Een asperge is een bron van vitamines, mineralen en voedingsvezels en de meest opvallende eigenschap is dat ze ontzettend kankerwerend zijn. Daarnaast zijn ze onder andere bloedzuiverend, helpen tegen constipatie en wanneer je ze in combinatie eet met vitamine-C-rijke-vruchten hebben ze een erg vetverbrandende functie. Groene asperges zijn niet alleen krachtiger en kruidiger van smaak dan witte asperges, ze zijn ook rijker aan vitamines. Ook hoef je ze nauwelijks te schillen.
Nodig (4 personen):
- 300 gram quinoa
- 1 ui
- 2 knoflooktenen
- 150 gram groene asperges
- 400 ml bouillon
- 40 gram Parmezaanse kaas
- Peper en zout
- Olijfolie
Bereiding:
- Pel en snipper de ui en knoflook en fruit deze aan in wat olijfolie totdat hij glazig ziet.
- Kook de quinoa met een bouillonblokje gaar volgens de verpakking. Voeg daarna de quinoa bij de ui en knoflook met nog wat water.
- Was de citroen, rasp het gele gedeelte van de schil en voeg dit bij de risotto. Meng tot slot de Parmezaanse kaas door de risotto.
- Was de asperges en snijd een stukje van de uiteindes af. Bak de asperges kort aan in wat olijfolie.
- Pers een knoflookteen en een halve citroen uit boven de asperges en breng ze op smaak met wat peper en zout.
- Serveer de risotto met de groene asperges
Recept: Eat Live Travel
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
5 oktober 2018
10 tips om gezond uit eten te gaan
3 oktober 2017
Weerstand booster Vitamine C(amu camu)!
6 april 2014
Mijn eetdagboek op I love health!
30 augustus 2017
Stralend slank door balans in je sekshormonen!
19 december 2014
Hoofdgerecht: Kerstkalkoen met peer
15 mei 2016
Eet jij genoeg van elke kleur?
20 maart 2018
Kauwgom, is dat wel zo gezond?
20 juli 2016
EEN LEVEN LANG GEZOND DRINK PLEZIER
28 september 2016
RECEPT VOOR DE KIDS: ZOETE AARDAPPEL PANNENKOEKJES
6 juni 2019
10 voedingsmiddelen met verborgen suikers!
10 juni 2015
SLA: het kookboek
14 maart 2018
Wat is oxidatieve stress?
9 april 2014
Ontzuren met thee
19 januari 2017
Verleidingen, hoe houdt je ze tegen?
24 maart 2014
Boodschappenlijst week 1
16 april 2016
Hoe houd je de koelkast schoon?
13 juni 2016
Viv’s Q&A: Anne de Buck
22 mei 2015
Smaak en kleuren
30 augustus 2018
Gezonder leven doe je zo!
17 november 2015
Verkort zo je ochtendritueel en houd meer tijd over!
8 september 2017
Gezonde leestip; The Blue Zones
20 juli 2015
Easy to go Rice Wraps
13 juli 2014
Gezonde glutenvrije vervangers!
13 augustus 2015
Laat je negatieve gedachten los!
2 mei 2016
Kleurige gevulde paprika’s met quinoa
6 juni 2016
Zomerse aardbeien salade
17 januari 2018
De griepepidemie te lijf! Welke 5 supplementen werken echt
12 november 2018
Wat is genetisch gemodificeerd voedsel?
12 januari 2016
Vivonline en Marleyspoon samenwerking
23 maart 2015
Leestip: Het Body Book van Cameron Diaz
11 maart 2016
Viv Eet Mee #10 Chocoladepasta
27 juli 2020
Dit is het verschil tussen foliumzuur en folaat
29 oktober 2019
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –