Bijna iedereen lust het: ei! En de variatie mogelijkheden zijn eindeloos; gebakken, gekookt, scrambled, gepocheerd of bijvoorbeeld verwerkt in een omelet of quiche. Wij combineren ei heel graag met groenten en geven je ter inspiratie 3 x ei love you recepten uit het boek Good Food in 20 minuten! Breek de dag, en tik een ei!
Gezonde(re) klassieke omelet
Eiwitten heb je nodig voor een snelle spierontwikkeling en herstel. Het is het beste om niet te veel verschillende dierlijke eiwitten te combineren. De kaas weglaten is de meest gezonde optie. Maar kun je echt niet zonder (het gaat om de balans), probeer dan gewone kaas te vervangen door geitenkaas. Dit is gemakkelijker te verteren voor je lichaam.
Nodig?
- 4 eieren
- 1 plak geitenkaas
- halve paprika, in stukjes
- handje rucola
- 2 champignons in plakjes
- 1 gesnipperde ui
- peper & zout
- bieslook
Hoe maakt je het?
- Meng alle ingrediënten (behalve de kaas) in een kom
- Doe het mengsel in de pan en laat staan op laag vuur met de deksel erbovenop.
- Zodra het ei een beetje begint te stollen, leg je de plak kaas in stukjes erop.
- Laat het ei nog even doorgaren. Als het ei volledig is gestold, is het klaar.
- Maak af met wat bieslook als garnering.
Eggy Style
Gepocheerd ei met pecorino, rucola en avocado. Een gepocheerd ei ziet er al snel chic uit en toch is het super eenvoudig. Je hebt wel echt verse eieren nodig voor een goed gepocheerd ei!
Nodig?
- 2 eieren
- handje rucola
- 1 avocado in stukjes of schijfjes
- peper & zout
- stukje pecorino kaas
- optioneel: rijstwafel
Hoe maak je het?
- Breng een pan met water aan de kook.
- Draai het vuur laag zodat je geen bubbels meer ziet.
- Kraak voorzichtig je eitje en doe het in een kom.
- Draai het water stevig rond zodat er een draaikolk ontstaat, en laat dan meteen het ei vanuit de kom in het water glijden. Haal het ei eruit als je ziet dat het eiwit aan elkaar is geplakt en nog steeds zacht is wanneer je er tegenaan duwt.
- Serveer met avocado, rucola, peper & zout, en rasp er naar smaak wat pecorino over (eventueel serveren op een rijstwafel).
Green eggroll
Lekker en easy to make. Gebruik voor de vulling gerust allerlei groenten die je in huis hebt, of toevallig nog in je koelkast liggen.
Nodig?
- Handje pijnboompitten
- 125 gr verse spinazie
- 4 eieren
- peper & zout
- scheutje plantaardige melk (vb. amandelmelk)
- Ongeveer 20 gram geraspte geitenkaas
- 1 el kokosvet of roomboter (om in de te bakken)
Hoe maak je het?
- Rooster de pijnboompitten.
- Snijd de spinazie in kleine stukjes.
- Klop de eieren.
- Doe het eiermengsel bij de spinazie met wat peper en zout en een scheutje plantaardige melk.
- Doe wat kokosvet/boter in de pan en giet het eimengsel eroverheen. Doe er een deksel op zodat het ei ook aan de bovenkant stolt. Bak het ei aan 2 kanten lichtjes bruin.
- Strooi er wat geitenkaas en de pijnboompitten bovenop, en rol de omelet voorzichtig op.
- Snijd er nu kleine sushi-achtige stukjes van. Prikker erdoor, en klaar.
Gezond eten zonder gedoe
Laurianne snapt als geen anders dat gezond eten wanneer je geen (of weinig) tijd hebt, soms bijna niet te doen is. “Het is een uitdaging voor veel mensen. Daarom is dit boek voor iedereen die gezond(er) wil eten/leven zonder dat je gek wordt van het gedoe, gehaast of geen idee hebt wat je met de recepten aan moet.”
Benieuwd geworden naar het boek van Laurianne? Good Food bestel je bij bol.com!
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
19 juni 2017
Bewegen op je werk!
15 februari 2021
20 natuurlijke manieren om je libido een flinke boost te geven
28 juli 2016
CHIA ONTBIJTJE, RIJK AAN OMEGA-3!
13 januari 2016
7 tips voor een pijnvrije zwangerschap
29 mei 2016
Je eigen pad bewandelen
14 december 2018
Cadeautip: Keramische pannenset
28 januari 2017
Gratis kaarten voor De Gezondheidsbeurs
12 juni 2014
Basisscholen gezonder met Mathijs Vrieze
25 maart 2015
De vetfluisteraar
16 september 2016
REVIEW: DRIE-DAAGSE DETOX KUUR VAN SAPJE
9 juni 2014
Touwtje springen is healthyproof!
26 mei 2015
Hormonen en het effect op je gezondheid
25 januari 2018
Viv’s zoete aardappelcurry met quinoa
8 september 2015
Recept: ‘ Recipe for Love ’
18 maart 2016
Video: Viv eet mee: #4 Kip met Kokos
27 november 2017
Gezonde kids traktatie
29 augustus 2021
PCOS: Wat is het? En wat kun je eraan doen?
31 maart 2016
Groene tip: tandenpoetsen met bamboe
27 augustus 2015
Viv Loves it: SUE, zoet zonder suiker
10 juli 2015
Voeding met Viv
7 december 2018
Gezonde snack voor bij de borrel
10 maart 2016
Welk effect heeft zout op je nieren?
14 oktober 2017
5 tips tegen een slechte adem, meteen toe te passen!
3 mei 2016
Eet jij al orthomoleculair?
19 september 2016
VOEDING MET VIV: EETGEWOONTES VAN LONNEKE ENGEL
30 juni 2018
DE VITAMINEBOM: SPIRULINA
14 juni 2016
Hoe blijf je jong, gezond en fit?
18 juli 2016
DORSTLESSENDE ZOMER JUICE MET WATERMELOEN
10 februari 2020
Molybdeen: onbekend maar essentieel voor je gezondheid
5 januari 2017
Tijdnood en toch gezond eten?
13 april 2017
Voor bij de paasbrunch: Rauwe zalm met lompviseitjes
14 september 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –