Dit recept is om je vingers bij af te likken!
Heb je lekker vakantie, of heb je gewoon zin om lekker te bakken? Onze foodblogger Sanne heeft weer een super origineel, lekker en gezond recept voor je!
Ingredienten
80 gram pretzels
80 gram glutenvrije havermout vlokken
6 eetlepels amandel pasta (of andere noten pasta)
2 eetlepels dadel siroop (alternatieven zijn: rijst siroop, agave siroop of maple syrup)
20 ml plantaardige melk
1 eetlepel rauwe cacao poeder
handvol hele pretzels als topping
Voor de chocoladelaag
2 eetlepels gesmolten kokosolie
4 eetlepels rauwe cacao
1 eetlepel siroop (dadel, rijst, agave of maple)
Bereiding
Bekleed een schaal van 15 cm bij 20 cm met bakpapier.
Pak je keukenmachine erbij en plaats hier het snijmes in. Doe de vegan pretzels samen met de havermout vlokken in de bak en laat deze draaien tot je een fijn meel over hebt.
Voeg de dadels, notenboter, siroop, melk en rauwe cacao erbij en mix tot het deeg aan elkaar plakt. Als het te droog is kan je nog wat extra melk toevoegen.
Schep de pretzel mix uit de bak in je schaal en druk dit goed aan tot het deeg goed verdeeld is. Zet de schaal in je koelkast terwijl je de chocolade maakt.
Wanneer je een reep chocolade gebruikt hoef je deze alleen maar te smelten. Wil je zelf chocolade maken? Meng dan de gesmolten kokosolie, rauwe cacao en siroop samen in een bakje. Giet dit over de chocolade- en pretzel mix, versier met hele pretzels en zet vier uur in de koelkast of een uurtje in de vriezer. Snij met een scherp mes in stukken en geniet!
Tekst: Sanne van Rooij voor VIVONLINE
Heb je zin om nog meer lekkere én gezonde dingen te bakken? Lees dan snel dit recept, dan begin je meteen met bakken!
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
16 maart 2016
Lichaam veranderen of aanvaarden?
7 september 2018
Vitamines die je nodig hebt boven de 40
21 januari 2023
6 tips voor een gezonde menstruatie cyclus
29 april 2016
Gezonde chocolademousse
8 september 2015
Recept: ‘ Recipe for Love ’
14 maart 2018
Wat is oxidatieve stress?
5 mei 2016
Voel jij je vrij?
12 december 2016
Kom je ook naar de glutenvrije kerstmarkt in Villa ArenA?
24 juni 2019
Dit levert een uurtje eerder naar bed gaan je op
14 december 2015
Rhodiola. Een kruid met bijzondere werking op je hormonen.
10 maart 2016
Welk effect heeft zout op je nieren?
14 juli 2016
DRINK JIJ AL MATCHA THEE?
21 juni 2019
Lekker bakken dit weekend met Viv’s appeltaart
31 oktober 2018
10 natuurlijke pijnstillers
21 maart 2019
Wat is gezonder: volle of magere yoghurt?
8 september 2017
Scheiden is geen kinderspel: hoe zet je het kind centraal?
23 januari 2016
Paleo voor kids: zoete aardappel muffins
8 september 2017
Gezonde leestip; The Blue Zones
19 september 2014
Nagerecht: Noten chocoladetaart
2 november 2015
Jesse van der Velde: De voordelen van chiazaad
28 januari 2015
De Nationale Eettest BNN
15 april 2015
OERsterk Eten: een heerlijk boek!
6 juni 2019
10 voedingsmiddelen met verborgen suikers!
14 maart 2018
Je hongercyclus onder controle krijgen
2 november 2015
Winnen! Boek ‘Hormoonbalans voor vrouwen’
2 mei 2017
Rappe risotto met groene asperges
3 oktober 2017
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –