Dat chocolade en noten een hele goede combinatie dat is natuurlijk oud nieuws, maar in dit recept gebruikte ik in plaats van hele noten een notenpasta. Je zou heel makkelijk ook gewoon pindakaas kunnen gebruiken, maar ik had een gemengde notenpasta in mijn voorraadkast staan en besloot die te gebruiken. De taartjes zien er niet alleen heel erg lekker uit, ze smaken ook fantastisch. En het mooiste van alles, ze zijn volledig vrij van dierlijke ingrediënten en geraffineerde suikers waardoor het eigenlijk best gezonde taartjes zijn. Wat niet wil zeggen dat je ze allemaal in één keer op moet eten, alles met mate. Maar hoe dan ook, schuldvrij genieten!
Om 12 van deze taartjes te maken heb je nodig:
- 12 papieren cupcake vormpjes
Voor de onderste laag:
- 150 gram ontpitte dadels
- 100 gram walnoten
- 2 eetlepels geraspte kokos
Voor de middelste laag:
- 100 gram notenpasta
- 2 ontpitte dadels
- 40 gram kokosolie
Voor de bovenste laag:
- 70 gram gesmolten kokosolie
- 3 eetlepels cacaopoeder
- 3 eetlepels agave siroop (honing werkt ook)
Bereiding
Begin met de bodem. Maal de ontpitte dadels, walnoten en kokos met een staafmixer of keukenmachine tot een ietwat kleverig geheel. Verdeel dit over de cupcake vormpjes en druk goed aan. Zet ze in de koelkast om op te stijven. Meng voor de middelste laag de notenpasta, dadels en kokosolie goed door elkaar met de staafmixer tot een glad geheel. Verdeel dit over de vormpjes, druk goed aan en zet weer in de koelkast. Meng in een kom of pannetje de gesmolten kokosolie, cacaopoeder en agave siroop. Roer goed door zodat er geen klontjes in zitten. Verdeel ook dit weer over de vormpjes en laat de taartjes nog minimaal 1 uur opstijven in de koelkast. Geniet er van!
Tekst: Helena Blijenberg
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
29 april 2016
Gezonde chocolademousse
13 maart 2017
Wat moet je weten over biologisch eten?
15 februari 2017
FRIET
14 september 2018
Waarom is miso zo gezond?
26 februari 2014
Easy tomaten paprika soep
18 januari 2016
Boekweit (soba) noodles met gamba’s
15 november 2016
Ontbijten uit een bowl: Good morning bowl
13 januari 2016
7 tips voor een pijnvrije zwangerschap
30 oktober 2014
Quinoa ‘Mix ‘nd Match’ maaltijdsalade
20 januari 2016
Geslaagd! Vivian Reijs volgde de opleiding Kind & voeding!
20 april 2016
Hotspot: Lavinia Good Food
8 oktober 2018
De invloed van voeding op je nachtrust
20 augustus 2015
Hormonen en het effect op je gezondheid
2 februari 2016
Benefietavond voor meisjes in Vietnam
1 januari 2018
Ik ga jou helpen Gezonder, Blijer en Slanker te worden
27 september 2018
Testimonial: Brenda over haar persoonlijk consult van Viv!
8 oktober 2015
Bredemeijer Bloggersevent
15 februari 2022
Stress maakt je dik! 8 tips om stress te verminderen
6 december 2018
4 x gezonde werkgewoonten die je dagelijks kunt toepassen
10 oktober 2019
Deze healthy glutenvrije pizza is adembenemend lekker
28 oktober 2014
Eetdagboek review
13 september 2018
Gouden melk: de genezende en zuiverende werking
9 mei 2016
Krystl: Alles of niets
23 oktober 2019
Deze factoren belemmeren de werking van de anticonceptiepil
13 september 2017
Zoete aardappel-wortelsoep met feta
16 november 2018
Ook zo’n last van zoete trek?
30 november 2016
Krystl: “Geef je lichaam een boost met een koude douche!”
2 december 2016
Kom jij ook naar ons Health Event bij Fletcher??
2 juli 2014
Sporten met ‘soapie’ Aysen Baydar
16 september 2015
Tips voor een pijnvrije zwangerschap
22 mei 2015
Gezocht: kandidaten voor nieuw programma
16 september 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –