In de workshop Babycooking van Gees van Asperen, koken ze met zoete aardappel. Dit product, dat zowel qua smaak als voedingswaarden (veel vezels, complexe koolhydraten en vitamines: A, B6 e C) zeer geschikt is voor jezelf en je baby/peuter, inspireerde de babycooking partner Chefkok Leonie van Mierlo tot het ontwikkelen van deze heerlijke pannenkoekjes.
Zowel koud als warm en hartig als zoetig te serveren. Lekker als voorgerecht met voor jezelf een frisse salade en gerookte ham of als ontbijt met dadel- of appelstroop en een dunne schijf verse ananas. Wij probeerden ze uit met verse makreel uit de oven (gemarineerd in een mengsel van olijfolie, knoflook, sjalotsnippers en harissa) en gestoomde bladspinazie. En de pannenkoekjes…die gingen gedoopt in de pittige marinade stuk voor stuk naar binnen…
Ingrediënten
- 600 g zoete aardappels, ongeschild
- 200 g bloem, gebuild tarwemeel of vergelijkbare meelsoort
- 1 el bakpoeder
- mespunt zout
- mespunt peper en/of nootmuskaat
- 2 eieren
- ca. 350 ml melk
- 50 g boter of kokosolie, gesmolten
Zo maak je ze
Verwarm een oven voor op 180°C. Spoel de zoete aardappels af met water, leg ze in een ovenschaal en pof ze ca. 45 minuten. Laat even afkoelen en pel de schil (die als het goed is heel gemakkelijk loslaat). Doe de aardappels, je hebt 400 g nodig, in een kom en prak met een vork tot een puree (aangelengd met wat water, moeder- of opvolgmelk is dit een prima ‘een van de eerstje hapjes’ voor je baby). Roer de bloem en bakpoeder door de puree. Voeg naar smaak en afhankelijk van het gebruik zout, peper en nootmuskaat toe. Klop in een andere kom de eieren los en roer de melk en gesmolten kokosolie/boter erdoor. Voeg de aardappelpuree toe en roer tot een glad beslag. Verhit een (anti aanbak) pan indien nodig met wat olie of boter en bak hierin de pannenkoekjes in ca. 5 minuten aan beide kanten goudbruin en gaar.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
31 oktober 2018
10 natuurlijke pijnstillers
7 juni 2019
Waarom is melk niet zo goed voor elk?
26 april 2021
Oranje Koningsdag smoothie
18 september 2017
Heerlijk vegan ontbijtje: Exotisch chia ontbijtje
12 juni 2016
Krystl: Help, bikinistress!
13 augustus 2019
Dit gebeurt er met je lichaam als je cola drinkt
22 juni 2016
Die laatste kilo(‘s) er nog af voor de zomer?
8 september 2015
Healthy Kids
17 oktober 2017
Wist jij dit? Zitten is het nieuwe roken
10 juli 2016
Zomer: het beste moment voor groene smoothies!
1 december 2015
Voeding met Viv: Miljuschka Witzenhausen
8 september 2017
Scheiden is geen kinderspel: hoe zet je het kind centraal?
6 november 2018
Wat is een bijnieruitputting?
28 juli 2016
EXPERT YVONNE: ZONLICHT VOOR EEN STERK GEBIT
9 september 2014
Je kids fit de herfst in….?
7 september 2018
Hoe gelukkig ben jij?
29 oktober 2018
DIY: kokosnoot deodorant
6 juni 2022
Vitamine D staat op nummer 1
4 juni 2015
Tip: Healthy Pleasures
14 oktober 2018
Hoe houd je je hersenen gezond?
25 juli 2016
HEALTH Q&A: SANNE VOGEL
21 juni 2018
Bloemkoolpizza met verse groenten
22 januari 2016
Op je kop voor een stralende huid!
25 april 2016
3 x video’s voor een OERsterk leven!
6 juni 2016
Vitamine D, wat moet je daar nu mee?
24 januari 2017
Zoete aardappelkoekjes met limoen en avocado
27 augustus 2016
WEER OP DE GEZONDE TOER NA DE VAKANTIE
9 mei 2015
VivOnline’s Bikini Smoothie Challenge
20 februari 2017
Voeding met Viv: eetdagboek van foodblogger Pauline
14 februari 2017
Stressfood, wat is dit en helpt het echt?
22 december 2017
Waarom ik 3 glazen water drink na het opstaan
23 februari 2016
pittige komkommer smoothie
23 oktober 2014
Vivonline goes to Paris
9 september 2019
Dit chocolade noten blok is finger licking good
13 januari 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –