Vershoudbakjes. Je kunt ze waarschijnlijk in ieder huishouden wel vinden. Sterker nog, ik denk dat ze in menig huishouden inmiddels onmisbaar zijn. Of het nu gaat om restjes bewaren, een salade mee naar kantoor, of alvast voor meerdere dagen koken; alles blijft lekker vers! Maar let jij ook op BPA?
Liefde voor vers
Als moeder vind ik het natuurlijk heel belangrijk dat mijn gezin elke dag voldoende groente en fruit binnen krijgt. En dan het liefst ook zo vers mogelijk. Maar eerlijk is eerlijk, in een hectisch gezinsleven is dat niet altijd even makkelijk. Vershoudbakjes zijn voor mij dan ook echt een uitkomst. Een van de dingen die ik hierdoor bijna standaard in mijn koelkast heb staan is mijn pasta met groene groentesaus (zie recept onderaan). Gezond eten gedurende de week wordt zo extra gemakkelijk.
BPA-vrij
Het enige waar ik echter áltijd op let is dat de bakjes BPA-vrij zijn. Bisfenoll A (BPA) is een chemische stof die in veel plastic producten zit zoals bouwmaterialen, plastic flessen, elektronica en speelgoed. Ook wordt het gebruikt in verpakkingsmateriaal van voedsel zoals plastic flessen en blokjes. Het kan van daaruit in kleine hoeveelheden in ons voedsel terechtkomen. Wanneer je teveel BPA binnenkrijgt is dat schadelijk voor je gezondheid.
100 % lekvrij
Vaak krijg ik de vraag waar ik mijn vershoudbakjes koop. Daarom vind ik het nu extra leuk om je te vertellen dat je bij de DekaMarkt kunt sparen voor BPA-vrije Tefal vershoudbakjes. Ik heb deze bakjes zelf getest en zou ze iedereen aanraden. Ze zijn namelijk 100% lekvrij dankzij een speciale rand in de deksel, alles blijft zeker een paar dagen vers en ze kunnen ook in de vriezer.
Hoe werkt de spaaractie?
• Aandachtszegel bij elke € 5.-aan boodschappen*
• Extra aandachtszegels bij wekelijkswisselende actieproducten
• 20 aandachtszegels =1 volle spaarkaart
• 1 volle spaarkaart + bijbetaling =een Tefal vershoudbakje of Alpina mes
Op de website kun je zowel de bakjes als de messen vast bekijken en kun je de dichtstbijzijnde DekaMarkt opzoeken.
Pasta met groene groentesaus
(de pasta bewaar ik in de MasterSeal Vershoudbox 2,3 Liter)
(het recept komt uit mijn boek Gezonder met Viv)
Ingrediënten
350 g speltpasta (bijv. bio spelt penne)
1 ui
1 teen knoflook
2 el boter
2 courgette
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
400 g kalkoenfilet
200 g gekookte doperwten
1 avocado
10 g vers basilicum, fijngehakt
30 g zongedroogde tomaten, in reepjes
Bereiding
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met zout beetgaar.
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in een braadpan, fruit de ui en knoflook 5 minuten aan zonder te kleuren. Snijd de courgettes in stukken en voeg toe. Breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper. Leg een deksel op de pan en stoof de courgette zachtjes gaar. Voeg een lepel pastawater toe als de courgette te droog is. Voeg na 8 minuten de doperwten toe.
- Verhit de boter in een koekenpan, bak de kalkoenfilets op middelhoog vuur in 10 minuten goudbruin en gaar. Keer de kalkoenfilets regelmatig tijdens het bakken.
- Schep de helft van de groenten bij de pasta. Pureer met een staafmixer de resterende groente tot een gladde saus. Roer de saus door de pasta.
- Verdeel de pasta over 4 diepe borden. Halveer de avocado, verwijder de pit, schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in dunnen plakken. Leg de kalkoenfilet op de pasta en garneer met de plakjes avocado, fijngesneden basilicum en reepjes zongedroogde tomaat.
#vivonlinecollab
BewarenBewarenBewarenBewaren
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
17 juli 2015
Minder suiker: 5 tips!
3 februari 2015
Op zoek naar suikervrije chocolade?
21 juli 2015
Inspiratie gerecht van mama’s!
15 maart 2017
GENIETEN VAN DE ZON ÈN EEN STRAKKE HUID
18 februari 2017
Klachten bij kinderen door teveel suikers, wat drinkt jouw kind?
31 mei 2018
Gezond vegan chocolade ontbijtje
24 augustus 2018
Moe: 8 tips om op te laden
29 september 2022
Heb je weinig energie? Zorg voor een stabiele bloedsuikerspiegel
19 mei 2018
6 beauty geheimen van Meghan Markle
28 maart 2016
Puur natuur ontspannen met Dr. Hauschka
28 juli 2016
EXPERT YVONNE: ZONLICHT VOOR EEN STERK GEBIT
8 augustus 2022
PMS: Wat is het en wat kun je eraan doen?
15 november 2016
Ontbijten uit een bowl: Good morning bowl
28 maart 2021
Tijd voor een voorjaarsschoonmaak voor je lijf!
28 oktober 2014
Eetdagboek review
22 september 2018
Dit doen zuivel, wijn en gluten met je huid
8 januari 2021
4 manieren om terug te komen in een healthy routine
8 juli 2017
Kan je alleen op raw food leven?
14 april 2016
Hoe werk je toe naar een gifvrij lijf?
3 juli 2014
Gezond, lekker en simpel: bloemkoolrijst
23 augustus 2015
Hotspot: Lotti’s
28 oktober 2015
Heerlijk voorleesboek van Cabaretière Madelijne Kool
6 juni 2016
Vitamine D, wat moet je daar nu mee?
18 december 2021
5 tips om de feestdagen gezond door te komen
23 oktober 2015
Glutenvrije challenge: Barbara over haar coeliakie
11 mei 2019
De 5 beauty geheimen van de Sicilianen
14 maart 2016
8 tips om je warme bed uit te komen
5 december 2015
Smullen van deze bietensmoothie!
30 december 2014
Chocolade notenpasta taartjes
18 juni 2021
Tips voor optimaal kijkplezier in de zomer
17 april 2015
Ontgiften en vet verbranden!
19 december 2016
Natuurlijke kauwgom bestaat
23 december 2020
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –