Wij zijn heel erg fan van avocado’s, maar dat wist je waarschijnlijk al. Het is een lekkere vrucht en rijk aan gezonde vetten, eiwitten, vezels, mineralen en vitamines. Je kunt een avocado eten, maar ze geven ook een boost aan je huid. Hieronder staan tips wat je er allemaal mee kunt doen.

 1. Groene smoothie

Je kunt een stuk avocado toevoegen in je groene smoothie. Ze geven namelijk een romige smaak en structuur aan je smoothie. Door de romige en zoete smaak kun je ook groentes erin verhullen. Je krijgt bovendien goede voedingsstoffen binnen en de vetten zullen de vitamine K uit de groenten helpen op te nemen.

 1. Avocado en ei

Je kunt een cracker of speltbroodje met ei eten, maar die kun je vervangen voor een avocado. Snijd de avocado door midden en doe het eitje in de plek waar de pit heeft gezeten. Even in de oven, beetje peper en zout erbij en je hebt een lekkere snack.

 1. Romige dressing

Avocado met een beetje olijfolie, appelcider azijn, mosterd en wat kruiden maken een hele lekkere, romige dressing. Met dit als basis kun je zelf nog wat toevoegen, bijvoorbeeld citroen of tahin.

 1. Gezonde brownies

Wist je dat je olie kunt vervangen voor avocado in jou favoriete brownierecept? Vervang de hoeveelheid boter of olie voor dezelfde hoeveelheid gepureerde avocado. Goed mengen en bakken op dezelfde manier.

 1. Chocolademousseavocado

Als je zin hebt in iets lekkers, zoals chocola, probeer dan deze tip. Mix wat avocado met cacao poeder, ahornsiroop, vanille en een snufje zout. Je kunt hier wat mee experimenteren door wat sinaasappelschil of kaneel toe te voegen. Zo heb je een lekker desert/snack als je zin hebt in iets zoet. En je krijgt ook nog goede voedingsstoffen binnen.

 1. Avocado friet

Lekker, gezond en super makkelijk om te maken. Snijd de avocado in partjes en rol de partjes in wat haver of paneermeel. Beetje olie erover en de oven in.

 1. Pesto

Een lekkere dip of romige pastasaus? Mix wat groenten met wat knoflook, een handje ongebrande noten en een halve avocado.

 1. Overnight oats

Overnight oats zijn ideaal als jij ’s ochtends wat langer wilt liggen of een ontbijtje to go mee wil. Je kunt hiermee variëren hoe jij het wilt. Voeg wat avocado toe aan je overnight oats met groente, fruit, melk en haver.

 1. Zuivelvervanger

Er wordt vaak aangeraden om zuivel te gebruiken voor een romige smaak en structuur. Je kunt zuivel in dat soort gevallen vervangen voor avocado. Deze geven namelijk ook een romige smaak en structuur.

 1. Detox soep

Je kunt avocado ook gebruiken op de soep te verdikken. Soepen worden vaak verdikt met roux: een mengsel van bloem en boter. Maar je kunt ook avocado gebruiken. Bled de soep tot een romige soep.

 1. Masker

Een avocado bevat vitamine A wat helpt bij het zuiveren van de huid. Ook kun je dode huidcellen makkelijker verliezen. De antioxidanten in avocado’s ontgiften de stoffen in het lichaam die de huid verouderen. Kortom, avocado mengen met honing en een beetje water geven ons een mooi huidje!

 

Tekst: Tisha den Otter voor VivOnline

Bron: mindbodygreen

 

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten