Panna Cotta is nog gekker/notiger geworden met deze bakewell-variant op een klassiek dessert. Rude Health Amandel Drink geeft je Panna Cotta een subtiele zoete smaak welke de kersen balanceert. Probeer ze zelf thuis te maken. Je mond zal je dankbaar zijn.
Aantal: 4
Bereidingstijd: 20 min
Rusttijd: 1 uur en 20 min
Recept voor de Panna Cotta:
- 2 Kopjes Rude Health Almond Drink
- ¼ kop ahornsiroop
- ½ theelepel agar poeder
- 1 theelepel vanille-extract
- 1 theelepel amandelextract
- 25 ml Amaretto (optioneel)
- Een handvol geroosterde amandelen
- Recept voor de compote:
- Een handjevol verse of bevroren kersen zonder pit
- 1 theelepel ahornsiroop
Methode:
- Voeg de Almond drink, ahornsiroop en agar poeder toe in een middelgrote pan en roer het goed tot een mengsel.
- Voeg het vanille-extract en amandelextract en roer opnieuw
- Zet het mengsel tijdens dat het geroerd wordt op middelhoog vuur en breng het aan de kook. Als het eenmaal begint te koken, zet het iets lager en laat het voor 2 minuten sudderen.
- Haal de pan van het vuur en voeg indien gebruik de Amaretto toe.
- Giet het mengsel in een kan en verdeel het over vormpjes op een dienblad.
- Laat het mengsel rusten op kamertemperatuur voor 20 minuten en zet het daarna in de koelkast voor minstens 1 uur om het volledig te laten rusten.
- Maak tijdens het koelen je compote door de bessen en ahornsiroop in een steelpan op middelhoog vuur te plaatsen. Roer tot de bessen een beetje zacht en opengebroken zijn. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
- Voor het serveren, draai de Panna Cotta om uit het vormpje op een eigen bord, of serveer gelijk vanuit het vormpje.
- Maak het af met de compote en geroosterde amandelen.
MAAK OOK: Chocolade Hazelnoot Mousse, om bij weg te dromen.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
15 maart 2019
Eet jij genoeg eiwitten? Wij helpen je!
6 juni 2016
Vitamine D, wat moet je daar nu mee?
26 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Daisy Oppelaar
30 november 2016
Krystl: “Geef je lichaam een boost met een koude douche!”
9 september 2018
Allergie of intolerantie: wat is het verschil?
21 september 2018
Beste avocado-tip ooit!
6 juni 2019
10 voedingsmiddelen met verborgen suikers!
14 december 2018
Cadeautip: Keramische pannenset
22 augustus 2018
Viv’s product van de week: de slowjuicer
14 februari 2017
Op deze manier krijg je schoon én gezond water uit de kraan!
17 januari 2019
Kefir is goed voor je darmflora
2 juni 2016
Gezonde boekweit wraps
17 december 2016
Geroosterde kikkererwten: Een makkelijk en gezond tussendoortje
16 juni 2015
Bootcamp voor mama’s
15 juni 2016
Je spijsvertering bevorderen?
5 januari 2016
Een persoonlijk health consult boeken?
31 augustus 2019
De relatie tussen Autisme en voeding
1 april 2016
9 x inspirerende foodie instagram accounts
30 augustus 2017
Stralend slank door balans in je sekshormonen!
22 februari 2017
Receptje: Heerlijke homemade eierkoeken
3 april 2016
De helende werking van kruiden en specerijen
15 september 2019
Green Juice! Met dit drankje begin ik mijn dag
23 maart 2019
Heerlijk weekend receptje: een gezonde milkshake!
27 oktober 2018
Recept voor gezonde chocoladebrownie
27 februari 2017
De eetgewoontes van Renate Gerschtanowitz
9 april 2014
Media: Talkies Magazine
13 mei 2014
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –