Sushi maken is vaak zo veel werk… En bovendien is ‘t nog niet eens zo gezond (enig idee hoeveel suiker er in sushirijst gemixt wordt?!) Daarom hierbij een receptje voor een heerlijk clean ontbijtje of lunch, en nog creatief ook: een sushi-omelet! Juist, een sushi-rol gemaakt van ei.

Ingrediënten
(voor 1 persoon)

2 eieren
1 vel nori
0,5 avocado
1 lange, dunne strook rauwe of gerookte zalm
Sojasaus (kies de variant met minder zout)
Wasabi
1 theelepel mayonaise
Kokos- of olijfolie om in te bakken

Bereiding

Verhit de olie in een pan en kluts een omeletje van de eitjes. Giet de eitjes in de pan en laat het geheel even bakken. Leg, vlak voordat het ei helemaal gaar is, een vel nori op het omeletje. Als het ei goed gebakken is, haal je het uit de pan en laat je het afkoelen.

Snijd een lange reep van de zalm en snijd de avocado in kleine reepjes. Pak de omelet en bestrijk ‘m in het midden met een strook mayonaise. Leg de zalm en avocado hierop. Rol de omelet op, en serveer met sojasaus en wasabi. Je kunt de rol ook in plakjes snijden en serveren als sushi. Enjoy!

Tip

Net zoals met sushi, kun je de omelet met alles wat je lekker vindt vullen. Kies bijvoorbeeld voor rauwe tonijn met een beetje citroenmayonaise of stukjes surimi. Yummie!

 

Recept: Anne van Engelen voor VivOnline

 

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten