Als je van curry houdt, dan moet je dit recept zeker eens maken! De basis is zoete aardappel en sperziebonen in een rijke kokossaus. Daarbij serveer je luchtige quinoa en je maakt het af met knapperig gebakken kikkererwten. Zo lekker kan gezond zijn!
“Als moeder weet ik hoe moeilijk het soms kan zijn om je kinderen gezond te leren eten. Ik kies voor puur eten, waarin geen suiker, tarwe en E-nummers zijn verwerkt. Ook kies ik voor onbewerkt vlees. Belangrijk zijn vooral veel groente, goede eiwitten zoals kip en vis en natuurlijk veel variatie. Gezonde gerechten waar het hele gezin van kan genieten!”
Zoete aardappelcurry met sperziebonen en quinoa!
Wat heb je nodig?
- een blik kikkererwten
- 1 limoen
- een ui
- 1x zoete aardappel
- 10g milde madras currypoeder
- 30g verse koriander
- 220g sperziebonen
- 400ml kokosmelk
- 400g witte quinoa
- zout
- zwarte peper
- plantaardige olie
Hoe maak je het?
Heteluchtoven voorverwarmen op 225 graden. Kikkererwten in zeef met koud water afspoelen, dan met keukenpapier droogdeppen. Dan kikkererwten op bakplaat met bakpapier leggen, met 1-2 el olie, helft van currypoeder, snuf zout en peper vermengen en in ca. 20-25 min in oven goudbruin en knapperig bakken. Halverwege omhusselen.
Ondertussen in grote kookpan ruim water aan de kook brengen. Zoete aardappel in ca. 3 cm grote blokjes snijden. Ui pellen en fijnhakken. Uiteinden van sperziebonen verwijderen. Blaadjes van koriander plukken, steeltjes en blaadjes los van elkaar grof hakken.
Grote kookpan met 2 el olie op middelhoog vuur verhitten, ui en zoete aardappel toevoegen en ca. 4 min aanbraden. Vervolgens madras currypoeder en koriandersteeltjes toevoegen en ca. 1min meebakken. Dan kokosmelk en 400 ml water toevoegen. Geheel licht borrelend in ca. 15 min koken totdat zoete aardappel beetgaar is.
Zodra het water kookt, quinoa toevoegen en in ca. 10-15 min met deksel op pan licht borrelend koken. Dan water afgieten, in zeef laten uitlekken, dan terug in de pan doen en met deksel op pan opzij zetten.
Na ca. 15 min sperziebonen aan curry toevoegen en nog ca. 5 min meekoken totdat ze beetgaar zijn. Dan curry met snuf zout en peper op smaak brengen.
Ondertussen limoen in partjes snijden. Quinoa en curry over borden verdelen, geroosterde kikkererwten daarover verdelen en naar smaak met korianderblaadjes garneren. Curry met limoenpartjes serveren, naar smaak boven geheel uitknijpen.
Genieten maar!
Marly Spoon
Dit gerecht is samen bedacht met Marley Spoon. Ben je benieuwd naar meer van dit soort heerlijke, gezonde én kidsproof gerechten? Elke week bedenken de chefs van Marley Spoon nieuwe, bijzondere gerechten met gemakkelijke stap-voor-stap recepten. Proberen? Dan mogen je we deze maand een bijzondere korting geven van maar liefst 20 euro! Klik op de onderstaande foto om je code te activeren. Veel kook-en eetplezier 🙂
BewarenBewaren
BewarenBewaren
BewarenBewaren
BewarenBewaren
BewarenBewaren
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
19 november 2015
Vivian Reijs: “Ik ben zwanger, wat een feest!”
19 september 2019
Geef je standaard koffietje een twist met deze tips
15 juni 2015
Boerenkool: hip, trendy & healthy
27 november 2018
Wil je jouw metabolisme een boost geven? Ga langzamer leven!
2 januari 2018
Start 2018 met een heerlijke winterdetox!
30 oktober 2017
Go with The Glow: Veganized Party Pineapple van Rens Kroes
1 oktober 2021
10 dingen die iedere vrouw meer zou moeten eten
13 februari 2019
Heb je last van stemmingswisselingen? Dan kan maca je helpen!
23 februari 2016
pittige komkommer smoothie
11 januari 2019
Zo voorkom je ongezond snacken tijdens donkere dagen!
16 november 2016
Interview Vriendin
30 mei 2016
Steun en help 2000 vluchtelingkinderen!
20 oktober 2018
Lekker en gezond: wortelsoep
18 juni 2016
Tips voor een slank lichaam!
25 juli 2016
HEALTH Q&A: SANNE VOGEL
29 november 2015
Romige Indiase curry met tofu
8 oktober 2022
Hormoonproof recept: heerlijke Shakshuka
29 mei 2016
Je eigen pad bewandelen
31 mei 2016
Super power jezelf: beauty on the inside
27 april 2018
Lekker en gezond ontbijtje: Chiazaad pudding
15 juni 2019
Gezond aankomen: dat doe je op deze fijne manier
3 november 2018
Rode bietensoep met walnoten
16 maart 2016
Lichaam veranderen of aanvaarden?
11 oktober 2022
Recept: Geroosterde pompoen met amandelen
12 november 2018
Wat is genetisch gemodificeerd voedsel?
21 juni 2018
Bloemkoolpizza met verse groenten
11 december 2018
We like de 100% natuurlijk thee van Tastea
19 mei 2017
Water vies? Zó lust ieder kind het!
17 juni 2016
RAW VEGAN TWIX REPEN
22 september 2018
Dit doen zuivel, wijn en gluten met je huid
17 juli 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –