Sushi maken is vaak zo veel werk… En bovendien is ‘t nog niet eens zo gezond (enig idee hoeveel suiker er in sushirijst gemixt wordt?!) Daarom hierbij een receptje voor een heerlijk clean ontbijtje of lunch, en nog creatief ook: een sushi-omelet! Juist, een sushi-rol gemaakt van ei.
Ingrediënten
(voor 1 persoon)
2 eieren
1 vel nori
0,5 avocado
1 lange, dunne strook rauwe of gerookte zalm
Sojasaus (kies de variant met minder zout)
Wasabi
1 theelepel mayonaise
Kokos- of olijfolie om in te bakken
Bereiding
Verhit de olie in een pan en kluts een omeletje van de eitjes. Giet de eitjes in de pan en laat het geheel even bakken. Leg, vlak voordat het ei helemaal gaar is, een vel nori op het omeletje. Als het ei goed gebakken is, haal je het uit de pan en laat je het afkoelen.
Snijd een lange reep van de zalm en snijd de avocado in kleine reepjes. Pak de omelet en bestrijk ‘m in het midden met een strook mayonaise. Leg de zalm en avocado hierop. Rol de omelet op, en serveer met sojasaus en wasabi. Je kunt de rol ook in plakjes snijden en serveren als sushi. Enjoy!
Tip
Net zoals met sushi, kun je de omelet met alles wat je lekker vindt vullen. Kies bijvoorbeeld voor rauwe tonijn met een beetje citroenmayonaise of stukjes surimi. Yummie!
Recept: Anne van Engelen voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
4 juni 2015
Zonnige Chia punch
23 november 2015
6 tips tegen jouw ‘Blue Monday’
17 maart 2017
Mijn favoriete afspeellijst tijdens een work-out
2 oktober 2017
De geneeskracht van 5 soorten paddenstoelen
19 september 2019
Geef je standaard koffietje een twist met deze tips
25 november 2018
Lekkere herfstige pompoen pannenkoekjes
11 december 2014
Sporttrends 2015
12 december 2020
Kerstkoekjes: deze gingerbread koekjes zijn lekker én gezond
9 oktober 2018
Een groene smoothie drink ik echt met plezier!
31 mei 2016
Super power jezelf: beauty on the inside
14 april 2016
Hoe werk je toe naar een gifvrij lijf?
7 september 2018
Vaker plantaardig eten met deze tips
27 augustus 2016
WEER OP DE GEZONDE TOER NA DE VAKANTIE
1 april 2015
Saoto soep
7 maart 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Krystl Pullens
10 juli 2019
Een gezonde voorraadkast: dit staat erin
13 april 2020
Simpel maar heerlijk, Viv’s avocado chocolade mousse
19 december 2014
Hoofdgerecht: Kerstkalkoen met peer
2 mei 2016
Kleurige gevulde paprika’s met quinoa
9 maart 2020
LIPOEDEEM: waarom diëten niet helpen….
19 maart 2016
Kleurrijk eten met kinderen
18 maart 2017
Krijg een beter huwelijk aan de hand van deze tips!
13 juli 2015
Glutenvrij picknicken
16 juli 2016
DEADLIFT: MAKKELIJK SPORTEN MET VIV
6 april 2014
Mijn eetdagboek op I love health!
20 maart 2018
Kauwgom, is dat wel zo gezond?
16 mei 2017
Freekeh vs quinoa: wat is gezonder?
27 februari 2017
Eet jij volgens De Schijf van Vijf?
19 april 2016
REVIEW: Recharge in 7 dagen!
22 september 2018
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –