Een lekkere gezonde maaltijd of snack klaarmaken zonder suiker, klinkt lastig? Is het zeker niet! Met een paar tips en receptjes kom je al een heel eind.
Tips om heerlijk te eten zonder suiker
Tip 1:
De grote truc is om te proberen niet meer uit pakjes te koken. In voorverpakte producten zit namelijk naast veel zout ook erg veel suiker wat vaak helemaal niet nodig is!
Tip 2:
Er zijn heel veel alternatieven voor suiker! Een banaantje door je havermout zorgt ook voor een lekkere zoete smaak. Of een paar worteltjes in een shake ‘s ochtends. Deze oranje vitaminebommetjes zorgen ook voor een zoetere smaak zonder dat er suiker aan te pas komt!
Tip 3:
Heb je echt een onstilbare drang naar zoetigheid? Neem eens een lekkere rauwe chocoladereep gezoet met stevia of kokosbloesemsuiker, of pak een handje moerbeien. Dit zijn pure producten met een heerlijke zoete smaak! Een paar druppeltjes stevia zorgen al voor een zoetere smaak voor je shake, havermout of thee.
Naast deze tips heeft Vivonline ook nog een aantal receptjes voor je, uiteraard zonder suiker maar ontzettend lekker! Eet smakelijk!
Lekkere recepten zonder suiker
Bananenpannenkoekjes (1 persoon)
– 1 banaan
– 2 eieren
– kokosolie
Pureer de banaan met vork en roer de eieren erdoor. Verhit in een pan een klein beetje kokosolie. Giet nu een klein beetje van het beslag in de pan, de pannenkoekjes zijn het makkelijkst te bakken als ze een doorsnede van ongeveer 8-10 cm hebben. De pannenkoekjes zijn al erg lekker door het zoetige van de banaan maar een klein beetje kaneel zorgt helemaal voor een heerlijke smaak!
Rauwe cacao, dadel en kokos balletjes
– 12 ontpitte dadels
– 100 gram gemixte nootjes, bijvoorbeeld amandelen, pecannoten en walnoten (ongebrand en ongezouten)
– 1 eetlepel chiazaadjes
– 40 gram rauwe cacaopoeder
– 1,5 eetlepel kokosolie
– kokosrasp
Laat de dadels een kwartiertje weken in warm water zodat ze zachter worden. Doe de noten, cacaopoeder, kokosolie en chia zaadjes samen in een keukenmachine en voeg de dadels toe. Mix dit totdat de ingrediënten goed gemengd zijn. Rol er vervolgens balletjes van en rol deze door de kokosrasp. Zet ze even in de vriezer dan worden ze steviger. Een ideale snack vol vitamines, vezels, goede vetten en niet te vergeten: zonder suiker!
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
27 juli 2014
Chocolade love smoothie
11 december 2016
SUIKERVERSLAVING: WAT IS HET EN HOE KOM JE ER VANAF?
12 januari 2020
Vitamine C helpt je bij griep (ook preventief)
25 maart 2014
Presentatie coaching
27 januari 2015
Een heerlijk weerstand oppeppend sapje uit de (slow)juicer
18 augustus 2019
Last van PMS: Dit moet je juist wel (of niet) eten
14 april 2019
Dit is hoeveel avocado je op een dag ‘mag’ eten
30 oktober 2017
Go with The Glow: Veganized Party Pineapple van Rens Kroes
6 mei 2016
Raw vegan chocoladetaart
15 november 2016
Ontbijten uit een bowl: Good morning bowl
25 augustus 2014
Lekker zoet tussendoortje
19 januari 2017
Verleidingen, hoe houdt je ze tegen?
12 mei 2017
Let op: glutenvrij niet altijd gezond!
28 oktober 2015
Heerlijk voorleesboek van Cabaretière Madelijne Kool
1 januari 2019
Een kater? Wij hebben de oplossing!
22 januari 2016
Op je kop voor een stralende huid!
10 februari 2016
Kom jij ons team versterken? Vrijwillige schrijfsters gezocht.
24 januari 2019
Suiker: hoe blijf ik er van af?
22 juni 2021
10 x spijsvertering tips voor op vakantie
19 mei 2016
Kruidige rijst-linzen-wortelmix
3 juni 2016
10 x motiverende quotes!
29 november 2015
Romige Indiase curry met tofu
4 oktober 2021
Dit zijn de 10 gezondheidsvoordelen van kurkuma
21 juni 2018
Bloemkoolpizza met verse groenten
19 juni 2019
25 Simpele dingen voor een gezonde levensstijl
21 juni 2017
De zin en onzin over gluten
3 september 2015
Gezonde chocopasta
4 mei 2016
Viv’s favo Moederdagontbijtje
13 juli 2014
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –