Ben jij ook zo’n sushifan? Hier is de Sushidonut.
Er is een nieuwe foodhype, en hij is overal. Opeens was ‘ie er: de Sushidonut!
Héél fotogeniek, erg smakelijk en super simpel te maken. Leuk als je eters hebt, want presentatie is toch vaak de helft van je eetplezier. Bovendien is het écht heel erg leuk om ze te maken én gezond als je de wasabi-mayonaise achterwege laat.
Sushi zonder verstopte suikers
Extra fijn is dat er in deze zelfgemaakte sushi geen verstopte suikers zitten. Iets wat veel mensen niet weten is dat normale sushi namelijk veel suiker bevat en daardoor echt een verborgen dikmaker is. Geen zorgen dus met dit recept. En als je er bovendien nog lekker zalm en avocado aan toevoegt, krijg je ook nog gezonde omega-3 vetten binnen. Ga aan de slag en geniet!
Recept voor een Sushidonut
Goed! Wat heb je nodig?
- Donut bakvorm óf je gaat zelf aan de slag met een beker en een bord, waarbij de beker het gat in de donut moet vrijhouden. Je ‘boetseert’ dan zelf de donut om het glas heen
- Sushirijst (ongeveer 100 gram p.p) of quinoa (plakt alleen stukken minder goed)
- Zalm
- Avocado
- Komkommer
- Zwart sesamzaad
- Nori (zeewierbladen)
- Naar keuze: soja, gember en wasabi, zorgt voor veel meer smaak en pit
Aan de slag!
Stort de gekookte sushirijst in een met (kokos)olie ingevette donut-vorm.
Heb je geen vorm in huis, dan moet je iets creatiever zijn en even in je keukenkastjes kijken welk bord/kom en glas het mooist een donut kunnen nabootsen qua afmetingen. Laat de rijst in de vorm afkoelen. De donut decoreer je daarna met de toppings die jij het allerlekkerste vindt. Zie suggesties hierboven.
Je kunt per eter bijvoorbeeld een wat grotere donut maken, en de rest van je sushi boodschappen gebruiken om ‘gewone’ sushirolls te maken. Maar dan heb je wel nét even wat anders op tafel staan dan je normale portie sushi.
Tekst: Milan Pit voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
6 april 2018
Zelf waterkefir maken doe je zo
12 juni 2019
Viv’s gezonde pannenkoek voor het hele gezin
13 juni 2015
Smoothie workshop voor mama’s
11 september 2014
Eetdagboek review
22 september 2018
Dit doen zuivel, wijn en gluten met je huid
8 augustus 2015
Bloemkoolsoep met gerookte zalm
26 mei 2015
Hormonen en het effect op je gezondheid
2 februari 2016
Benefietavond voor meisjes in Vietnam
8 augustus 2022
PMS: Wat is het en wat kun je eraan doen?
23 juli 2017
VEGAN RISOTTO MET SPINAZIE EN CHAMPIGNONS
3 september 2015
Gezonde chocopasta
11 januari 2017
Recept: Vullende rode bonen wortel salade met dille
9 september 2019
Dit chocolade noten blok is finger licking good
14 februari 2017
Stressfood, wat is dit en helpt het echt?
23 december 2015
Gratis lezing: Geluk en succes in overvloed
17 oktober 2019
Te lekker: Groenten Carbonara met Havermelk
11 september 2016
NIKKEL: WAT IS HET, WAAR ZIT HET IN, KUNNEN WE ZONDER?
28 december 2016
Bang voor de feestdagen kilo’s?
25 november 2015
Hoe maak ik ‘de basic green smoothie’?
4 januari 2019
Acai in je smoothie? Een echte antioxidanten boost!
5 november 2018
Een gezond gebit tijdens de zwangerschap!
28 oktober 2015
Heerlijk voorleesboek van Cabaretière Madelijne Kool
11 mei 2020
Met deze 6 tips houd je diëten wél vol
10 april 2017
Voeding met Viv: Eetdagboek van Fajah Lourens
29 september 2022
Heb je weinig energie? Zorg voor een stabiele bloedsuikerspiegel
15 januari 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –