Dit recept is om je vingers bij af te likken!
Heb je lekker vakantie, of heb je gewoon zin om lekker te bakken? Onze foodblogger Sanne heeft weer een super origineel, lekker en gezond recept voor je!
Ingredienten
80 gram pretzels
80 gram glutenvrije havermout vlokken
6 eetlepels amandel pasta (of andere noten pasta)
2 eetlepels dadel siroop (alternatieven zijn: rijst siroop, agave siroop of maple syrup)
20 ml plantaardige melk
1 eetlepel rauwe cacao poeder
handvol hele pretzels als topping
Voor de chocoladelaag
2 eetlepels gesmolten kokosolie
4 eetlepels rauwe cacao
1 eetlepel siroop (dadel, rijst, agave of maple)
Bereiding
Bekleed een schaal van 15 cm bij 20 cm met bakpapier.
Pak je keukenmachine erbij en plaats hier het snijmes in. Doe de vegan pretzels samen met de havermout vlokken in de bak en laat deze draaien tot je een fijn meel over hebt.
Voeg de dadels, notenboter, siroop, melk en rauwe cacao erbij en mix tot het deeg aan elkaar plakt. Als het te droog is kan je nog wat extra melk toevoegen.
Schep de pretzel mix uit de bak in je schaal en druk dit goed aan tot het deeg goed verdeeld is. Zet de schaal in je koelkast terwijl je de chocolade maakt.
Wanneer je een reep chocolade gebruikt hoef je deze alleen maar te smelten. Wil je zelf chocolade maken? Meng dan de gesmolten kokosolie, rauwe cacao en siroop samen in een bakje. Giet dit over de chocolade- en pretzel mix, versier met hele pretzels en zet vier uur in de koelkast of een uurtje in de vriezer. Snij met een scherp mes in stukken en geniet!
Tekst: Sanne van Rooij voor VIVONLINE
Heb je zin om nog meer lekkere én gezonde dingen te bakken? Lees dan snel dit recept, dan begin je meteen met bakken!
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
24 oktober 2015
Zwangerschapstips!
10 oktober 2019
Deze healthy glutenvrije pizza is adembenemend lekker
16 oktober 2018
Tijd voor een herfst detox!
18 juni 2015
De zomer voor Food Lovers
5 juni 2016
Sinner Sundae bananen (n)Ice cream
23 februari 2016
pittige komkommer smoothie
18 maart 2017
Krijg een beter huwelijk aan de hand van deze tips!
4 oktober 2018
Het beste natuurlijke middel tegen constipatie!
12 mei 2017
Let op: glutenvrij niet altijd gezond!
12 januari 2020
Wat de kleur van je ontlasting vertelt over je gezondheid
10 augustus 2016
INTERVIEW MET VIV VOOR MAMA & FAMILY OVER GEZOND ETEN
20 augustus 2019
BOEK: Herstel je hormonen in 10 stappen
5 oktober 2018
10 tips om gezond uit eten te gaan
19 maart 2020
Gezonde voedingsmiddelen
22 september 2015
Beste eitjes
14 oktober 2017
Waarom zijn pompoen en pompoenpitten gezond?
25 januari 2019
Winterhanden en wintertenen? Check je schildklier!
4 mei 2016
Hoeveel water heb je dagelijks nodig?
18 februari 2016
Kaneel hoort in elke keuken thuis
15 februari 2018
6 x tips tegen menstruatie klachten
20 februari 2019
Matcha thee: de geneeskrachtige voordelen van dit drankje
25 augustus 2017
Gezonde darmen zijn de basis voor een goede gezondheid
20 juni 2018
3 x lekkere lunchsalades to go!
11 juni 2016
8 x tekenen van een gezonde relatie
2 januari 2018
Immuunsysteem booster
4 februari 2016
De kracht van rauwe voeding
10 oktober 2016
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEKJE NINA PIERSON
13 augustus 2018
Zó voorkom je voedselverspilling in de supermarkt
8 september 2018
Elke dag hetzelfde ontbijt?
15 juni 2015
Boerenkool: hip, trendy & healthy
12 december 2020
Kerstkoekjes: deze gingerbread koekjes zijn lekker én gezond
28 augustus 2016
GRIP OP JE AFTER DINNER DIP
10 juli 2017
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –