Quinoa, we zijn er dol op! Al eerder schreven we over de kracht van dit pseudograan. Het heeft extreem hoge voedingswaarden en behoort tot de zaadsoort. Zaden worden in vergelijking tot granen (tarwe) veel beter verteerd en zijn glutenvrij. Daarnaast worden wij ook helemaal happy van de eindeloze mogelijkheden die het heeft, zo kun je het onder ander koken, poffen, of verwerken in je baksels.
Door de veelzijdigheid aan bereidingsmogelijkheden kun je met Quinoa gerust ontbijten, lunchen én dineren. Om je te inspireren geven we je hier het recept voor één van onze favoriete ontbijtjes met Quinoa. En maak gerust wat extra Quinoa klaar, want dan maak je (eventueel de volgende dag!) in een handomdraai met het 2e receptje ook nog een overheerlijke salade!
Quinoa ontbijt voor 1 persoon
Ingrediënten:
- 45 gram quinoa
- 100 ml kokoswater
- 1 takje peterselie
- 1 banaan
- sap van 1 perssinaasappel
Bereiding:
- Kook de quinoa gaar in 15-20 minuten
- Mix kokoswater, fijn gesneden peterselie, in partjes gesneden banaan en het sap van een halve sinaasappel in een blender/keukemachine.
- Doe de quinoa in een kommetje, top deze af met de kokos ‘smoothie’ garneer met enkele plakjes banaan en eventueel de andere helft van de sinaasappel.
Bron: The Green Happiness
Quinoa salade
Ingrediënten:
- 100 gram quinoa
- 2 gekookte bieten
- 1/2 komkommer
- 1 zoete aardappel
- 1/4 stukje rode kool
- handje walnoten in stukjes gebroken
Dressing
- 4 el olijfolie
- 1 el balsamico azijn
- 1 tl ahornsiroop
- sap van halve citroen
- snuf kaneel
- snuf paprikapoeder
- snuf komijnpoeder
- venkelzaadjes (optioneel)
Bereiding:
1. Kook de quinoa volgens aanwijzing op het pak en laat 10 minuten afgedekt staan.
2. De zoete aardappel stoom je in een bamboe stoommandje of in een zeef met een deksel op de pan. Stoom zo’n 10 minuten of tot je er gemakkelijk een vork in kunt steken.
3. Snijd de komkommer en de bietjes in blokjes, en snijd de rode kool in kleine reepjes.
4. Klop alle ingrediënten voor de dressing door elkaar in een apart kommetje.
Schep de quinoa, groenten en noten op een bord en giet de dressing erover. Garneer eventueel met venkelzaadjes. Jummie!
Recept van: Vegadutchie
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
6 september 2015
Viv’s Health Event: terug in de college banken, maar dan leuk!
18 februari 2016
Kaneel hoort in elke keuken thuis
26 november 2018
Dit gebeurt er met je lichaam wanneer je te weinig slaapt
5 mei 2014
De multifunctie van kokosolie!
17 april 2015
Ontgiften en vet verbranden!
16 december 2016
De leukste kerstinspiratie video
22 maart 2015
De koelkast van: Froukje de Both
11 oktober 2018
8 tips om je kinderen gezonder te laten eten
4 oktober 2015
Glutenvrij ontbijt: een lijstje vol inspiratie.
14 april 2020
Bional Stress Balans helpt in tijden van stress
29 juli 2016
KAKKERLAKKENMELK HET NIEUWE SUPERFOOD?
17 mei 2016
Waarom zijn linzen zo gezond?
13 januari 2021
Hoe een gezonde bloedsuikerspiegel je helpt met afvallen
9 maart 2020
LIPOEDEEM: waarom diëten niet helpen….
12 december 2017
Ik word zo depri van die dips…
27 april 2018
Lekker en gezond ontbijtje: Chiazaad pudding
15 oktober 2017
Hoe houd je oren goed schoon?
31 maart 2015
Gifvrij eten
13 november 2018
Heb jij last van schildklierklachten?
21 juli 2015
Inspiratie gerecht van mama’s!
4 mei 2016
Viv’s favo Moederdagontbijtje
26 april 2016
8 onverwachte voordelen van gelukkig zijn
3 oktober 2017
Weerstand booster Vitamine C(amu camu)!
2 mei 2016
Kleurige gevulde paprika’s met quinoa
14 maart 2018
Je hongercyclus onder controle krijgen
5 maart 2016
Ultiem geluk
17 oktober 2019
Te lekker: Groenten Carbonara met Havermelk
22 mei 2015
Gezocht: kandidaten voor nieuw programma
20 april 2016
Hoe kun je sporten hygiënisch houden?
23 mei 2016
Wat staat er altijd in mijn koelkast?
2 januari 2018
Start 2018 met een heerlijke winterdetox!
25 augustus 2015
Viv eet mee zoekt kandidaten
6 maart 2019
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –