Dit recept is om je vingers bij af te likken!
Heb je lekker vakantie, of heb je gewoon zin om lekker te bakken? Onze foodblogger Sanne heeft weer een super origineel, lekker en gezond recept voor je!
Ingredienten
80 gram pretzels
80 gram glutenvrije havermout vlokken
6 eetlepels amandel pasta (of andere noten pasta)
2 eetlepels dadel siroop (alternatieven zijn: rijst siroop, agave siroop of maple syrup)
20 ml plantaardige melk
1 eetlepel rauwe cacao poeder
handvol hele pretzels als topping
Voor de chocoladelaag
2 eetlepels gesmolten kokosolie
4 eetlepels rauwe cacao
1 eetlepel siroop (dadel, rijst, agave of maple)
Bereiding
Bekleed een schaal van 15 cm bij 20 cm met bakpapier.
Pak je keukenmachine erbij en plaats hier het snijmes in. Doe de vegan pretzels samen met de havermout vlokken in de bak en laat deze draaien tot je een fijn meel over hebt.
Voeg de dadels, notenboter, siroop, melk en rauwe cacao erbij en mix tot het deeg aan elkaar plakt. Als het te droog is kan je nog wat extra melk toevoegen.
Schep de pretzel mix uit de bak in je schaal en druk dit goed aan tot het deeg goed verdeeld is. Zet de schaal in je koelkast terwijl je de chocolade maakt.
Wanneer je een reep chocolade gebruikt hoef je deze alleen maar te smelten. Wil je zelf chocolade maken? Meng dan de gesmolten kokosolie, rauwe cacao en siroop samen in een bakje. Giet dit over de chocolade- en pretzel mix, versier met hele pretzels en zet vier uur in de koelkast of een uurtje in de vriezer. Snij met een scherp mes in stukken en geniet!
Tekst: Sanne van Rooij voor VIVONLINE
Heb je zin om nog meer lekkere én gezonde dingen te bakken? Lees dan snel dit recept, dan begin je meteen met bakken!
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
16 november 2016
Interview Vriendin
11 september 2014
Eetdagboek review
2 oktober 2014
Kievit Blend superfoodmix
10 februari 2020
De leukste cadeautips voor in de (healthy) keuken
12 november 2018
Wat is genetisch gemodificeerd voedsel?
27 augustus 2018
Kinderen gezonder laten eten
18 mei 2014
Quinoasalade met bieten & zoete aardappel
10 juli 2016
Zomer: het beste moment voor groene smoothies!
7 januari 2022
Bieten ontbijtsmoothie
21 september 2017
Viv eet mee #12: Slawraps
19 juni 2017
Bewegen op je werk!
2 juni 2021
10x eten tegen zonnebrand
9 augustus 2016
ZOMERSE LIBIDO VERHOGENDE SMOOTHIE MET MACA & MANGO
13 maart 2018
Gezond eten op je werk doe je zo!
19 december 2014
Hoofdgerecht: Kerstkalkoen met peer
29 mei 2016
Je eigen pad bewandelen
8 juli 2016
Carobe bonbonnetjes
17 juni 2019
Negen tips voor een zorgeloze menstruatie
2 januari 2020
7 Soorten voeding die je het beste elke week kunt eten
24 juli 2019
Zijn ‘superfoods’ echt zo gezond?
1 april 2015
Saoto soep
28 december 2019
‘Happy last year’: het jaar goed afsluiten
14 december 2016
Easy Peasy babyhapje: Bloemkool met avocado saus
4 december 2017
Ontbijtje: Avocado toast van Gwyneth Paltrow
4 januari 2018
Dit zijn de foodtrends voor 2018
28 januari 2017
Gratis kaarten voor De Gezondheidsbeurs
19 januari 2016
Een liefdevol en veilig huis voor ieder kind!
16 mei 2017
O ja, het is bewezen: sporten maakt blij!
8 juli 2020
Kan oestrogeen je immuunsysteem beschermen?
9 september 2014
Je kids fit de herfst in….?
5 juni 2016
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –