Oatmeal of havermout is al twee jaar ons go-to ontbijtje. Nu hebben we een heerlijk recept speciaal voor jou, lees snel verder.
Tuurlijk zijn er periodes dat we dagen achter elkaar bananenijs eten, een pannenkoeken verslaving hebben of ons nog beter willen voelen door boekweit. Toch komen we altijd weer terug bij ons vertrouwde, warme bakje havermout. Het is gewoon altijd goed!
De topping verandert maar de bereiding van de oatmeal niet, koken in water en smeuïg maken door plantaardige melk… echt perfect! Havermout vult goed maar gek genoeg hebben wij altijd trek, wanneer er een drukke ochtend op de planning staat waar eten erbij in zal schieten is een eetlepel amandelpasta de truc. De pasta met havermout zorgt voor een idioot lang en verzadigd gevoel. tip van de dag:)!
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 klein kopje havermout of havermout vlokken (100 gram)
- 1 klein kopje plantaardige melk, ik koos voor rijstemelk (300ml)
- half kopje kokend water (200ml)
- 2 eetlepels amandelpasta
Topping (optioneel)
- blauwe bessen
- frambozen
- banaan
- pompoenzaden, zonnebloemzaden of cacaonibs
Bereiding
- Dit ontbijtje is zo gemaakt en daarom perfect op een ochtend dat je weinig tijd hebt.
- Kook het water en giet het daarna in een kleine steelpan, voeg hier de havermoutvlokken of de gewone havermout bij en zet het vuur laag.
- Roer goed door en doe de deksel erop. Laat je havermout in tien minuten gaar koken.
- Wanneer je havermout zacht en smeuïg is voeg je de plantaardige melk toe. Zet het vuur hoger en blijf je oatmeal doorroeren tot de melk is opgenomen en je een dikke pap overhoudt.
- Verdeel je havermout over twee bakjes. Roer door elk bakje een eetlepel amandelpasta en giet er wat rijstsiroop overheen. Dit is het moment dat je los kan gaan, de toppings!
- Versier je oatmeal bijvoorbeeld met vers fruit, zaden of cacaonibs, geraspte kokos is trouwens ook heel lekker!
Heb je zin in nog meer havermout receptjes? Probeer dan eens deze appeltaart van havermout.
Tekst: Sanne van Rooij voor VIVONLINE
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
23 augustus 2018
Passievrucht: alles wat je moet weten over dit leuke fruitstuk
27 mei 2016
Beautiful Breakfast
22 mei 2015
Gezocht: kandidaten voor nieuw programma
26 augustus 2016
FRISSE ZOMERSE SNACKS
18 november 2020
Wat doet Vitamine D voor je body?
25 augustus 2015
Je bent wat je… drinkt!
13 januari 2016
7 tips voor een pijnvrije zwangerschap
15 januari 2018
Kom jij naar de gezondheidsbeurs? Wij geven 100 kaarten weg!
28 januari 2016
Quinoa: geschikt als ontbijt, lunch én diner!
26 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Daisy Oppelaar
3 juni 2016
10 x motiverende quotes!
3 juni 2016
Video: Viv Eet Mee #3 Broodje Zalm
16 november 2016
Interview Vriendin
7 april 2016
Ratatouille: een perfect zoetig groentegerecht
12 juli 2016
MEEST SIMPELE SPAGHETTI OOIT
10 april 2017
Voeding met Viv: Eetdagboek van Fajah Lourens
25 mei 2016
3 stappen om NU gelukkig te leven
21 maart 2019
Wat is gezonder: volle of magere yoghurt?
18 januari 2017
Bloedarmoede bij je kind, wat te doen?
31 maart 2016
Groene tip: tandenpoetsen met bamboe
12 juni 2014
Basisscholen gezonder met Mathijs Vrieze
22 juni 2018
Het hele gezin gezonder
2 juli 2014
Aan het infuus
25 oktober 2018
Voedingstips bij endometriose
10 maart 2016
Welk effect heeft zout op je nieren?
15 maart 2017
GENIETEN VAN DE ZON ÈN EEN STRAKKE HUID
14 juli 2016
WELKE KRUIDEN ZIJN GOED VOOR JE HUID?
4 juni 2015
Tip: Healthy Pleasures
12 december 2020
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –