Quinoa, we zijn er dol op! Al eerder schreven we over de kracht van dit pseudograan. Het heeft extreem hoge voedingswaarden en behoort tot de zaadsoort. Zaden worden in vergelijking tot granen (tarwe) veel beter verteerd en zijn glutenvrij. Daarnaast worden wij ook helemaal happy van de eindeloze mogelijkheden die het heeft, zo kun je het onder ander koken, poffen, of verwerken in je baksels.
Door de veelzijdigheid aan bereidingsmogelijkheden kun je met Quinoa gerust ontbijten, lunchen én dineren. Om je te inspireren geven we je hier het recept voor één van onze favoriete ontbijtjes met Quinoa. En maak gerust wat extra Quinoa klaar, want dan maak je (eventueel de volgende dag!) in een handomdraai met het 2e receptje ook nog een overheerlijke salade!
Quinoa ontbijt voor 1 persoon
Ingrediënten:
- 45 gram quinoa
- 100 ml kokoswater
- 1 takje peterselie
- 1 banaan
- sap van 1 perssinaasappel
Bereiding:
- Kook de quinoa gaar in 15-20 minuten
- Mix kokoswater, fijn gesneden peterselie, in partjes gesneden banaan en het sap van een halve sinaasappel in een blender/keukemachine.
- Doe de quinoa in een kommetje, top deze af met de kokos ‘smoothie’ garneer met enkele plakjes banaan en eventueel de andere helft van de sinaasappel.
Bron: The Green Happiness
Quinoa salade
Ingrediënten:
- 100 gram quinoa
- 2 gekookte bieten
- 1/2 komkommer
- 1 zoete aardappel
- 1/4 stukje rode kool
- handje walnoten in stukjes gebroken
Dressing
- 4 el olijfolie
- 1 el balsamico azijn
- 1 tl ahornsiroop
- sap van halve citroen
- snuf kaneel
- snuf paprikapoeder
- snuf komijnpoeder
- venkelzaadjes (optioneel)
Bereiding:
1. Kook de quinoa volgens aanwijzing op het pak en laat 10 minuten afgedekt staan.
2. De zoete aardappel stoom je in een bamboe stoommandje of in een zeef met een deksel op de pan. Stoom zo’n 10 minuten of tot je er gemakkelijk een vork in kunt steken.
3. Snijd de komkommer en de bietjes in blokjes, en snijd de rode kool in kleine reepjes.
4. Klop alle ingrediënten voor de dressing door elkaar in een apart kommetje.
Schep de quinoa, groenten en noten op een bord en giet de dressing erover. Garneer eventueel met venkelzaadjes. Jummie!
Recept van: Vegadutchie
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
5 oktober 2018
10 tips om gezond uit eten te gaan
2 december 2016
Het perfecte recept voor een healthy Chai Latte
29 mei 2014
Nieuwe sport trend: HipNthigh
5 januari 2016
Een persoonlijk health consult boeken?
12 januari 2020
Wat de kleur van je ontlasting vertelt over je gezondheid
25 september 2014
Sugardip? Neem de 4 O’Clock juice
2 mei 2017
Rappe risotto met groene asperges
16 december 2019
Gezonde lunches voor de kindjes om mee naar school te nemen
11 januari 2017
Recept: Vullende rode bonen wortel salade met dille
19 december 2016
Inspiratie voor een kerstdiner
6 juni 2019
10 voedingsmiddelen met verborgen suikers!
16 augustus 2015
Hotspot: 5&33
2 juli 2014
Aan het infuus
18 juli 2016
DORSTLESSENDE ZOMER JUICE MET WATERMELOEN
14 augustus 2018
Het Ayurvedische kruid Ashwagandha
26 december 2016
Gezond ontbijt: Healthy banaan/ ei pannenkoek
21 januari 2017
Glutenvrije pasta met avocado en zalm
30 maart 2019
Heerlijke en makkelijke ontbijt tip: overnight oats
1 juni 2015
Vegan nori rolletjes
26 april 2017
Koninklijk genieten: gezonde oranje tompoucen!
14 juli 2016
WELKE KRUIDEN ZIJN GOED VOOR JE HUID?
6 juni 2016
Zomerse aardbeien salade
20 juni 2016
3 x koffievervangers
1 augustus 2016
HEALTH Q&A: SIBA MTONGANA
27 januari 2019
Wil je meer energie? Probeer een winterdetox!
1 september 2019
Dit wil je eten om de hersenen zo gezond mogelijk te houden
17 december 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –