Ben jij ook zo’n sushifan? Hier is de Sushidonut.
Er is een nieuwe foodhype, en hij is overal. Opeens was ‘ie er: de Sushidonut!
Héél fotogeniek, erg smakelijk en super simpel te maken. Leuk als je eters hebt, want presentatie is toch vaak de helft van je eetplezier. Bovendien is het écht heel erg leuk om ze te maken én gezond als je de wasabi-mayonaise achterwege laat.
Sushi zonder verstopte suikers
Extra fijn is dat er in deze zelfgemaakte sushi geen verstopte suikers zitten. Iets wat veel mensen niet weten is dat normale sushi namelijk veel suiker bevat en daardoor echt een verborgen dikmaker is. Geen zorgen dus met dit recept. En als je er bovendien nog lekker zalm en avocado aan toevoegt, krijg je ook nog gezonde omega-3 vetten binnen. Ga aan de slag en geniet!
Recept voor een Sushidonut
Goed! Wat heb je nodig?
- Donut bakvorm óf je gaat zelf aan de slag met een beker en een bord, waarbij de beker het gat in de donut moet vrijhouden. Je ‘boetseert’ dan zelf de donut om het glas heen
- Sushirijst (ongeveer 100 gram p.p) of quinoa (plakt alleen stukken minder goed)
- Zalm
- Avocado
- Komkommer
- Zwart sesamzaad
- Nori (zeewierbladen)
- Naar keuze: soja, gember en wasabi, zorgt voor veel meer smaak en pit
Aan de slag!
Stort de gekookte sushirijst in een met (kokos)olie ingevette donut-vorm.
Heb je geen vorm in huis, dan moet je iets creatiever zijn en even in je keukenkastjes kijken welk bord/kom en glas het mooist een donut kunnen nabootsen qua afmetingen. Laat de rijst in de vorm afkoelen. De donut decoreer je daarna met de toppings die jij het allerlekkerste vindt. Zie suggesties hierboven.
Je kunt per eter bijvoorbeeld een wat grotere donut maken, en de rest van je sushi boodschappen gebruiken om ‘gewone’ sushirolls te maken. Maar dan heb je wel nét even wat anders op tafel staan dan je normale portie sushi.
Tekst: Milan Pit voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
6 oktober 2014
Eetdagboek review
25 oktober 2018
Voedingstips bij endometriose
15 mei 2016
Eet jij genoeg van elke kleur?
3 november 2014
De ‘healthy lifestyle’ weer oppakken?
6 juni 2016
Zomerse aardbeien salade
8 juli 2016
Gezond eten zonder grenzen
9 april 2021
PCOS? Dit doe je eraan!
11 maart 2016
Viv Eet Mee #10 Chocoladepasta
18 september 2017
Heerlijk vegan ontbijtje: Exotisch chia ontbijtje
19 juni 2019
25 Simpele dingen voor een gezonde levensstijl
21 januari 2019
Heerlijke zoete aardappel toastjes
20 november 2015
Bewust smullen: Gluten-, lactose-, en suikervrije kruidnootjes!
16 maart 2016
Lichaam veranderen of aanvaarden?
29 augustus 2016
De mond als spiegel van de gezondheid
15 november 2016
Ontbijten uit een bowl: Good morning bowl
18 mei 2014
Quinoasalade met bieten & zoete aardappel
3 februari 2021
Een frisse, luchtige en kruidige carrot cake
10 augustus 2018
Wij willen ook testosteron!
15 augustus 2016
HEALTH Q&A: MARION PAUW
14 augustus 2016
SPORTEN MET VIV: HIP ABDUCTION & KNEE LIFTS
25 maart 2014
Presentatie coaching
10 juli 2015
Voeding met Viv
30 juni 2018
DE VITAMINEBOM: SPIRULINA
9 februari 2017
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEK VAN JENNY SMIT
24 januari 2019
Suiker: hoe blijf ik er van af?
21 juni 2015
Viv’s Raw Choco
9 juli 2014
Frisse mango-kwarktaart
6 september 2015
Viv’s Health Event: terug in de college banken, maar dan leuk!
28 februari 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –