Hennep heeft een slechte reputatie als gewas. Niet geheel gerechtvaardigd. Hennep is namelijk ook de grondstof voor veel duurzame en heilzame producten. Daarom noemen wij in dit artikel de voordelen van hennep. 

Er heerst op de markt nog een enorm gebrek aan kennis over de veelzijdigheid van hennep, waardoor het door het gros wordt gezien als een illegaal product, met alle gevolgen van dien. Dit bracht de initiatiefnemers van Hennepplaza.com ertoe om een revolutie te starten met de grootste online hennep store van Europa en hennep daarmee in het positieve daglicht te zetten.

Op het nieuwe platform, dat de maand is gelanceerd, vind je beautyproducten,
superfoods, fashion, accessoires en ja, zelfs dierenverzorgingsproducten. Allemaal met één gemeenschappelijke deler: hennep is het belangrijkste ingrediënt. Tijd voor een stukje educatie. Dit zijn de vijf dingen die je nog niet wist over hennep.

1. Kleding van hennep is duurzaam, cruelty free en houdt je warm

Hennep is bijzonder duurzaam. Voor de productie van een kilo hennepvezel is 50% minder water nodig dan voor de productie van een kilo katoen Ook produceert de hennepplant tot 250% meer vezels per vierkante meter dan katoen. Daarnaast is hennep van nature brandvertragend, waardoor het niet meer nodig is om brandafstotende chemicaliën toe te voegen aan kleding. Een echte koukleum? Kleding gemaakt van hennep is tot wel vier keer warmer dan katoenen kleding. En dat het niet alleen maar geitenwollensokkenmode is, laat het merk Hoodlamb zien. In deze collectie vind je onder andere fashionable Nordic Parka’s die je moeiteloos de winter doorslepen.

2. Hennep is met recht een superfood

Hennep is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je gezondheid. Hennepzaad staat bekend als een van de meest voedzame zaden op de planeet. Samen met magnesium, voedingsvezels, mineralen en bijna elke vitamine die het lichaam nodig heeft, bevat hennepzaad een grote hoeveelheid essentiële omega 3- en andere vetzuren en heeft het een hoog eiwitgehalte van 25%. Hennepzaad heeft een zoete, nootachtige smaak en is heerlijk in een smoothie, een voedzame salade of als basis voor hennepmelk. Benieuwd naar meer recepten?

Op Hennepplaza.com vind je dagelijkse inspiratie!

3. Je wordt niet altijd high van hennep

Hennep is geen cannabis, maar cannabis is wel hennep. Verwarrend? Nee hoor. Hoewel hennep- en marihuanaplanten niet hetzelfde zijn, behoren ze wel tot dezelfde familie, namelijk de cannabisfamilie. Het grootste verschil tussen beide planten is dat hennep nauwelijks THC bevat, het psychoactieve ingrediënt dat een stoned of high gevoel veroorzaakt. Hennep bevat wel cannabidiol (CBD) en juist dit stofje heeft veel gezondheidsvoordelen. Zo kan hennep er bijvoorbeeld voor zorgen dat de spieren van een sporter zich sneller kunnen herstellen.

4. Hennep is essentieel voor je dagelijkse beauty routine

Hennep is een essentiële toevoeging aan je dagelijkse beauty routine. Deze cosmetica bevatten namelijk hennepolie, een hypoallergene olie vol met onverzadigde vetzuren, die de kwaliteit en de veerkracht van je huid verbeteren. Daarnaast bevat de olie vitaminen, mineralen en fytosterolen, en dringt ze dieper in de huidlaag door dan andere oliën. De olie harmoniseert de pH-waarde

van de huid en hydrateert zonder plakkerig te worden. Op Hennepplaza.com worden naast de huidoliën ook verzorgingsproducten zoals kalmerende voetcrème, voedende shampoo en reinigende handzeep verkocht.

5. Hennep is het perfecte papier

In tegenstelling tot bomen die dertig jaar moeten groeien voordat ze klaar zijn om gekapt te worden, groeit hennep extreem snel. Hennep is dus een uitstekend alternatief
om papier van te maken. Wist je dat de oorspronkelijke Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring ooit op henneppapier is geschreven? In tegenstelling tot houtpapier kan hennep minstens zeven keer gerecycled worden; houtpapier maar drie keer.

Wil je meer weten over hennepzaad? Lees dan dit artikel over waarom hennepzaad de eiwitbron is voor vegans. 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Hennepplaza.

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten