Dit recept is om je vingers bij af te likken!
Heb je lekker vakantie, of heb je gewoon zin om lekker te bakken? Onze foodblogger Sanne heeft weer een super origineel, lekker en gezond recept voor je!
Ingredienten
80 gram pretzels
80 gram glutenvrije havermout vlokken
6 eetlepels amandel pasta (of andere noten pasta)
2 eetlepels dadel siroop (alternatieven zijn: rijst siroop, agave siroop of maple syrup)
20 ml plantaardige melk
1 eetlepel rauwe cacao poeder
handvol hele pretzels als topping
Voor de chocoladelaag
2 eetlepels gesmolten kokosolie
4 eetlepels rauwe cacao
1 eetlepel siroop (dadel, rijst, agave of maple)
Bereiding
Bekleed een schaal van 15 cm bij 20 cm met bakpapier.
Pak je keukenmachine erbij en plaats hier het snijmes in. Doe de vegan pretzels samen met de havermout vlokken in de bak en laat deze draaien tot je een fijn meel over hebt.
Voeg de dadels, notenboter, siroop, melk en rauwe cacao erbij en mix tot het deeg aan elkaar plakt. Als het te droog is kan je nog wat extra melk toevoegen.
Schep de pretzel mix uit de bak in je schaal en druk dit goed aan tot het deeg goed verdeeld is. Zet de schaal in je koelkast terwijl je de chocolade maakt.
Wanneer je een reep chocolade gebruikt hoef je deze alleen maar te smelten. Wil je zelf chocolade maken? Meng dan de gesmolten kokosolie, rauwe cacao en siroop samen in een bakje. Giet dit over de chocolade- en pretzel mix, versier met hele pretzels en zet vier uur in de koelkast of een uurtje in de vriezer. Snij met een scherp mes in stukken en geniet!
Tekst: Sanne van Rooij voor VIVONLINE
Heb je zin om nog meer lekkere én gezonde dingen te bakken? Lees dan snel dit recept, dan begin je meteen met bakken!
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
25 januari 2019
Wat is gezonder: yoghurt of kwark?
10 april 2017
Voeding met Viv: Eetdagboek van Fajah Lourens
11 september 2016
NIKKEL: WAT IS HET, WAAR ZIT HET IN, KUNNEN WE ZONDER?
2 november 2015
Winnen! Boek ‘Hormoonbalans voor vrouwen’
17 januari 2019
8 natuurlijke antihoestmiddelen
27 november 2017
Deze gezonde chips van nori moet je proberen!
8 juni 2018
10 tekenen van een water tekort
30 april 2017
Boerenkoolsalade met granaatappel
16 april 2016
Hoe houd je de koelkast schoon?
19 mei 2016
Een kleine stap naar een gezondere hap
8 september 2018
Kruiden geven je gezondheid een boost!
30 oktober 2014
Quinoa ‘Mix ‘nd Match’ maaltijdsalade
21 augustus 2017
Avocado risotto
23 augustus 2015
Hotspot: Lotti’s
18 maart 2016
Video: Viv eet mee: #4 Kip met Kokos
28 juli 2015
Uit Paulines keuken
7 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Jetteke van Lexmond
2 oktober 2018
Haal de groenten van het seizoen in huis!
26 juni 2016
Bikiniproof met de Health & Body Guide
12 september 2016
VIVIAN’S MISSIE: MAAK NEDERLAND GEZONDER
28 december 2019
‘Happy last year’: het jaar goed afsluiten
14 juli 2016
WELKE KRUIDEN ZIJN GOED VOOR JE HUID?
25 augustus 2014
Lekker zoet tussendoortje
16 november 2016
Interview Vriendin
27 april 2016
Koninklijke opwarmertjes
4 augustus 2019
Stress: een grote boosdoener voor je gezondheid
26 maart 2016
6 tips om hardlopen leuk te vinden
10 juli 2019
Een gezonde voorraadkast: dit staat erin
5 juni 2015
Wie komt onze chocolade proeven?
17 juni 2016
RAW VEGAN TWIX REPEN
14 mei 2014
Easy vegan tomato soup
14 juli 2015
VivLoves it: OneFit
3 februari 2021
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –