In de workshop Babycooking van Gees van Asperen, koken ze met zoete aardappel. Dit product, dat zowel qua smaak als voedingswaarden (veel vezels, complexe koolhydraten en vitamines: A, B6 e C) zeer geschikt is voor jezelf en je baby/peuter, inspireerde de babycooking partner Chefkok Leonie van Mierlo tot het ontwikkelen van deze heerlijke pannenkoekjes.
Zowel koud als warm en hartig als zoetig te serveren. Lekker als voorgerecht met voor jezelf een frisse salade en gerookte ham of als ontbijt met dadel- of appelstroop en een dunne schijf verse ananas. Wij probeerden ze uit met verse makreel uit de oven (gemarineerd in een mengsel van olijfolie, knoflook, sjalotsnippers en harissa) en gestoomde bladspinazie. En de pannenkoekjes…die gingen gedoopt in de pittige marinade stuk voor stuk naar binnen…
Ingrediënten
- 600 g zoete aardappels, ongeschild
- 200 g bloem, gebuild tarwemeel of vergelijkbare meelsoort
- 1 el bakpoeder
- mespunt zout
- mespunt peper en/of nootmuskaat
- 2 eieren
- ca. 350 ml melk
- 50 g boter of kokosolie, gesmolten
Zo maak je ze
Verwarm een oven voor op 180°C. Spoel de zoete aardappels af met water, leg ze in een ovenschaal en pof ze ca. 45 minuten. Laat even afkoelen en pel de schil (die als het goed is heel gemakkelijk loslaat). Doe de aardappels, je hebt 400 g nodig, in een kom en prak met een vork tot een puree (aangelengd met wat water, moeder- of opvolgmelk is dit een prima ‘een van de eerstje hapjes’ voor je baby). Roer de bloem en bakpoeder door de puree. Voeg naar smaak en afhankelijk van het gebruik zout, peper en nootmuskaat toe. Klop in een andere kom de eieren los en roer de melk en gesmolten kokosolie/boter erdoor. Voeg de aardappelpuree toe en roer tot een glad beslag. Verhit een (anti aanbak) pan indien nodig met wat olie of boter en bak hierin de pannenkoekjes in ca. 5 minuten aan beide kanten goudbruin en gaar.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
3 juli 2016
Een stralende huid en een slank lichaam!
6 juni 2016
Vitamine D, wat moet je daar nu mee?
16 juni 2015
Bootcamp voor mama’s
1 juni 2017
Verantwoord picknicken doe je zo!
8 augustus 2022
PMS: Wat is het en wat kun je eraan doen?
21 januari 2016
Get fit with HIIT
18 februari 2016
Kaneel hoort in elke keuken thuis
22 november 2015
4 x de beste boekentips voor iedere moeder!
18 augustus 2018
Zomers aardbeienijs
24 augustus 2018
Moe: 8 tips om op te laden
26 november 2018
Dit gebeurt er met je lichaam wanneer je te weinig slaapt
1 maart 2016
HOERA! Baby James is geboren!
22 augustus 2018
Viv’s product van de week: de slowjuicer
13 oktober 2022
Deze plantaardige producten bevatten veel eiwitten
1 oktober 2018
Pijnvrije zwangerschap? 3 tips
8 september 2014
8 redenen om meer te bewegen!
16 maart 2019
Heerlijk om mee te nemen naar je werk: ei muffins!
29 augustus 2016
De mond als spiegel van de gezondheid
27 juli 2020
Dit is het verschil tussen foliumzuur en folaat
26 maart 2015
Zorg voor een BPA vrije waterfles!
23 januari 2017
Glutenvrije pannenkoeken
24 augustus 2019
Maak van je huishouden een work-out en skip de sportschool
14 april 2014
Tip van Viv: Smoothie boek
30 juni 2018
DE VITAMINEBOM: SPIRULINA
25 april 2016
3 x video’s voor een OERsterk leven!
11 juni 2015
My New Roots: heerlijk kookboek
6 november 2014
Tijd besparen in de keuken
22 maart 2019
Meer groenten eten is gezond, en zo doe je het!
11 september 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –