Het is weer bijna tijd voor kerst en dat vraagt om heerlijke kerstkoekjes. Deze gingerbread koekjes zijn heerlijk en daarnaast zijn ze ook nog eens gezond! Je kunt ze dus zonder schuldgevoelens eten en daarnaast maak je de hele familie hier heel blij mee.
De gingerbread koekjes zijn: graanvrij, glutenvrij, suikervrij, en daarnaast zitten er kruiden in die ontstekingen tegengaan (gember en kaneel). De kerstkoekjes zijn heerlijk gekruid, zoet, knapperig en ze passen uiteraard perfect binnen het thema.
Ingrediënten:
- 2 cups amandelmeel
- ½ cup boekweitmeel
- ½ cup kokossuiker
- 2 theelepels gemalen kaneel
- ¼ theelepel gemalen kruidnagel
- ½ theelepel (glutenvrij) bakpoeder
- 1 eetlepel gemalen gember
- ¼ theelepel zout
- snufje peper
- 2 eetlepels avocado olie
- 1 ½ theelepel vanille
- ⅓ cup melasse stroop (dit is een vervanging voor reguliere stroop)
- 1 ei
- grof zeezout (optie voor garnering)
- gezonde frosting (verkrijgbaar in natuurwinkels)
Bereiden:
- Pak een grote kom en mix de volgende ingrediënten tot een gelijk geheel: amandelmeel, boekweitmeel, kokossuiker, gember, kaneel, kruidnagel, bakpoeder, zout en peper.
- Roer nu de volgende ingrediënten er doorheen: avocado olie, vanille, melasse stroop en het ei. Meng dit alles totdat er een massa ontstaat, mocht het deeg te nattig zijn kun je hier ¼ cup of ½ cup extra amandelmeel aan toevoegen. Doe dit door iedere keer een theelepeltje aan het beslag toe te voegen.
- Maak twee ballen van het deeg. Verpak ze vervolgens allebei in bakpapier, en zet ze een uur in de koelkast om te koelen.
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Haal vast een bal uit de koelkast. Plaats deze op keukenpapier en leg hier nog een stuk keukenpapier bovenop. Gebruik een deegroller, en rol tot het ongeveer 2,5 cm dik is.
- Gebruik koekjes vormen voor jouw kerstkoekjes naar keuze. Plaats de koekjes stuk voor stuk op het bakpapier in de ovenschaal.
- Ga door met de andere bal en herhaal alle eerder gemaakte stappen.
- Besprenkel de koekjes indien gewenst met zeezout.
- Bak de kerstkoekjes 10 tot 12 minuten goudbruin.
- Laat de gingerbread koekjes nu nog 5 minuten afkoelen en wanneer ze volledig afgekoeld zijn, kun je deze versieren met frosting.
Tekst: Inga Stoit
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
19 februari 2016
Video: Viv Eet Mee #2 Granola
2 juli 2014
Aan het infuus
8 mei 2016
Een Killer Body? Dat kan!
2 juni 2021
10x eten tegen zonnebrand
20 april 2016
Hotspot: Lavinia Good Food
30 oktober 2017
Go with The Glow: Veganized Party Pineapple van Rens Kroes
28 februari 2018
Dit moet je (w)eten. 4 x snelle tips voor milieubewuste voeding
31 maart 2015
Je eigen familie kan je creëren
17 januari 2018
De griepepidemie te lijf! Welke 5 supplementen werken echt
6 april 2020
8 kleine aanpassingen die je helpen met afvallen
29 augustus 2019
Droog vasten: is dit iets wat je juist wel of niet moet doen?
11 juni 2015
My New Roots: heerlijk kookboek
2 oktober 2018
Haal de groenten van het seizoen in huis!
6 augustus 2016
FOTO-EXPOSITIE DANIEL BRUNO GRANDL ‘LAAT ZIEN WIE JE BENT’
24 juni 2016
Sushi + donut = Sushidonut
17 januari 2019
8 natuurlijke antihoestmiddelen
11 juli 2016
GEZONDE SNACKS VOOR DE VAKANTIE
27 november 2018
Wil je jouw metabolisme een boost geven? Ga langzamer leven!
27 oktober 2015
Maak zelf een heerlijke Oathie
13 juli 2015
Glutenvrij picknicken
1 augustus 2016
HEALTH Q&A: SIBA MTONGANA
12 maart 2020
Griep? Deze 5 supplementen werken echt!
3 februari 2022
Omega 3-6-9: Wat is de juiste verhouding?
14 juni 2017
Wat kun je het beste doen bij misselijkheid?
8 juli 2020
Kan oestrogeen je immuunsysteem beschermen?
28 maart 2016
Puur natuur ontspannen met Dr. Hauschka
16 september 2016
IDEE VOOR LUNCH OF DINER: FLUFFY PANNENKOEKEN
30 januari 2018
Recept: Kip met zongedroogde tomaten en kokosmelk
5 mei 2014
De multifunctie van kokosolie!
12 augustus 2015
Afvallen?
21 november 2016
Insecten eten is populairder dan ooit, durf jij het aan?
10 augustus 2018
Wij willen ook testosteron!
26 mei 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –