Verschillende soorten glutenvrije pasta zijn tegenwoordig makkelijk te verkrijgen. Maar nu heb ik een lekkere gezondere versie voor het eten van glutenvrije pasta. Namelijk; ’Courgetti’. Oftewel courgetteslierten die je eet alsof het spaghetti is.
En ik kan je zeggen dat het ontzettend lekker is, ook als je normaal gesproken wel gewoon (glutenvrije) pasta eet. Op deze manier kom je ook heel snel aan je dagelijkse portie groente!
Omdat de courgette in dit geval zowel als pasta én groente gebruikt wordt, heb je veel courgette nodig, ongeveer 1 courgette per persoon.
Nu zul je je afvragen hoe je ooit courgette slierten gaat krijgen? Dat is ontzettend makkelijk! Namelijk met een Juliennesnijder / Spirelli (deze kun je kopen in verschillende kookwinkels)
De courgette, tomaat, pesto & knoflookgarnalen vormen samen een heerlijk glutenvrij gerecht met een Italiaans tintje. En daarnaast ook ontzettend gezond!
Ingrediënten | Voor 2 personen
2 courgettes
200 gram garnalen
1 teen knoflook
3 tomaten
2 eetlepels groene pesto
2 eetlepels pijnboompitjes
Peper & zout
Kokosolie en olijfolie
Stap voor stap
– Verwarm de oven voor op 200ºC. Vet een ovenschaal in met de kokosolie en leg de tomaten erin. Besprenkel ze met peper, zout & kokosolie. Rooster de tomaten ongeveer 20 minuten in de oven.
– Was de courgette eerst goed af. Snijd dan de courgette met een juliennesnijder / spirelli in lange slierten. Doe de courgetti in een kom en besprenkel met wat zout.
– Rooster de pijnboompitjes goudbruin in een koekenpan.
– Bak de garnalen in kokosolie en voeg de knoflook erbij. Bak daarna de courgetti ook even kort in de koekenpan en roer de pesto erdoor.
– Verdeel de courgetti over 2 borden en doe de knoflookgarnalen erbij.
– Haal de tomaten uit de oven en voeg deze toe samen met de pijnboompitjes. Besprenkel als laatste nog even de beide borden met een lekkere olijfolie.
Eetsmakelijk!
Tekst: Suzanne van Laar
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
14 oktober 2018
Maken noten je dik?
29 augustus 2021
PCOS: Wat is het? En wat kun je eraan doen?
25 augustus 2015
Viv eet mee zoekt kandidaten
1 augustus 2017
Zelf de lekkerste matcha latte maken
12 november 2015
Jamie Olivier trakteert!
12 maart 2018
VOEDINGSTIPS VOOR EEN GOEDE NACHTRUST
3 oktober 2019
Afvallen met een koolhydraatarm dieet? Dit moet je doen
17 december 2015
Volg jij VivOnline? Win Viv’s kerstpakket!
25 januari 2017
Recept: Apple pie havermout
2 december 2016
Kom jij ook naar ons Health Event bij Fletcher??
10 juni 2015
SLA: het kookboek
21 januari 2019
Heerlijke zoete aardappel toastjes
9 oktober 2015
Leven met een allergie/intolerantie
7 maart 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Krystl Pullens
1 maart 2016
HOERA! Baby James is geboren!
18 november 2020
Wat doet Vitamine D voor je body?
11 maart 2016
Viv Eet Mee #10 Chocoladepasta
28 juli 2015
Uit Paulines keuken
17 maart 2017
Mijn favoriete afspeellijst tijdens een work-out
5 juni 2015
Wie komt onze chocolade proeven?
3 december 2018
Mooie tanden zonder fluoride!
22 december 2020
Blijf slank tijdens de kerst met onze tips!
27 juli 2014
Chocolade love smoothie
21 januari 2015
Chips tijdens de afval challenge …
18 februari 2016
Kaneel hoort in elke keuken thuis
26 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Daisy Oppelaar
11 oktober 2022
Recept: Geroosterde pompoen met amandelen
10 oktober 2019
Deze healthy glutenvrije pizza is adembenemend lekker
15 november 2016
Ontbijten uit een bowl: Good morning bowl
18 mei 2014
Quinoasalade met bieten & zoete aardappel
14 maart 2016
8 tips om je warme bed uit te komen
22 juli 2018
WAT IS NOU GEZOND BROODBELEG?
3 juli 2020
7 tips voor een mooi en gezond gebit
28 februari 2019
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –