Even tot jezelf komen, een stimulerende middagpauze, of een bijzondere beloning. Voor een Dr. Hauschka behandeling is altijd wel een goede reden te vinden. Speciaal voor VivOnline, mocht ik kennismaken met dé klassieke Dr. Hauschka behandeling: Benieuwd hoe ik het ervaren heb?

Elisabeth Siegmund
Daar gaat éérst een klein lesje geschiedenis aan vooraf. Want, wie is dr. Hauscka? Dacht je aan een Duitse dokter in witte doktersjas, dan heb je het mooi mis. Dr. Hauscka was eigenlijk een vrouw. Elisabeth Siegmund was al op jonge leeftijd gefascineerd door de cosmeticaspulletjes op de kaptafel van haar moeder. Rond 1930 begon ze met het ontwikkelen van haar eigen cosmetica op basis van heilzame plantenextracten. Na een ontmoeting met Dr. Rudolf Hauscka (ontwikkelaar van plantaardige geneesmiddelen) ontstond een intensieve samenwerking waarin ze Dr. Hauschka natuurcosmetica en schoonheidsbehandelingen ontwikkelden. Tot op de dag van vandaag leven de ideeën van Elisabeth nog steeds voort in Dr. Hauschka producten behandelingen. Volgens Dr. Hauschka’s visie is alles met elkaar verbonden; je gezicht met je lichaam, je lichaam met je stemming en je stemming met je uitstraling.

“Ieder mens heeft behoefte aan zowel een innerlijke als een uiterlijke schoonheid.” Elisabeth Siegmund

voetenbadHet begint allemaal met warme voeten
Wees niet verbaasd als dit je eerste Dr. Hauschka ervaring is: in het begin staan namelijk je voeten centraal. Het geurige voetenbad is een warm welkom en laat eventuele spanning en stress direct oplossen. Ook na het voetenbad wordt je toegestopt onder een warme deken en zorgt een lichaamsmassage voor nog diepere ontspanning.

Klassieke dr. Hauschka behandeling
Het ontspannen voetenbad en massage vormen de ideale voorbereiding op de aansluitende gezichtsreiniging en –verzorging. Bijzonder fijn vond ik het gebruik van de diverse etherische oliën. In tegenstelling tot mijn eigen geurloze dagcrèmepje thuis, krijg ik hier een heerlijke geurbelevening. (Rozengeur en amandel zijn favoriet!)

Daarna volgen reinigende en verzorgende maskers en een ampullenkuur, die de huid regenereren. Ik vind het een mooie gedachte dat Dr. Hauschka de huid als een orgaan ziet die het vermogen heeft om zichzelf te verzorgen en te herstellen. De huidverzorgingsproducten nemen deze taak daarom niet over, maar ondersteunen het natuurlijke ritme van de huid om het in evenwicht te brengen.

Lymfedrainage met pencelen
Toen ik vervolgens pencelen voor mijn neus kreeg, was ik heel even de kluts kwijt (wat ook kan komen omdat ik in diepe ontspanning was.. ;). “Deed Dr. Hauschka ook aan schilderkunst?” Welnee, het was tijd voor lymfedrainage. De penseelmassage bevordert de stroming van de lymfe en voert afvalstoffen en overtollig vocht af. De stimulerende strijkingen geven een doorstroomd en weldadig gevoel. Deze methode werd door Elisabeth ontwikkeld omdat voor sommige van haar klanten met een bijzonder gevoelige huid iedere aanraking met handen te veel was. Het vormt nog steeds het hart van de Dr. Hauschka behandelingen, die Dr. Hauschka Therapeuten aanbieden over de hele wereld.

dr-hauschkaDr. Hauschka cosmetica: “Je huid is uniek”
Voor ieder huidbeeld bevatten Dr. Hauscka producten een zorgvuldige samenstelling van heilzame plantenextracten. De natuurlijke grondstoffen zijn bijna uitsluitend afkomstig van een biologisch-dynamisch, gecontroleerde teelt, met het Demeter-keurmerk (gecontroleerde percelen uit de vrije natuur of van Fair Trade-projecten). De producten zijn verder vrij van synthetische geur- en kleurstoffen, conserveringsmiddelen, parabenen en siliconen.

Alexandra Beauty Care
Hoewel ik schoonheidsspecialiste Alexandra nog nooit eerder had ontmoet, stelde haar zorgzaamheid mij meteen op mijn gemak. Met haar praktijk (in prachtig huis!) vervult zij duidelijk haar passie om op pure en natuurlijke wijze je huid te laten stralen en langer gezond te houden. Haar liefde voor het vak, de producten én het persoonlijke advies maken deze behandeling helemaal compleet.

Benieuwd welke producten bij jouw huidig huidbeeld passen? Voor een behandeling en/of persoonlijk verzorgingsadvies kun je terecht bij een Dr. Hauschka Therapeut bij jou in de buurt.

Tekst: Maartje Meijers voor VivOnline

 

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten