Zeg maar dag tegen je dagelijkse kopje koffie, en hallo tegen je dagelijkse shot bouillon. Want een shotje bouillon is namelijk alles wat je nodig hebt. Bouillon klinkt misschien niet heel hip, maar dat is het wel zeker! Zelfs in New York staan de mensen ervoor in de rij. Het is dé health trend die je niet wil missen. En dankzij de dames van oerbouillon.nl hoef je zelf niet meer uren in de keuken te staan maar is de heilzame vloeistof gewoon verkrijgbaar in een flesje.

De heilzame werking van Bouillon

Al generaties lang wordt er wereldwijd bouillon bereid. In principe is dit een simpel proces: goede kwaliteit biologische botten, water, groenten en kruiden laten trekken voor zo’n vierentwintig tot achtenveertig uur. Het goedje bevat daardoor een unieke combinatie van aminozuren (o.a. Proline, Glycine en L-Glutamine) die je enorm veel gezondheidsvoordelen opleveren.

 • Heelt de darmen
  De gelatine in bottenbouillon dicht gaatjes in het darmstelsel. Dit verhelpt chronische diarree, constipatie en sommige voedselintoleranties.
 • Beschermt tegen spierpijn
  De glucosamine in bouillon houdt de spieren gezond en spierpijnvrij.
 • Mooie huid, haar en nagels
  Bouillon is rijk aan collageen wat zorgt voor mooiere huid, haar en nagels.
 • Verbetert de slaap
  Uit verschillende onderzoeken blijkt dat de glycine die bouillon bevat, helpt om beter te slapen en het geheugen te verbeteren.
 • Versterkt de botten
  Het fosfor, magnesium en calcium in bouillon zijn de essentiële bouwstenen voor gezonde en sterke botten.
 • Geeft energie
  Door alle voedingsstoffen geeft het je net zoveel pit als cafeïne in koffie.
 • Het verzadigt
  Bouillon geeft je een verzadigd gevoel (goed voor de lijn) en is ook heel fijn om in te zetten bij detoxen. Het biedt een perfecte dagelijkse inname van je eiwitten, zonder dat er al te veel zout in zit.

Bouillon in een flesje

Maar ja, zeg nu eerlijk, welke moderne vrouw heeft nu 24 tot 48 uur de tijd om bouillon te trekken? Vandaar dat in steeds meer steden over de hele wereld bouillonbars openen die de helende drank op de kaart zetten. De bouillonbar zou dé nieuwe koffiezaak van de toekomst zijn. Gelukkig is deze gezonde trend in Nederland ook duidelijk zichtbaar. En sinds kort kun je bouillon gewoon online bestellen! Meinou en Christel van Oerbouillon zijn het brein achter dit slimme concept en maken bouillon zoals je hem zelf ook zou willen maken, maar dan nóg beter.

oer bouillon

Tips voor gebruik

Wanneer je Oerbouillon online bestelt, krijg je het de volgende dag thuisbezorgd. Het wordt bevroren geleverd zodat je het makkelijk in de vriezer kunt bewaren. Oerbouillon moet je lekker warm drinken, dat is het allerlekkerste. Oerbouillon is echt ontwikkeld als ‘een shotje gezondheid’. Het is dus geen soep. Je drinkt het als een espresso in de ochtend, of juist einde dag als je wel wat pit gebruiken kan. Wat ons betreft echt een cadeautje voor je gezondheid!

Extra tip: Oerbouillon is ook een super leuk en gezond kraamcadeautje. De bouillon is namelijk heel aanvullend als je net bent bevallen. Ideaal voor kersverse moeders (en vaders trouwens net zo goed 😉

# geen spon, gewoon fan!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten