Dit recept wil je vandaag nog maken! Gezonde glutenvrije cakejes met een bijzonder ingrediënt: bieten!

Chocolade en bieten

Ja echt, die paarse biet! Bietjes zijn supergezond, vol vitaminen B3, B6 en C. Ook zit er betacaroteen, magnesium, calcium, zink en ijzer in! Bieten helpen je lever en galblaas gifstoffen af te breken, met recht een topper te noemen dus!

Ingrediënten cakejes: 

  • 150 gram kokosolie
  • 125 ml maple syrup
  • 100 gram rauwe cacao
  • 1 middelgrote rauwe biet, geschild en fijngehakt in een keukenmachine
  • 250 gram amandelmeel
  • 3 eieren, geklopt
  • 3 eetlepels kokospalmsuiker
  • 2 theelepels (glutenvrij) bakpoeder

MAAK OOK: Dit is de chocoladecake waar je hormonen blij van worden!

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en leg een vel bakpapier in een cake blik.
  2. Voeg aan de gehakte biet de volgende ingrediënten toe: kokosolie, maple syrup, cacaopoeder. Doe dit allemaal samen in een steelpan en laat dit een paar minuutjes op heel laag vuur opwarmen, blijf goed roeren! Je krijgt een mooie soepele chocolade saus.
  3. Mix het amandelmeel, kokospalmsuiker en bakpoeder goed door elkaar, voeg dan de eieren en chocoladesaus toe en meng het geheel goed door elkaar.
  4. Giet het beslag in muffinvormpjes en plaats het in de oven gedurende 30-40 minuten, enjoy!

Tekst: Juliette – Ms. Jules

Bron: Recept

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten