Vind jij het ook zo leuk om in het weekend lekkere dingen te maken? Het fijnst is dan als deze lekkere dingen ook nog is gezond zijn. En toevallig hebben wij een heerlijke chocolade taart die aan al deze wensen voldoet! 

Ingrediënten voor de chocolade taart

  • 200 gram ongezouten walnoten
  • 12 medjool dadels zonder pit
  • snufje vanillepoeder (zonder suiker)
  • 2 blikjes volle kokosmelk (let op: het moet per sé uit blik zijn het mag geen light versie zijn. We gebruiken hiervan het bovenste (het dikke gedeelte) de kokosroom. Het is dus belangrijk om de blikjes niet te schudden voor gebruik
  • 120 gram kokosolie
  • 200 gram pure chocolade
  • 2 theelepels vanillepoeder (ongezoet)
  • snufje kaneel of kardemom (optioneel)
  • blauwe bessen ter garnering

MAAK OOK: Dit is de chocoladecake waar je hormonen blij van worden!

Bereidingswijze

  1. Snijd de dadels in stukjes en week ze 10 minuten in warm water. Door de dadels te weken kunnen ze makkelijker worden fijngemalen.
  2. Giet de dadels af en gooi het water weg. Doe de stukjes dadel, de walnoten en het vanillepoeder in de keukenmachine en meng het geheel totdat je een samenhangende massa hebt. Doe het noten-dadelmengsel in de quichevorm en spreid dit goed uit over de bodem.
  3. Open de blikjes kokosmelk en schep het bovenste gedeelte, de dikke room, eraf. Doe de room in de steelpan, samen met de chocolade, de kokosolie en het vanillepoeder. Optioneel kun je nog een snufje kaneel of kardemom toevoegen. Laat het mengsel smelten en blijf ondertussen goed roeren.
  4. Giet – zodra alles is gesmolten – het kokos-chocolademengsel over de bodem. Verdeel de blauwe bessen over de taart.
  5. Zet de taart minimaal 8 uur in de koelkast om op te stijven. Snijd de taart in punten en serveer direct.

Bron: La Cuisine

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten