Verschillende soorten glutenvrije pasta zijn tegenwoordig makkelijk te verkrijgen. Maar nu heb ik een lekkere gezondere versie voor het eten van glutenvrije pasta. Namelijk; ’Courgetti’. Oftewel courgetteslierten die je eet alsof het spaghetti is.
En ik kan je zeggen dat het ontzettend lekker is, ook als je normaal gesproken wel gewoon (glutenvrije) pasta eet. Op deze manier kom je ook heel snel aan je dagelijkse portie groente!
Omdat de courgette in dit geval zowel als pasta én groente gebruikt wordt, heb je veel courgette nodig, ongeveer 1 courgette per persoon.
Nu zul je je afvragen hoe je ooit courgette slierten gaat krijgen? Dat is ontzettend makkelijk! Namelijk met een Juliennesnijder / Spirelli (deze kun je kopen in verschillende kookwinkels)
De courgette, tomaat, pesto & knoflookgarnalen vormen samen een heerlijk glutenvrij gerecht met een Italiaans tintje. En daarnaast ook ontzettend gezond!
Ingrediënten | Voor 2 personen
2 courgettes
200 gram garnalen
1 teen knoflook
3 tomaten
2 eetlepels groene pesto
2 eetlepels pijnboompitjes
Peper & zout
Kokosolie en olijfolie
Stap voor stap
– Verwarm de oven voor op 200ºC. Vet een ovenschaal in met de kokosolie en leg de tomaten erin. Besprenkel ze met peper, zout & kokosolie. Rooster de tomaten ongeveer 20 minuten in de oven.
– Was de courgette eerst goed af. Snijd dan de courgette met een juliennesnijder / spirelli in lange slierten. Doe de courgetti in een kom en besprenkel met wat zout.
– Rooster de pijnboompitjes goudbruin in een koekenpan.
– Bak de garnalen in kokosolie en voeg de knoflook erbij. Bak daarna de courgetti ook even kort in de koekenpan en roer de pesto erdoor.
– Verdeel de courgetti over 2 borden en doe de knoflookgarnalen erbij.
– Haal de tomaten uit de oven en voeg deze toe samen met de pijnboompitjes. Besprenkel als laatste nog even de beide borden met een lekkere olijfolie.
Eetsmakelijk!
Tekst: Suzanne van Laar
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
26 mei 2015
Hormonen en het effect op je gezondheid
16 januari 2016
Pita’s voor het hele gezin uit ‘Easy Peasy Family’!
27 oktober 2015
Maak zelf een heerlijke Oathie
8 september 2015
Recept: ‘ Recipe for Love ’
12 april 2015
Bananenbrood is makkelijk en lekker met dit recept!
10 oktober 2016
VIVONLINE FINALIST VAN DE FOOD BLOG AWARDS 2016
2 september 2017
Een verantwoord tussendoortje voor kinderen
8 juli 2016
Carobe bonbonnetjes
19 december 2016
Inspiratie voor een kerstdiner
19 maart 2016
Kleurrijk eten met kinderen
5 december 2016
Viv’s Healthbox: Het ideale cadeau voor onder de kerstboom!
27 juli 2014
Glutenvrij diner!
21 juni 2017
De zin en onzin over gluten
6 mei 2016
Raw vegan chocoladetaart
25 januari 2019
Winterhanden en wintertenen? Check je schildklier!
7 mei 2018
Een lekker recept: Pink Ibiza Acai Bowl
19 december 2016
Natuurlijke kauwgom bestaat
13 januari 2021
Hoe een gezonde bloedsuikerspiegel je helpt met afvallen
15 oktober 2017
Hoe houd je oren goed schoon?
29 augustus 2021
PCOS: Wat is het? En wat kun je eraan doen?
30 juni 2018
Wat heb jij nodig om gelukkig te zijn?
30 september 2018
Hennepzaad: de vegan eiwitbron
9 augustus 2015
Herman over bonen
8 augustus 2019
7 fouten die je waarschijnlijk maakt na het trainen
28 februari 2016
Glutenvrije ontbijt muffins
27 januari 2016
Viv’s heerlijke wintersmoothie
19 september 2019
Geef je standaard koffietje een twist met deze tips
17 mei 2016
Food we love: Rabarber
26 september 2016
VOEDING MET VIV: EETGEWOONTES MARIAN MUDDER
21 september 2017
Viv eet mee #12: Slawraps
22 juli 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –