Methode:
- Voeg de Almond drink, ahornsiroop en agar poeder toe in een middelgrote pan en roer het goed tot een mengsel.
- Voeg het vanille-extract en amandelextract en roer opnieuw
- Zet het mengsel tijdens dat het geroerd wordt op middelhoog vuur en breng het aan de kook. Als het eenmaal begint te koken, zet het iets lager en laat het voor 2 minuten sudderen.
- Haal de pan van het vuur en voeg indien gebruik de Amaretto toe.
- Giet het mengsel in een kan en verdeel het over vormpjes op een dienblad.
- Laat het mengsel rusten op kamertemperatuur voor 20 minuten en zet het daarna in de koelkast voor minstens 1 uur om het volledig te laten rusten.
- Maak tijdens het koelen je compote door de bessen en ahornsiroop in een steelpan op middelhoog vuur te plaatsen. Roer tot de bessen een beetje zacht en opengebroken zijn. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
- Voor het serveren, draai de Panna Cotta om uit het vormpje op een eigen bord, of serveer gelijk vanuit het vormpje.
- Maak het af met de compote en geroosterde amandelen.
MAAK OOK: Chocolade Hazelnoot Mousse, om bij weg te dromen.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
7 september 2018
Hoe gelukkig ben jij?
5 december 2015
Overheerlijke glutenvrije appeltaart!
16 mei 2015
Suiker, de zoete saboteur
20 april 2019
Wat doen hormoonverstorende stoffen met ons?
9 maart 2020
Wortelgroenten als bron van gezonde koolhydraten
17 december 2018
5 x tips om te ontprikkelen
2 december 2016
Kom jij ook naar ons Health Event bij Fletcher??
7 juni 2019
Waarom is melk niet zo goed voor elk?
10 februari 2020
Lekker herfstig: Kokos en Limoengras Bouillon
3 november 2014
De ‘healthy lifestyle’ weer oppakken?
27 januari 2019
Wil je meer energie? Probeer een winterdetox!
19 mei 2016
Kruidige rijst-linzen-wortelmix
13 februari 2017
Viv’s health Q & A met Susan Smit
19 april 2016
Mijn favo gezonde pasta
31 mei 2016
Super power jezelf: beauty on the inside
2 mei 2016
Tijd voor een gezonde levensstijl!
3 januari 2019
Gezonde sport smoothies voor vóór en na het sporten
13 augustus 2019
Dit gebeurt er met je lichaam als je cola drinkt
9 september 2014
Je kids fit de herfst in….?
31 juli 2014
Frisse veldslasalade
18 november 2020
Wat doet Vitamine D voor je body?
24 oktober 2015
Zwangerschapstips!
18 juli 2016
VIV’S Q&A: NIENKE & MADELON VAN GLOWMAGAZINE
14 augustus 2018
Het Ayurvedische kruid Ashwagandha
11 januari 2018
Kip-kokoscurry met courgette en bruine rijst
10 juli 2015
Het hoepelseizoen is geopend!
27 november 2014
Culinair Comfortfood uit Zadina’s Kitchen
17 oktober 2019
Te lekker: Groenten Carbonara met Havermelk
12 februari 2016
Video: Viv Eet Mee #1 Speltpasta
21 maart 2016
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –