Pure chocolade is niet slecht voor je! Sterker nog: het is gezond. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, wat komt door de flavonoïden die beschermen tegen schadelijke UV-stralen. En daarnaast is kokos ook reuze gezond voor je. Zo is het onder andere goed voor de vetverbranding, het immuunsysteem en geeft het je een goede energieboost.
Zie hier het heerlijke recept!
Ingrediënten:
- 1½ kop gemengde fijngehakte noten (denk aan paranoten, pistachenoten, amandelen, hazelnoten)
- ¾ kopje kokosrasp
- 700 gram donkere chocolade (70 procent)
- 3 eetlepels honing
- ⅔ kop gemengde gedroogde bessen (goji, inca, veenbessen, bosbessen, zure kersen)
Bereiden:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Leg de noten en de kokosrasp op een bakplaat en plaats deze in de voorverwarmde oven. Laat dit 5 minuten roosteren en haal het eruit wanneer het een mooi goudbruin kleurtje heeft en heerlijk ruikt. Zet het opzij en laat het even afkoelen.
- Plaats bakpapier op een bakplaat. Breek de chocolade in stukken en doe dit samen met de honing in een hittebestendige kom. Plaats deze au bain-marie op het fornuis en roer het tot een gesmolten geheel.
- Voeg het noten-mengsel toe aan de gesmolten chocolade en doe hier ook de gemengde droge bessen bij.
- Meng het geheel en verspreid dit over het bakpapier op de bakplaat. Zorg dat het mengsel dun wordt uitgesmeerd, je wil namelijk een brokkelig effect creëren.
- Plaats de bakplaat tot slot in de koelkast en laat het mengsel 1 uur hard worden. Na dit uur kun je het opdienen als een geheel of in stukken afbrokkelen. Je kunt het chocolade noten blok makkelijk bewaren in een plastic bakje en hier dus lang plezier van hebben.
Tip: bewaar het notenblok in deze bakjes en neem dit mee naar je werk! Ik gebruik deze bakjes eigenlijk voor alles omdat ze niet lekken en BPA vrij zijn (wat helaas vaak bij andere bakjes wel het geval is).
En wil je nog iets anders lekkers maken? Maak dan deze chocoladecake, hier worden je hormonen ook erg blij van!
Tekst: Inga Stoit
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
12 juni 2016
Help, ik ben suikerverslaafd!
25 juni 2021
Lekker in je bikini!
27 februari 2017
De eetgewoontes van Renate Gerschtanowitz
9 maart 2016
Vroeg uit de veren voor meer resultaat?
4 juni 2018
Een mango sorbet maak je natuurlijk zelf!
19 maart 2016
Kleurrijk eten met kinderen
5 november 2018
Een gezond gebit tijdens de zwangerschap!
9 november 2014
Herfstige salade
13 november 2015
Vivians Rijstadvies
3 november 2015
Het lekkerste glutenvrije brood volgens Vivonline
25 augustus 2015
Je bent wat je… drinkt!
14 april 2019
Dit is hoeveel avocado je op een dag ‘mag’ eten
2 april 2016
Pastinaak-gierstpannenkoekjes met bramencompote
7 april 2023
Chocolade smoothie
2 mei 2016
Kleurige gevulde paprika’s met quinoa
10 juli 2016
Tips voor een simpeler leven
22 december 2017
5 redenen waarom jij ook zou moeten overstappen op hennep!
26 november 2018
Wat gebeurt er als je geen zuivel eet?
10 februari 2020
Lekker herfstig: Kokos en Limoengras Bouillon
5 januari 2017
Tijdnood en toch gezond eten?
19 april 2016
REVIEW: Recharge in 7 dagen!
23 november 2015
6 tips tegen jouw ‘Blue Monday’
11 september 2014
Healthy Talkies Lunch
23 juni 2020
Zo kun je avocado’s eerder laten rijpen
13 maart 2017
Health Q&A: De health gewoontes van Renée Vervoorn
12 april 2015
Bananenbrood is makkelijk en lekker met dit recept!
17 april 2016
Welk effect heeft Vitamine D op je body?
14 december 2016
Easy Peasy babyhapje: Bloemkool met avocado saus
15 februari 2017
FRIET
8 augustus 2022
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –