Vind jij het ook zo leuk om in het weekend lekkere dingen te maken? Het fijnst is dan als deze lekkere dingen ook nog is gezond zijn. En toevallig hebben wij een heerlijke chocolade taart die aan al deze wensen voldoet!
Ingrediënten voor de chocolade taart
- 200 gram ongezouten walnoten
- 12 medjool dadels zonder pit
- snufje vanillepoeder (zonder suiker)
- 2 blikjes volle kokosmelk (let op: het moet per sé uit blik zijn het mag geen light versie zijn. We gebruiken hiervan het bovenste (het dikke gedeelte) de kokosroom. Het is dus belangrijk om de blikjes niet te schudden voor gebruik
- 120 gram kokosolie
- 200 gram pure chocolade
- 2 theelepels vanillepoeder (ongezoet)
- snufje kaneel of kardemom (optioneel)
- blauwe bessen ter garnering
MAAK OOK: Dit is de chocoladecake waar je hormonen blij van worden!
Bereidingswijze
- Snijd de dadels in stukjes en week ze 10 minuten in warm water. Door de dadels te weken kunnen ze makkelijker worden fijngemalen.
- Giet de dadels af en gooi het water weg. Doe de stukjes dadel, de walnoten en het vanillepoeder in de keukenmachine en meng het geheel totdat je een samenhangende massa hebt. Doe het noten-dadelmengsel in de quichevorm en spreid dit goed uit over de bodem.
- Open de blikjes kokosmelk en schep het bovenste gedeelte, de dikke room, eraf. Doe de room in de steelpan, samen met de chocolade, de kokosolie en het vanillepoeder. Optioneel kun je nog een snufje kaneel of kardemom toevoegen. Laat het mengsel smelten en blijf ondertussen goed roeren.
- Giet – zodra alles is gesmolten – het kokos-chocolademengsel over de bodem. Verdeel de blauwe bessen over de taart.
- Zet de taart minimaal 8 uur in de koelkast om op te stijven. Snijd de taart in punten en serveer direct.
Bron: La Cuisine
Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
31 oktober 2017
Liefde, Passie en Health op Bali met Britt van der Meijden
21 januari 2023
6 tips voor een gezonde menstruatie cyclus
10 juni 2015
SLA: het kookboek
9 juni 2016
Rode linzensoep
31 mei 2017
Groene grapefruit smoothie
13 februari 2017
Viv’s health Q & A met Susan Smit
17 september 2018
Wat is het verschil tussen boter en margarine?
30 juni 2018
Grappige weetjes over gewicht verliezen
25 oktober 2017
Dit zijn de 50 de meest gezonde producten die er bestaan
14 december 2018
Cadeautip: Keramische pannenset
25 augustus 2018
Pannenkoekjes met verstopte courgette
30 november 2016
Krystl: “Geef je lichaam een boost met een koude douche!”
17 mei 2016
Waarom zijn linzen zo gezond?
27 oktober 2018
Gluten, wat zijn dat nou eigenlijk?
12 maart 2018
VOEDINGSTIPS VOOR EEN GOEDE NACHTRUST
14 maart 2016
8 tips om je warme bed uit te komen
28 april 2015
Boho-Tiffin voor jou!
5 juni 2016
Sinner Sundae bananen (n)Ice cream
12 januari 2016
Vivonline en Marleyspoon samenwerking
8 september 2015
Healthy Kids
5 maart 2017
Wat doet te veel zout eten met je?
11 januari 2018
Kip-kokoscurry met courgette en bruine rijst
14 oktober 2017
Waarom zijn pompoen en pompoenpitten gezond?
18 maart 2016
Video: Viv eet mee: #4 Kip met Kokos
5 mei 2014
De multifunctie van kokosolie!
22 mei 2015
Smaak en kleuren
28 augustus 2017
Rode linzensoep met spinazie en tomaten
18 februari 2016
Kaneel hoort in elke keuken thuis
19 augustus 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –