Dit recept is om je vingers bij af te likken!
Heb je lekker vakantie, of heb je gewoon zin om lekker te bakken? Onze foodblogger Sanne heeft weer een super origineel, lekker en gezond recept voor je!
Ingredienten
80 gram pretzels
80 gram glutenvrije havermout vlokken
6 eetlepels amandel pasta (of andere noten pasta)
2 eetlepels dadel siroop (alternatieven zijn: rijst siroop, agave siroop of maple syrup)
20 ml plantaardige melk
1 eetlepel rauwe cacao poeder
handvol hele pretzels als topping
Voor de chocoladelaag
2 eetlepels gesmolten kokosolie
4 eetlepels rauwe cacao
1 eetlepel siroop (dadel, rijst, agave of maple)
Bereiding
Bekleed een schaal van 15 cm bij 20 cm met bakpapier.
Pak je keukenmachine erbij en plaats hier het snijmes in. Doe de vegan pretzels samen met de havermout vlokken in de bak en laat deze draaien tot je een fijn meel over hebt.
Voeg de dadels, notenboter, siroop, melk en rauwe cacao erbij en mix tot het deeg aan elkaar plakt. Als het te droog is kan je nog wat extra melk toevoegen.
Schep de pretzel mix uit de bak in je schaal en druk dit goed aan tot het deeg goed verdeeld is. Zet de schaal in je koelkast terwijl je de chocolade maakt.
Wanneer je een reep chocolade gebruikt hoef je deze alleen maar te smelten. Wil je zelf chocolade maken? Meng dan de gesmolten kokosolie, rauwe cacao en siroop samen in een bakje. Giet dit over de chocolade- en pretzel mix, versier met hele pretzels en zet vier uur in de koelkast of een uurtje in de vriezer. Snij met een scherp mes in stukken en geniet!
Tekst: Sanne van Rooij voor VIVONLINE
Heb je zin om nog meer lekkere én gezonde dingen te bakken? Lees dan snel dit recept, dan begin je meteen met bakken!
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
18 december 2015
Friday Favourites: korting bij The Body Shop!
9 september 2014
Je kids fit de herfst in….?
19 april 2016
Yogisha: hip en spicy op de yogamat!
22 april 2016
Gezonde goudgele Kurkuma Latte
9 april 2016
Krystl: neem jezelf niet té serieus
5 mei 2016
Voel jij je vrij?
8 augustus 2018
Summer salade met linzen
14 april 2019
Dit is hoeveel avocado je op een dag ‘mag’ eten
26 juli 2014
Tip! Boekweit crackers
13 maart 2018
Gezond eten op je werk doe je zo!
23 oktober 2015
Glutenvrije challenge: Barbara over haar coeliakie
21 januari 2019
Heerlijke zoete aardappel toastjes
1 september 2018
Wat zijn koolhydraten, gluten en tarwe nou eigenlijk?
17 juli 2018
Viv’s gezonde Sangria
13 februari 2018
De liefde van de man gaat door de maag: 16 X love food
7 september 2016
10 TIPS VOOR EEN EXTRA LANG ZOMERGEVOEL
22 februari 2017
Receptje: Heerlijke homemade eierkoeken
2 december 2016
Het perfecte recept voor een healthy Chai Latte
23 oktober 2015
Doe mee met de recordpoging Fairtrade fruithappen!
15 oktober 2014
Recept voor een basic smoothie
10 oktober 2016
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEKJE NINA PIERSON
9 september 2019
Speltwentelteefjes met kaneel en vanille, uit ‘Gezonder met Viv’
18 december 2021
5 tips om de feestdagen gezond door te komen
13 maart 2017
Health Q&A: De health gewoontes van Renée Vervoorn
14 november 2017
Dit staat er in de koelkast van afslank coach Jasper Alblas
3 december 2015
Ontgif je groenten
17 mei 2016
Waarom zijn linzen zo gezond?
7 oktober 2015
Health Event in duurzaam Amsterdams hotel
2 augustus 2016
EEN STRALENDE HUID MET DIT ZOMER SAPJE
16 september 2015
Tips voor een pijnvrije zwangerschap
4 oktober 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –