Terwijl de herfstregen en -wind tegen het raam slaan, wordt de nieuwste foodbox afgeleverd bij de redactie. Zadina’s Kitchen is de aanbieder die je keuken wekelijks twee of meerdere dagen kan voorzien van verrassende recepten én de bijbehorende biologische ingrediënten. De recepten komen uit een gebied dat rijkt van het Middellandse Zeegebied tot het Midden-Oosten en India en geven een nieuwe boost aan je eettafel. De ingrediënten zijn vers, lokaal en zoveel mogelijk biologisch en er is keuze voor maaltijdboxen die geheel vegetarisch zijn of met vis en/of vlees gecombineerd worden.
Smakelijke verrassing
Uit de eerste maaltijdbox van Zadina’s Kitchen maakt Vivonline een smakelijke Shakshuka. Heerlijk comfortfood uit (oorspronkelijk) Tunesië en het Midden-Oosten. Het lekkere éénpansgerecht zet je binnen twintig minuten op tafel en pimp je desgewenst met brood en/of frisse yoghurtsaus. In de box van Zadina’s Kitchen worden biologische tomatenblokjes uit blik gebruikt, maar je kan natuurlijk ook kiezen voor verse (het liefst rijpe, dat geeft meer smaak) tomaten die je in stukken snijdt. De venkel kun je desgewenst vervangen door bijvoorbeeld paprika of een andere groente die je lekker vindt. Zo hou je variatie in het makkelijke gerecht.
De maaltijdboxen van de nieuwe aanbieder Zadina’s Kitchen worden nog niet in heel Nederland geleverd. Op de site www.zadinaskitchen.nl kun je met een postcodecheck kijken of je de box kan bestellen.
Shakshuka uit Zadina’s Kitchen maak je zo:
Ingrediënten voor twee personen
200 gram uien
2 venkelknollen
1 el venkelzaad
1 blik tomatenblokjes (400 gram)
6 eieren
1,5 el za’atar kruiden
1 teen knoflook
3 el olijfolie
1 tl honing
zout
versgemalen peper
Bereidingswijze
1. Zet alle ingrediënten klaar en was, indien nodig, de groenten.
2.Snijd de knoflook fijn. Snijd de uien en de venkelknollen in dunne halve ringen. Houd het groen van de venkel apart voor garnering. Kneus het venkelzaak in een vijzel of met de platte kant van je mes.
3. Verhit de olie in een koekenpan en bak de knoflook en de ui in drie minuten. Voeg de venkel toe en bak in circa tien minuten de groentes zacht. Voeg de tomatenblokjes, de honing, peper en zout naar smaak toe. Laat het geheel vijf minuten stoven met de deksel op de pan.
4. Maak met je pollepel een paar kuiltjes in de groentes voor de eieren en breek deze open boven de kuiltjes. Laat de eieren garen met de deksel op de pan. Bestrooi het gerecht voor het serveren met za’atar en het venkelgroen.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
27 oktober 2014
5 gezonde vragen van de ‘Margriet’
23 maart 2020
Delicious: Amandel Bakewell Panna Cotta
9 februari 2016
Back to nature met deze pure rode smoothie
10 juli 2015
Voeding met Viv
21 juni 2015
Viv’s Raw Choco
6 juni 2022
Vitamine D staat op nummer 1
19 juli 2016
MANGO IJS: SNEL & GEZOND
1 maart 2016
Gezonde geboorte traktatie
9 maart 2016
Vroeg uit de veren voor meer resultaat?
15 maart 2019
Eet jij genoeg eiwitten? Wij helpen je!
13 april 2019
Zondag bakdag: heerlijke suikervrije chocolade taart
5 maart 2016
Ultiem geluk
26 april 2021
Oranje Koningsdag smoothie
2 mei 2017
Rappe risotto met groene asperges
24 mei 2019
Gezond eten samen met je kinderen doe je zo!
29 januari 2019
Begin het jaar gezond met de heerlijke shakes van Jimmy Joy!
9 april 2014
Ontzuren met thee
23 augustus 2015
Hotspot: Lotti’s
20 juli 2016
EEN LEVEN LANG GEZOND DRINK PLEZIER
11 mei 2019
De 5 beauty geheimen van de Sicilianen
20 augustus 2015
Hormonen en het effect op je gezondheid
26 maart 2014
Een klein flesje sap boordevol vitamines
3 februari 2021
Een frisse, luchtige en kruidige carrot cake
17 juni 2019
Negen tips voor een zorgeloze menstruatie
21 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Ralph Moorman
19 juni 2014
Chocolade-kokostaart
22 augustus 2018
Viv’s product van de week: de slowjuicer
2 oktober 2014
Kievit Blend superfoodmix
10 augustus 2015
Hotspot: The Hoxton
30 oktober 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –