Dit recept is om je vingers bij af te likken!
Heb je lekker vakantie, of heb je gewoon zin om lekker te bakken? Onze foodblogger Sanne heeft weer een super origineel, lekker en gezond recept voor je!
Ingredienten
80 gram pretzels
80 gram glutenvrije havermout vlokken
6 eetlepels amandel pasta (of andere noten pasta)
2 eetlepels dadel siroop (alternatieven zijn: rijst siroop, agave siroop of maple syrup)
20 ml plantaardige melk
1 eetlepel rauwe cacao poeder
handvol hele pretzels als topping
Voor de chocoladelaag
2 eetlepels gesmolten kokosolie
4 eetlepels rauwe cacao
1 eetlepel siroop (dadel, rijst, agave of maple)
Bereiding
Bekleed een schaal van 15 cm bij 20 cm met bakpapier.
Pak je keukenmachine erbij en plaats hier het snijmes in. Doe de vegan pretzels samen met de havermout vlokken in de bak en laat deze draaien tot je een fijn meel over hebt.
Voeg de dadels, notenboter, siroop, melk en rauwe cacao erbij en mix tot het deeg aan elkaar plakt. Als het te droog is kan je nog wat extra melk toevoegen.
Schep de pretzel mix uit de bak in je schaal en druk dit goed aan tot het deeg goed verdeeld is. Zet de schaal in je koelkast terwijl je de chocolade maakt.
Wanneer je een reep chocolade gebruikt hoef je deze alleen maar te smelten. Wil je zelf chocolade maken? Meng dan de gesmolten kokosolie, rauwe cacao en siroop samen in een bakje. Giet dit over de chocolade- en pretzel mix, versier met hele pretzels en zet vier uur in de koelkast of een uurtje in de vriezer. Snij met een scherp mes in stukken en geniet!
Tekst: Sanne van Rooij voor VIVONLINE
Heb je zin om nog meer lekkere én gezonde dingen te bakken? Lees dan snel dit recept, dan begin je meteen met bakken!
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
9 februari 2017
Gezonde tussendoortjes
25 november 2015
Hoe maak ik ‘de basic green smoothie’?
9 november 2015
Winnen! Lekker zonder Allergenen
31 oktober 2017
Liefde, Passie en Health op Bali met Britt van der Meijden
31 oktober 2018
Yoga maakt je vrolijk!
24 augustus 2018
Waarom Franse vrouwen zo slank blijven
7 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Jetteke van Lexmond
6 juli 2014
Italiaanse Glutenvrije ’Courgetti’ Pasta
3 juli 2014
Gezond, lekker en simpel: bloemkoolrijst
13 juli 2015
Glutenvrij picknicken
18 juni 2016
Tips voor een slank lichaam!
14 november 2017
Dit staat er in de koelkast van afslank coach Jasper Alblas
13 maart 2014
Green Goddess Smooth
19 november 2015
Vivian Reijs: “Ik ben zwanger, wat een feest!”
13 augustus 2015
Homemade Hummus
12 juni 2014
Frisse juice
20 juli 2019
16 voedingstips voor een gezonde ontlasting
5 mei 2014
De multifunctie van kokosolie!
26 januari 2019
Pompoensoep met groene curry en kokos
10 januari 2019
Fit en slank zonder te sporten? 5 tips!
24 mei 2019
Gezond eten samen met je kinderen doe je zo!
16 mei 2017
O ja, het is bewezen: sporten maakt blij!
7 augustus 2019
Ontgiften? Voeg deze voedingsmiddelen toe!
21 juni 2018
Bloemkoolpizza met verse groenten
29 augustus 2019
Droog vasten: is dit iets wat je juist wel of niet moet doen?
17 november 2018
Ontgiften doe je met deze smoothie!
1 december 2014
Recept: Herfstige salade!
19 april 2016
Yogisha: hip en spicy op de yogamat!
9 oktober 2018
Een groene smoothie drink ik echt met plezier!
30 september 2015
Chlorella: de kracht van een micro-alg
2 maart 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –