Het ultieme recept voor granola liefhebbers die van appeltaart houden: appeltjes, kaneel en noten is een gouden combinatie! De appel-kaneel granola kun je combineren met (plantaardige)yoghurt, kwark, pannenkoeken, fruit etc. Of een handje vol als tussendoortje. Heerlijk!
Recept
De hoeveelheden zijn niet zo heel erg belangrijk. Doe het op gevoel en gooi bij elkaar wat jij lekker vindt!
Ingrediënten:
250 gr (glutenvrije) havermout-of boekweitvlokken
75 gram pompoenpitten
25 gram lijnzaad
100 gr gedroogde appelringen
50 gr rozijnen / cranberry’s (of een mix)
150 gram paranoten / walnoten / amandelen (of een mix)
3 tl kaneel
3 flinke eetlepels honing of agavesiroop
3 flinke eetlepels kokosolie
snufje zout (himalaya)
Bereiding
1. Verwarm de (hete lucht) oven voor op 150 graden
2. Hak de paranoten / walnoten grof door en snijd de gedroogde appel in stukjes
3. Meng in een grote kom de havermoutvlokken, lijnzaad, noten, pompoenpitten, kaneel goed door elkaar
4. Verhit in een pannetje op middelhoog vuur de kokosolie met de honing en breng net aan de kook. Blijf goed doorroeren. Giet het daarna bij het mengsel in de kom
5. Verdeel op een, met bakfolie beklede, bakplaat met een spatel en druk het goed aan. Bak de granola zo’n 25-30 minuten af. Blijf er wel bij en schep het regelmatig even om
6. De granola is klaar als hij bruin kleurt en de keuken lekker begint te ruiken. Laat goed afkoelen en strooi daarna de gedroogde appel en de rozijnen / cranberry’s bij het mengsel.
7. Bewaar in een goed afsluitbare pot, het is zo’n 2-3 weken goed te bewaren.
Eet smakelijk!
Tekst: Suzanne van Laar
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
16 maart 2015
Superfood nummer 1: pruimen
1 oktober 2018
Pijnvrije zwangerschap? 3 tips
30 juni 2018
Grappige weetjes over gewicht verliezen
5 maart 2017
Wat doet te veel zout eten met je?
13 januari 2016
7 tips voor een pijnvrije zwangerschap
9 mei 2015
VivOnline’s Bikini Smoothie Challenge
18 november 2015
Bewust en vruchtbaar smullen met deze smoothie!
27 april 2016
Koninklijke opwarmertjes
21 februari 2017
We looove avocado! Je kunt er namelijk meer mee dan je denkt.
3 november 2014
De ‘healthy lifestyle’ weer oppakken?
23 februari 2017
Hoe gezond is thee eigenlijk?
10 februari 2020
De leukste cadeautips voor in de (healthy) keuken
13 februari 2017
Viv’s health Q & A met Susan Smit
19 november 2015
Vivian Reijs: “Ik ben zwanger, wat een feest!”
10 februari 2016
Kom jij ons team versterken? Vrijwillige schrijfsters gezocht.
19 mei 2016
Kruidige rijst-linzen-wortelmix
25 mei 2015
Hoe werkt de mind?
3 juli 2016
Ruzie in je relatie?
17 juli 2016
blog van Krystl: STILTE
13 april 2017
Voor bij de paasbrunch: Rauwe zalm met lompviseitjes
25 augustus 2017
Gezonde darmen zijn de basis voor een goede gezondheid
2 oktober 2018
Haal de groenten van het seizoen in huis!
31 oktober 2017
Liefde, Passie en Health op Bali met Britt van der Meijden
5 november 2018
Een gezond gebit tijdens de zwangerschap!
14 maart 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Ellemieke Vermolen
8 november 2018
Wat doet slaap precies voor je kind?
30 november 2018
Heb jij ook last van gevoelig tandvlees tijdens je menstruatie?
6 april 2014
Mijn eetdagboek op I love health!
7 juli 2014
Ben ik intolerant voor gluten?
30 oktober 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –