Terwijl de herfstregen en -wind tegen het raam slaan, wordt de nieuwste foodbox afgeleverd bij de redactie. Zadina’s Kitchen is de aanbieder die je keuken wekelijks twee of meerdere dagen kan voorzien van verrassende recepten én de bijbehorende biologische ingrediënten. De recepten komen uit een gebied dat rijkt van het Middellandse Zeegebied tot het Midden-Oosten en India en geven een nieuwe boost aan je eettafel. De ingrediënten zijn vers, lokaal en zoveel mogelijk biologisch en er is keuze voor maaltijdboxen die geheel vegetarisch zijn of met vis en/of vlees gecombineerd worden.
Smakelijke verrassing
Uit de eerste maaltijdbox van Zadina’s Kitchen maakt Vivonline een smakelijke Shakshuka. Heerlijk comfortfood uit (oorspronkelijk) Tunesië en het Midden-Oosten. Het lekkere éénpansgerecht zet je binnen twintig minuten op tafel en pimp je desgewenst met brood en/of frisse yoghurtsaus. In de box van Zadina’s Kitchen worden biologische tomatenblokjes uit blik gebruikt, maar je kan natuurlijk ook kiezen voor verse (het liefst rijpe, dat geeft meer smaak) tomaten die je in stukken snijdt. De venkel kun je desgewenst vervangen door bijvoorbeeld paprika of een andere groente die je lekker vindt. Zo hou je variatie in het makkelijke gerecht.
De maaltijdboxen van de nieuwe aanbieder Zadina’s Kitchen worden nog niet in heel Nederland geleverd. Op de site www.zadinaskitchen.nl kun je met een postcodecheck kijken of je de box kan bestellen.
Shakshuka uit Zadina’s Kitchen maak je zo:
Ingrediënten voor twee personen
200 gram uien
2 venkelknollen
1 el venkelzaad
1 blik tomatenblokjes (400 gram)
6 eieren
1,5 el za’atar kruiden
1 teen knoflook
3 el olijfolie
1 tl honing
zout
versgemalen peper
Bereidingswijze
1. Zet alle ingrediënten klaar en was, indien nodig, de groenten.
2.Snijd de knoflook fijn. Snijd de uien en de venkelknollen in dunne halve ringen. Houd het groen van de venkel apart voor garnering. Kneus het venkelzaak in een vijzel of met de platte kant van je mes.
3. Verhit de olie in een koekenpan en bak de knoflook en de ui in drie minuten. Voeg de venkel toe en bak in circa tien minuten de groentes zacht. Voeg de tomatenblokjes, de honing, peper en zout naar smaak toe. Laat het geheel vijf minuten stoven met de deksel op de pan.
4. Maak met je pollepel een paar kuiltjes in de groentes voor de eieren en breek deze open boven de kuiltjes. Laat de eieren garen met de deksel op de pan. Bestrooi het gerecht voor het serveren met za’atar en het venkelgroen.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
24 november 2018
Hoe gezond is een juice nou eigenlijk?
28 januari 2017
Gratis kaarten voor De Gezondheidsbeurs
19 januari 2016
Een liefdevol en veilig huis voor ieder kind!
9 december 2018
10 redenen om het Paleo dieet te volgen
18 augustus 2015
Slanke salade
7 juni 2019
Waarom is melk niet zo goed voor elk?
15 september 2017
Waarom is ontbijten belangrijk?
13 april 2020
Simpel maar heerlijk, Viv’s avocado chocolade mousse
6 december 2018
4 x gezonde werkgewoonten die je dagelijks kunt toepassen
1 juni 2015
Vegan nori rolletjes
1 juli 2016
JUMP, de geheimen van trampoline springen!
20 april 2016
Hotspot: Lavinia Good Food
8 oktober 2018
De invloed van voeding op je nachtrust
28 oktober 2015
Heerlijk voorleesboek van Cabaretière Madelijne Kool
2 februari 2018
Schone oren en een beter gehoor, dit is het geheim!
19 april 2016
Mijn favo gezonde pasta
26 juli 2014
Tip! Boekweit crackers
30 oktober 2015
4 tips om water nog lekkerder te maken!
14 december 2016
Easy Peasy babyhapje: Bloemkool met avocado saus
4 december 2015
WINNEN! Mama’s Toverboek- en Tas; de magie van aromatherapie
22 juni 2016
Die laatste kilo(‘s) er nog af voor de zomer?
25 augustus 2014
Lekker zoet tussendoortje
16 januari 2017
Voeding met Viv: eetdagboek van Kim Kotter
30 januari 2018
Recept: Kip met zongedroogde tomaten en kokosmelk
21 november 2016
Insecten eten is populairder dan ooit, durf jij het aan?
31 oktober 2015
Mmm! Lekker en gezond griezelen!
27 januari 2015
Een heerlijk weerstand oppeppend sapje uit de (slow)juicer
27 september 2017
Viv’s health Q&A: Maaike Dorsteen van Furrow.nl
14 mei 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –