Dit recept is om je vingers bij af te likken!
Heb je lekker vakantie, of heb je gewoon zin om lekker te bakken? Onze foodblogger Sanne heeft weer een super origineel, lekker en gezond recept voor je!
Ingredienten
80 gram pretzels
80 gram glutenvrije havermout vlokken
6 eetlepels amandel pasta (of andere noten pasta)
2 eetlepels dadel siroop (alternatieven zijn: rijst siroop, agave siroop of maple syrup)
20 ml plantaardige melk
1 eetlepel rauwe cacao poeder
handvol hele pretzels als topping
Voor de chocoladelaag
2 eetlepels gesmolten kokosolie
4 eetlepels rauwe cacao
1 eetlepel siroop (dadel, rijst, agave of maple)
Bereiding
Bekleed een schaal van 15 cm bij 20 cm met bakpapier.
Pak je keukenmachine erbij en plaats hier het snijmes in. Doe de vegan pretzels samen met de havermout vlokken in de bak en laat deze draaien tot je een fijn meel over hebt.
Voeg de dadels, notenboter, siroop, melk en rauwe cacao erbij en mix tot het deeg aan elkaar plakt. Als het te droog is kan je nog wat extra melk toevoegen.
Schep de pretzel mix uit de bak in je schaal en druk dit goed aan tot het deeg goed verdeeld is. Zet de schaal in je koelkast terwijl je de chocolade maakt.
Wanneer je een reep chocolade gebruikt hoef je deze alleen maar te smelten. Wil je zelf chocolade maken? Meng dan de gesmolten kokosolie, rauwe cacao en siroop samen in een bakje. Giet dit over de chocolade- en pretzel mix, versier met hele pretzels en zet vier uur in de koelkast of een uurtje in de vriezer. Snij met een scherp mes in stukken en geniet!
Tekst: Sanne van Rooij voor VIVONLINE
Heb je zin om nog meer lekkere én gezonde dingen te bakken? Lees dan snel dit recept, dan begin je meteen met bakken!
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
18 december 2015
Friday Favourites: korting bij The Body Shop!
4 mei 2016
Hoeveel water heb je dagelijks nodig?
29 november 2015
Video: Winterse Vitaminebom
14 december 2018
Cadeautip: Keramische pannenset
6 augustus 2016
FOTO-EXPOSITIE DANIEL BRUNO GRANDL ‘LAAT ZIEN WIE JE BENT’
9 juli 2014
Frisse mango-kwarktaart
21 juni 2015
Viv’s Raw Choco
1 juli 2019
Hoe (on)gezond is de magnetron?
11 februari 2016
7-daagse Milde Detox
14 juli 2016
DRINK JIJ AL MATCHA THEE?
23 februari 2016
Hongergevoel?
4 december 2015
WINNEN! Mama’s Toverboek- en Tas; de magie van aromatherapie
10 augustus 2016
INTERVIEW MET VIV VOOR MAMA & FAMILY OVER GEZOND ETEN
11 november 2018
Lekker weekend receptje: bananen milkshake
28 juli 2016
CHIA ONTBIJTJE, RIJK AAN OMEGA-3!
16 mei 2015
Suiker, de zoete saboteur
11 oktober 2022
Recept: Geroosterde pompoen met amandelen
2 mei 2017
Rappe risotto met groene asperges
19 december 2016
Natuurlijke kauwgom bestaat
26 augustus 2016
FRISSE ZOMERSE SNACKS
16 juli 2016
DEADLIFT: MAKKELIJK SPORTEN MET VIV
18 augustus 2018
Zomers aardbeienijs
20 april 2019
Wat doen hormoonverstorende stoffen met ons?
21 augustus 2017
Avocado risotto
11 januari 2017
Recept: Vullende rode bonen wortel salade met dille
10 maart 2016
Welk effect heeft zout op je nieren?
19 november 2020
8 natuurlijke anti-griep tips
2 december 2016
Kom jij ook naar ons Health Event bij Fletcher??
9 juni 2015
Gezonde ijsjes
23 januari 2016
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –