Als je van curry houdt, dan moet je dit recept zeker eens maken! De basis is zoete aardappel en sperziebonen in een rijke kokossaus. Daarbij serveer je luchtige quinoa en je maakt het af met knapperig gebakken kikkererwten. Zo lekker kan gezond zijn!
“Als moeder weet ik hoe moeilijk het soms kan zijn om je kinderen gezond te leren eten. Ik kies voor puur eten, waarin geen suiker, tarwe en E-nummers zijn verwerkt. Ook kies ik voor onbewerkt vlees. Belangrijk zijn vooral veel groente, goede eiwitten zoals kip en vis en natuurlijk veel variatie. Gezonde gerechten waar het hele gezin van kan genieten!”
Zoete aardappelcurry met sperziebonen en quinoa!
Wat heb je nodig?
- een blik kikkererwten
- 1 limoen
- een ui
- 1x zoete aardappel
- 10g milde madras currypoeder
- 30g verse koriander
- 220g sperziebonen
- 400ml kokosmelk
- 400g witte quinoa
- zout
- zwarte peper
- plantaardige olie
Hoe maak je het?
Heteluchtoven voorverwarmen op 225 graden. Kikkererwten in zeef met koud water afspoelen, dan met keukenpapier droogdeppen. Dan kikkererwten op bakplaat met bakpapier leggen, met 1-2 el olie, helft van currypoeder, snuf zout en peper vermengen en in ca. 20-25 min in oven goudbruin en knapperig bakken. Halverwege omhusselen.
Ondertussen in grote kookpan ruim water aan de kook brengen. Zoete aardappel in ca. 3 cm grote blokjes snijden. Ui pellen en fijnhakken. Uiteinden van sperziebonen verwijderen. Blaadjes van koriander plukken, steeltjes en blaadjes los van elkaar grof hakken.
Grote kookpan met 2 el olie op middelhoog vuur verhitten, ui en zoete aardappel toevoegen en ca. 4 min aanbraden. Vervolgens madras currypoeder en koriandersteeltjes toevoegen en ca. 1min meebakken. Dan kokosmelk en 400 ml water toevoegen. Geheel licht borrelend in ca. 15 min koken totdat zoete aardappel beetgaar is.
Zodra het water kookt, quinoa toevoegen en in ca. 10-15 min met deksel op pan licht borrelend koken. Dan water afgieten, in zeef laten uitlekken, dan terug in de pan doen en met deksel op pan opzij zetten.
Na ca. 15 min sperziebonen aan curry toevoegen en nog ca. 5 min meekoken totdat ze beetgaar zijn. Dan curry met snuf zout en peper op smaak brengen.
Ondertussen limoen in partjes snijden. Quinoa en curry over borden verdelen, geroosterde kikkererwten daarover verdelen en naar smaak met korianderblaadjes garneren. Curry met limoenpartjes serveren, naar smaak boven geheel uitknijpen.
Genieten maar!
Marly Spoon
Dit gerecht is samen bedacht met Marley Spoon. Ben je benieuwd naar meer van dit soort heerlijke, gezonde én kidsproof gerechten? Elke week bedenken de chefs van Marley Spoon nieuwe, bijzondere gerechten met gemakkelijke stap-voor-stap recepten. Proberen? Dan mogen je we deze maand een bijzondere korting geven van maar liefst 20 euro! Klik op de onderstaande foto om je code te activeren. Veel kook-en eetplezier 🙂
BewarenBewaren
BewarenBewaren
BewarenBewaren
BewarenBewaren
BewarenBewaren
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
13 september 2018
Gouden melk: de genezende en zuiverende werking
16 februari 2017
Heb jij een gezonde mond?
10 september 2018
Dit is waarom CBD olie zo goed voor je is!
9 mei 2016
Krystl: Alles of niets
29 september 2018
Boekweitpannenkoek met geitenkaas
26 januari 2016
Flair interview met healthfreaks Fajah, Miljuscka en Viv
28 januari 2016
Quinoa: geschikt als ontbijt, lunch én diner!
26 april 2021
Oranje Koningsdag smoothie
28 juni 2017
Boekweit Tosti met geitenkaas
26 september 2016
Een gezonder, blijer, slanker dagje samen met je vriendinnen?
21 september 2017
Viv eet mee #12: Slawraps
14 juli 2016
DRINK JIJ AL MATCHA THEE?
4 mei 2016
Viv’s favo Moederdagontbijtje
16 juni 2015
Bootcamp voor mama’s
12 juni 2016
Help, ik ben suikerverslaafd!
21 januari 2015
Chips tijdens de afval challenge …
26 december 2016
Gezond ontbijt: Healthy banaan/ ei pannenkoek
25 augustus 2017
Gezonde darmen zijn de basis voor een goede gezondheid
22 juni 2021
10 x spijsvertering tips voor op vakantie
31 juli 2014
Frisse veldslasalade
26 maart 2019
Een lang en vooral goed huwelijk, hoe doe je dat?
10 juli 2016
Zomer: het beste moment voor groene smoothies!
18 juni 2015
De zomer voor Food Lovers
1 juni 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Marvy Rieder
18 augustus 2019
Last van PMS: Dit moet je juist wel (of niet) eten
22 december 2016
Tip voor het kerstdiner: Chocolademousse met Grand Marnier
28 juli 2016
CHIA ONTBIJTJE, RIJK AAN OMEGA-3!
28 januari 2017
Gratis kaarten voor De Gezondheidsbeurs
22 september 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –