Donkere kringen of wallen, we kennen het allemaal en we vinden het allemaal vervelend. Ze doen je moe en ouder lijken. Iets wat natuurlijk niemand wil. Ze verschijnen ook heel snel; je hoeft maar 1 avondje slecht te hebben geslapen en ja hoor, daar zijn de donkere kringen. Maar er is wel een goede oplossing voor: koffie!

Donkere kringen en wallen

Donkere kringen en wallen worden onder andere veroorzaakt door stress, te lang slapen, te kort slapen, te veel zout eten, roken en te veel alcohol drinken). Omdat donkere kringen zo vaak voorkomen en zo’n probleem zijn voor velen, produceren vele cosmetica bedrijven crèmes of behandelingen tegen deze kringen. Sommige van deze producten bevatten chemische stoffen die schade kunnen brengen aan de huid onder je ogen, omdat je huid daar enorm dun is

Donkere kringen door allergie

Donkere kringen onder de ogen kunnen ook te wijten zijn aan allergie. Hooikoorts behoort tot de mogelijkheden, maar het kan ook om een kleinere allergie gaan waarvan je misschien niet eens weet dat je ze hebt. Zo kun je allergisch zijn aan bepaalde voedingsmiddelen (melk, kaas, voeding uit blik) of aan een product dat je vaak gebruikt (shampoo, afwasmiddel).

Haal die donkere kringen weg!

We hebben niet iets nodig dat onze donkere kringen verdoezelt, we hebben iets nodig dat onze donkere kringen weghaalt!

Koffie

Een goed middel om donkere kringen in ieder geval minder op te laten vallen, is koffieprut! Koffie werkt ontstekingsremmend en drijft afvalstoffen af. Als je de koffieprut mengt met kokosolie en zwarte peper, werkt dit nog beter. Zwarte peper stimuleert de bloedcirculatie en de kokosolie maakt dat de stoffen in de koffieprut beter worden opgenomen.

Hoe vaak en hoe lang?

Voor het beste resultaat smeer je dit goedje twee keer per week onder je ogen en laat je dit een half uurtje zitten.

Probeer het zelf ook! Enige dat je nodig hebt is koffieprut, zwarte peper en kokosolie.

Tekst: Hanneke de Haas via http://www.davidwolfe.com/coffee-under-eyes/

 

 

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten