Door het integreren van deze 4 voedingsmiddelen in je voedingspatroon, help je je lichaam te verlossen van opgehoopte gifstoffen (uit plastic, verzorgingsproducten, bestrijdingsmiddelen, geraffineerde voeding), chronische ontstekingen en vastzittend vet. Lekker ontgiften en vet verbranden, zeker het proberen waard!

1.    Kurkuma
Ook wel geelwortel of turmeric genaamd en verkrijgbaar in poeder- of vaste vorm (lijkt op gember). Kurkuma staat bekend om zijn ontstekingsremmende werking. Tevens reinigt het je lever, welke verantwoordelijk is voor vetverbranding en zorgt het voor een stabiele bloedsuikerspiegel, waardoor je minder snack attacks en energiedips zult ervaren.

2.    Citroenwater
Het drinken van een glas lauwwarm water met het sap van een halve (liefst biologische, aangezien deze de minste pesticiden bevat) citroen ‘s morgens op je lege maag is het beste wat je kunt doen! Dit drankje zit boordevol vitamines en mineralen en versterkt hiermee je immuunsysteem, werkt ontgiftend en geeft je een enorme energie boost! Deze elementen zullen bijdragen aan vetverlies.

3.    Kruisbloemige groenten
Deze groenten killen als het ware het teveel aan dikmakende oestrogenen in je lichaam (zowel bij mannen als vrouwen). Tevens versterkt het je immuunsysteem en aangezien deze groenten rijk zijn aan vezels doen ze veel goed voor je verzadigingsgevoel en stoelgang. Voorbeelden van kruisbloemige groenten zijn bloemkool, boerenkool, broccoli, spruitjes, witte kool, Chinese kool, radijs en koolrabi.

4.    Kersen
Zure kersen zouden bijdragen aan het verminderen van spierpijnen en ontstekingen in het lichaam. Een natuurlijke vorm van ibuprofen dus! Daarnaast bevatten ze melatonine, wat je slaapritme (je lichaam ontgift met name tijdens slaap) ten goede komt en zitten ze boordevol antioxidanten.

Tekst: Evelien Blom

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten