Dit recept is om je vingers bij af te likken!
Heb je lekker vakantie, of heb je gewoon zin om lekker te bakken? Onze foodblogger Sanne heeft weer een super origineel, lekker en gezond recept voor je!
Ingredienten
80 gram pretzels
80 gram glutenvrije havermout vlokken
6 eetlepels amandel pasta (of andere noten pasta)
2 eetlepels dadel siroop (alternatieven zijn: rijst siroop, agave siroop of maple syrup)
20 ml plantaardige melk
1 eetlepel rauwe cacao poeder
handvol hele pretzels als topping
Voor de chocoladelaag
2 eetlepels gesmolten kokosolie
4 eetlepels rauwe cacao
1 eetlepel siroop (dadel, rijst, agave of maple)
Bereiding
Bekleed een schaal van 15 cm bij 20 cm met bakpapier.
Pak je keukenmachine erbij en plaats hier het snijmes in. Doe de vegan pretzels samen met de havermout vlokken in de bak en laat deze draaien tot je een fijn meel over hebt.
Voeg de dadels, notenboter, siroop, melk en rauwe cacao erbij en mix tot het deeg aan elkaar plakt. Als het te droog is kan je nog wat extra melk toevoegen.
Schep de pretzel mix uit de bak in je schaal en druk dit goed aan tot het deeg goed verdeeld is. Zet de schaal in je koelkast terwijl je de chocolade maakt.
Wanneer je een reep chocolade gebruikt hoef je deze alleen maar te smelten. Wil je zelf chocolade maken? Meng dan de gesmolten kokosolie, rauwe cacao en siroop samen in een bakje. Giet dit over de chocolade- en pretzel mix, versier met hele pretzels en zet vier uur in de koelkast of een uurtje in de vriezer. Snij met een scherp mes in stukken en geniet!
Tekst: Sanne van Rooij voor VIVONLINE
Heb je zin om nog meer lekkere én gezonde dingen te bakken? Lees dan snel dit recept, dan begin je meteen met bakken!
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
16 september 2015
Tips voor een pijnvrije zwangerschap
19 januari 2016
Een liefdevol en veilig huis voor ieder kind!
24 juli 2019
Zijn ‘superfoods’ echt zo gezond?
21 december 2015
Mindful omgaan met tijd
26 juni 2016
Bikiniproof met de Health & Body Guide
7 juli 2014
Ben ik intolerant voor gluten?
18 juli 2016
VIV’S Q&A: NIENKE & MADELON VAN GLOWMAGAZINE
22 december 2017
5 redenen waarom jij ook zou moeten overstappen op hennep!
13 maart 2017
Wat moet je weten over biologisch eten?
1 augustus 2017
Zelf de lekkerste matcha latte maken
25 oktober 2018
Voedingstips bij endometriose
19 juni 2017
Bewegen op je werk!
16 februari 2016
Net zoals de sterren naar de cupping dokter?
30 augustus 2017
Stralend slank door balans in je sekshormonen!
22 juni 2016
Die laatste kilo(‘s) er nog af voor de zomer?
26 juni 2018
Welke supplementen neem je mee in je koffer?
12 juni 2014
Basisscholen gezonder met Mathijs Vrieze
18 september 2017
Heerlijk vegan ontbijtje: Exotisch chia ontbijtje
7 oktober 2015
Health Event in duurzaam Amsterdams hotel
31 december 2018
Gezonde borrelrecepten voor de nieuwjaarsborrel!
31 oktober 2014
The Light Green Smoothie
26 april 2016
8 onverwachte voordelen van gelukkig zijn
21 januari 2015
Chips tijdens de afval challenge …
28 juli 2016
EXPERT YVONNE: ZONLICHT VOOR EEN STERK GEBIT
6 juni 2016
Vitamine D, wat moet je daar nu mee?
9 april 2019
8 Fijne detox tips voor het hele jaar door
21 september 2017
Geen tijd voor de sportschool? Wandelen is net zo goed
21 augustus 2017
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –