Dit recept is om je vingers bij af te likken!
Heb je lekker vakantie, of heb je gewoon zin om lekker te bakken? Onze foodblogger Sanne heeft weer een super origineel, lekker en gezond recept voor je!
Ingredienten
80 gram pretzels
80 gram glutenvrije havermout vlokken
6 eetlepels amandel pasta (of andere noten pasta)
2 eetlepels dadel siroop (alternatieven zijn: rijst siroop, agave siroop of maple syrup)
20 ml plantaardige melk
1 eetlepel rauwe cacao poeder
handvol hele pretzels als topping
Voor de chocoladelaag
2 eetlepels gesmolten kokosolie
4 eetlepels rauwe cacao
1 eetlepel siroop (dadel, rijst, agave of maple)
Bereiding
Bekleed een schaal van 15 cm bij 20 cm met bakpapier.
Pak je keukenmachine erbij en plaats hier het snijmes in. Doe de vegan pretzels samen met de havermout vlokken in de bak en laat deze draaien tot je een fijn meel over hebt.
Voeg de dadels, notenboter, siroop, melk en rauwe cacao erbij en mix tot het deeg aan elkaar plakt. Als het te droog is kan je nog wat extra melk toevoegen.
Schep de pretzel mix uit de bak in je schaal en druk dit goed aan tot het deeg goed verdeeld is. Zet de schaal in je koelkast terwijl je de chocolade maakt.
Wanneer je een reep chocolade gebruikt hoef je deze alleen maar te smelten. Wil je zelf chocolade maken? Meng dan de gesmolten kokosolie, rauwe cacao en siroop samen in een bakje. Giet dit over de chocolade- en pretzel mix, versier met hele pretzels en zet vier uur in de koelkast of een uurtje in de vriezer. Snij met een scherp mes in stukken en geniet!
Tekst: Sanne van Rooij voor VIVONLINE
Heb je zin om nog meer lekkere én gezonde dingen te bakken? Lees dan snel dit recept, dan begin je meteen met bakken!
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
3 november 2016
WEG MET CELLULITE!
25 augustus 2017
Gezonde darmen zijn de basis voor een goede gezondheid
28 februari 2016
Glutenvrije ontbijt muffins
13 november 2017
Roomboter en zijn geneeskracht, dit wil je weten.
15 april 2015
OERsterk Eten: een heerlijk boek!
16 september 2016
IDEE VOOR LUNCH OF DINER: FLUFFY PANNENKOEKEN
1 februari 2017
Lekker gezond recept voor de kids: linzen burgers
30 december 2014
Chocolade notenpasta taartjes
7 juli 2014
Eerste eetdagboek review
13 april 2016
Kom jij aan 10.000 stappen per dag?
3 juli 2016
Ruzie in je relatie?
24 augustus 2016
HET VERSCHIL TUSSEN BORSTVOEDING EN FLESVOEDING?
25 juli 2015
Voeding met Viv
22 juni 2018
De lekkerste glutenvrije aardbeientaart
14 juni 2017
Wat kun je het beste doen bij misselijkheid?
5 juni 2016
De juiste keuzes voor een fijne toekomst?
10 juli 2016
Tips voor een simpeler leven
2 september 2017
Een verantwoord tussendoortje voor kinderen
24 mei 2018
Vegan hotspots in Como (Italië)
17 maart 2020
Het allerlekkerste bananenbrood
9 augustus 2016
ZOMERSE LIBIDO VERHOGENDE SMOOTHIE MET MACA & MANGO
28 juli 2015
Uit Paulines keuken
4 oktober 2017
Help mij water drinken
8 juni 2018
10 tekenen van een water tekort
9 juni 2015
Gezonde ijsjes
12 september 2016
VIVIAN’S MISSIE: MAAK NEDERLAND GEZONDER
5 maart 2015
Lieke van Lexmond is Happy in Shape
13 april 2017
Voor bij de paasbrunch: Rauwe zalm met lompviseitjes
10 augustus 2018
Wij willen ook testosteron!
25 augustus 2014
Vegan choco dessert
13 januari 2015
WINTERS SMULLEN: ZOETE AARDAPPEL STAMPPOT
5 mei 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –