Oatmeal of havermout is al twee jaar ons go-to ontbijtje. Nu hebben we een heerlijk recept speciaal voor jou, lees snel verder.
Tuurlijk zijn er periodes dat we dagen achter elkaar bananenijs eten, een pannenkoeken verslaving hebben of ons nog beter willen voelen door boekweit. Toch komen we altijd weer terug bij ons vertrouwde, warme bakje havermout. Het is gewoon altijd goed!
De topping verandert maar de bereiding van de oatmeal niet, koken in water en smeuïg maken door plantaardige melk… echt perfect! Havermout vult goed maar gek genoeg hebben wij altijd trek, wanneer er een drukke ochtend op de planning staat waar eten erbij in zal schieten is een eetlepel amandelpasta de truc. De pasta met havermout zorgt voor een idioot lang en verzadigd gevoel. tip van de dag:)!
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 klein kopje havermout of havermout vlokken (100 gram)
- 1 klein kopje plantaardige melk, ik koos voor rijstemelk (300ml)
- half kopje kokend water (200ml)
- 2 eetlepels amandelpasta
Topping (optioneel)
- blauwe bessen
- frambozen
- banaan
- pompoenzaden, zonnebloemzaden of cacaonibs
Bereiding
- Dit ontbijtje is zo gemaakt en daarom perfect op een ochtend dat je weinig tijd hebt.
- Kook het water en giet het daarna in een kleine steelpan, voeg hier de havermoutvlokken of de gewone havermout bij en zet het vuur laag.
- Roer goed door en doe de deksel erop. Laat je havermout in tien minuten gaar koken.
- Wanneer je havermout zacht en smeuïg is voeg je de plantaardige melk toe. Zet het vuur hoger en blijf je oatmeal doorroeren tot de melk is opgenomen en je een dikke pap overhoudt.
- Verdeel je havermout over twee bakjes. Roer door elk bakje een eetlepel amandelpasta en giet er wat rijstsiroop overheen. Dit is het moment dat je los kan gaan, de toppings!
- Versier je oatmeal bijvoorbeeld met vers fruit, zaden of cacaonibs, geraspte kokos is trouwens ook heel lekker!
Heb je zin in nog meer havermout receptjes? Probeer dan eens deze appeltaart van havermout.
Tekst: Sanne van Rooij voor VIVONLINE
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
5 februari 2021
Nee hé, alweer blaasontsteking?! Zo voorkom je het!
26 februari 2014
Easy tomaten paprika soep
12 juni 2014
Frisse juice
25 augustus 2018
Pannenkoekjes met verstopte courgette
28 augustus 2018
Oma’s gezondheidstips
19 mei 2016
Een kleine stap naar een gezondere hap
28 februari 2019
tips voor een gezond carnaval
26 januari 2019
Pompoensoep met groene curry en kokos
21 februari 2017
Een extra energie boost nodig? Wij helpen je!
19 juni 2018
De Nationale Groente & Fruitdag
25 november 2018
Lekkere herfstige pompoen pannenkoekjes
17 januari 2019
8 natuurlijke antihoestmiddelen
16 maart 2015
Superfood nummer 1: pruimen
7 juli 2014
Ben ik intolerant voor gluten?
13 augustus 2015
Homemade Hummus
8 augustus 2022
PMS: Wat is het en wat kun je eraan doen?
15 september 2019
Green Juice! Met dit drankje begin ik mijn dag
9 mei 2016
Krystl: Alles of niets
2 oktober 2014
Kievit Blend superfoodmix
25 maart 2016
Dadeltaart met bessen, cacao, kokos en karamel.
2 augustus 2015
Verse Tonijntaartjes
14 december 2015
Rhodiola. Een kruid met bijzondere werking op je hormonen.
8 september 2018
Elke dag hetzelfde ontbijt?
29 maart 2016
Body: Keep your brains fit!
29 oktober 2018
DIY: kokosnoot deodorant
18 november 2020
Wat doet Vitamine D voor je body?
31 mei 2016
Super power jezelf: beauty on the inside
25 oktober 2017
Fotoverslag van mijn boeklancering, kijk je mee?
13 september 2017
Zoete aardappel-wortelsoep met feta
12 juni 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –