Tijdens mijn vakantie in Frankrijk at ik een heerlijke, frisse avocado risotto. Ik vond hem zelfs zo lekker dat we speciaal voor mij twee keer naar het restaurant terug zijn gegaan voor dit gerecht. De risotto was, volgens de kaart, gemaakt met avocado en citroen. Heel simpel, maar oh zo lekker.
Thuis gekomen besloot ik het gerecht na te maken, en dat is (al zeg ik het zelf) goed gelukt! Ik koos er voor om de risotto vegetarisch te houden, maar je kunt hem heel goed combineren met bijvoorbeeld zalm of gamba’s.
Wat heb je voor 2 personen nodig:
200 gram risottorijst
600 ml groente bouillon
2 avocado’s
cherrytomaten
verse dille
sap van een halve citroen
scheutje olijfolie
Bereiding
Verwarm een scheutje olijfolie in een grote pan en bak de risottorijst tot de korrels glazig beginnen te worden. Dit duurt zo’n 5 minuten. Maak ondertussen de bouillon door 600 ml water aan de kook te brengen met een (biologisch) groentebouillonblokje. Zodra de bouillon kookt voeg je een scheutje bouillon toe aan de risottorijst en breng, dit onder af en toe roeren, aan de kook. Voeg zodra de bouillon opgenomen is door de korrels een nieuwe scheut bouillon toe. Doe dit tot alle bouillon is toegevoegd. Dit
duurt zo’n 20 minuten. Halveer ondertussen de avocado’s en prak ze fijn. Snijd de cherrytomaten in kleine stukken. Zodra de risottorijst klaar is roer je er de geprakte avocado, het sap van een halve citroen en de tomaatjes doorheen. Voeg er naar smaak verse dille aan toe.
Eet smakelijk!
Tekst: Helena Blijenberg
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
13 september 2018
Gouden melk: de genezende en zuiverende werking
15 februari 2022
Stress maakt je dik! 8 tips om stress te verminderen
11 januari 2018
Kip-kokoscurry met courgette en bruine rijst
29 september 2018
Boekweitpannenkoek met geitenkaas
26 november 2015
Zuivelvrije Noten-kokos yoghurt
29 september 2022
Vermoeid, of weinig energie voordat je ongesteld wordt? Mijn 9 tips
7 maart 2017
De verschillende schuilnamen van suiker
1 april 2016
9 x inspirerende foodie instagram accounts
18 februari 2017
Klachten bij kinderen door teveel suikers, wat drinkt jouw kind?
6 september 2016
Keltisch zeezout
5 februari 2021
Nee hé, alweer blaasontsteking?! Zo voorkom je het!
8 oktober 2018
De invloed van voeding op je nachtrust
14 februari 2017
Stressfood, wat is dit en helpt het echt?
14 februari 2017
Mijn reis SOS tasje
7 september 2016
BACK TO SCHOOL MET DE HEALTHY KIDS BOX
19 september 2019
Geef je standaard koffietje een twist met deze tips
19 januari 2016
Een liefdevol en veilig huis voor ieder kind!
25 augustus 2018
Pannenkoekjes met verstopte courgette
23 februari 2016
Hongergevoel?
16 juli 2019
Comfort food: pittige Thaise pompoensoep
24 maart 2014
Inspiratie voor de Challenge
25 oktober 2017
Dit zijn de 50 de meest gezonde producten die er bestaan
4 augustus 2019
Stress: een grote boosdoener voor je gezondheid
5 juni 2015
Wie komt onze chocolade proeven?
25 maart 2014
Presentatie coaching
26 september 2016
Een gezonder, blijer, slanker dagje samen met je vriendinnen?
18 juli 2016
VIV’S Q&A: NIENKE & MADELON VAN GLOWMAGAZINE
14 april 2016
Hoe werk je toe naar een gifvrij lijf?
19 november 2015
Vivian Reijs: “Ik ben zwanger, wat een feest!”
23 november 2015
6 tips tegen jouw ‘Blue Monday’
8 september 2014
Viv’s zoete aardappelchips
14 februari 2018
KAMILLE: super heilzaam en vooral bij rusteloosheid en keelpijn
17 december 2015
Strakke benen en billen?
25 januari 2019
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –