Van dit gerecht zullen zelfs de allerkleinsten van smullen! Je maakt het met kalkoen, kalkoenspek, tomaatjes en spinazie. Daarbij maak je heerlijk frisse pesto met marjolein en basilicum. Zo lekker kan gezond zijn.
“Als moeder weet ik hoe moeilijk het soms kan zijn om je kinderen gezond te leren eten. Ik kies voor puur eten, waarin geen suiker, tarwe en E-nummers zijn verwerkt. Ook kies ik voor onbewerkt vlees. Belangrijk zijn vooral veel groente, goede eiwitten zoals kip en vis en natuurlijk veel variatie. Gezonde gerechten waar het hele gezin van kan genieten!”
Fusili met kalkoen, spinazie en marjoleinpesto
Wat heb je nodig?
- 1x kalkoenfilet
- 1 teen knoflook
- 20g cashewnoten 3
- 40g Gran Biraghi kaas 2
- 40g basilicum en 5g marjolein
- 100g kalkoenspek
- 150g spinazie
- 500g cherrytomaten
- 500g spelt fussili
- olijfolie
- zwarte peper
- zout
Hoe maak je het?
Cashewnoten in grote koekenpan zonder olie, op middelhoog vuur verhitten, cashewnoten daarin in ca. 3-5min goudbruin roosteren, elke 30sec doorroeren. Dan uit de pan halen en opzij zetten. Ondertussen kalkoen in ca. 3cm lange dunne reepjes snijden. Spek in ca. 1cm dunne reepjes snijden. Beide opzij zetten.
Vervolgens In grote kookpan ruim water met 1tl zout aan de kook brengen. Zodra het water kookt, pasta toevoegen en in ca. 10min beetgaar koken. Dan water afgieten gieten en pasta in zeef laten uitlekken, vervolgens pasta terug in kookpan doen.
Ondertussen kaas raspen. Knoflook pellen. Marjoleinblaadjes van steeltjes plukken. Basilicum in z’n geheel, marjoleinblaadjes, cashewnoten, knoflook, 2/3 van kaas, 4el olijfolie, 2el water, snuf zout en peper in een hoge beker doen. Geheel met een staafmixer tot een fijne pesto pureren. Dan cherrytomaatjes halveren en opzij zetten.
Cashewnoten-koekenpan met 2el olie op hoog vuur verhitten, kalkoen en spek toevoegen en in ca. 3-4min goudbruin bakken. Dan vuur tot middelhoog verlagen en nog ca. 3min bakken totdat kalkoen gaar is en spek donkerder kleurt. Dan alles uit de pan halen.
Vlees-koekenpan opnieuw op middelhoog vuur verhitten, pan niet schoonvegen. Cherrytomaten toevoegen en in ca. 3-5min zacht bakken. Vervolgens spinazie toevoegen en kort meebakken totdat het licht geslonken is.
Tot slot pesto, groenten en vlees aan pasta in kookpan toevoegen, geheel goed vermengen en met snuf zout en peper op smaak brengen. Pasta over borden verdelen, met overige geraspte kaas garneren.
Genieten maar!
Marly Spoon
Dit gerecht is samen bedacht met Marley Spoon. Ben je benieuwd naar meer van dit soort heerlijke, gezonde én kidsproof gerechten? Elke week bedenken de chefs van Marley Spoon nieuwe, bijzondere gerechten met gemakkelijke stap-voor-stap recepten. Proberen? Dan mogen je we deze maand een bijzondere korting geven van maar liefst 20 euro! Klik op de onderstaande foto om je code te activeren. Veel kook-en eetplezier 🙂
BewarenBewaren
BewarenBewaren
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
16 mei 2017
Freekeh vs quinoa: wat is gezonder?
9 september 2014
Gratis boek ’70 groene smoothies’
9 juni 2016
Rode linzensoep
2 februari 2018
Schone oren en een beter gehoor, dit is het geheim!
28 juni 2018
Artisjok, geweldig voor de lever
8 juli 2016
Gezond eten zonder grenzen
12 december 2020
Kerstkoekjes: deze gingerbread koekjes zijn lekker én gezond
18 augustus 2019
Last van PMS: Dit moet je juist wel (of niet) eten
16 mei 2014
Frisse vegan quinoasalade met mango
9 juni 2015
Gezonde ijsjes
19 juni 2018
Mijn basis groene smoothie
8 september 2015
Healthy Kids
22 juni 2018
De lekkerste glutenvrije aardbeientaart
26 augustus 2015
Aardbeienijsjes: verrassend lekker en makkelijk te maken
12 oktober 2018
Hoe gezond zijn bananen?
3 november 2014
De ‘healthy lifestyle’ weer oppakken?
23 mei 2016
Wat staat er altijd in mijn koelkast?
11 augustus 2015
Hotspot: Pop-up restaurant van L‘invité tijdens SAIL
13 september 2018
Gouden melk: de genezende en zuiverende werking
30 december 2019
Verrukkelijk: dit healthy Nutella recept wil je!
31 december 2018
Gezonde borrelrecepten voor de nieuwjaarsborrel!
7 december 2020
3 x gezonde feestdrankjes zonder kerstkilo’s
8 juni 2018
10 tekenen van een water tekort
10 augustus 2016
INTERVIEW MET VIV VOOR MAMA & FAMILY OVER GEZOND ETEN
23 december 2018
Als voeding je vijand is…
29 november 2015
Video: Winterse Vitaminebom
27 november 2017
Deze gezonde chips van nori moet je proberen!
5 oktober 2018
10 tips om gezond uit eten te gaan
21 maart 2019
Wat is gezonder: volle of magere yoghurt?
8 maart 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –