Pompoensoep met groene curry en kokos
Flespompoenen en curry, dat verwarmt je van binnen en van buiten. Ideaal voor dagen dat je heen en terug tegenwind had, je hele vrije zaterdagmiddag op een te koud voetbalveld hebt gestaan om naar je kind te kijken of een regenbui op je hoofd kreeg tijdens het hardlopen. Er is geen winterprobleem te groot voor pompoensoep met groene curry en kokos.
Ingrediënten pompoensoep
100 gram Thaise groene currypasta (Gebruik het liefste van die felgroene met kokoscrème, die zijn het lekkerst)
800 ml Rude Health Coconut Drink (verkrijgbaar bij Marqt, Ekoplaza & diverse natuurwinkels)
½ flespompoen (ongeveer 400 gram), zonder schil en in stukken
100 gram rijstnoedels
Twee tenen knoflook
1 ui (een rode of een witte, net hoe je je voelt)
Kokosolie of pindaolie (arachideolie) om in te bakken
Groentebouillon, 1 blokje of twee eetlepels poeder
Light Soy Sauce
https://staging.vivonline.nl/waarom-kokos-gezond/
Instructies
- Pel je knoflook en snij het superfijn, of gebruik een knoflookpers. Pel en snij je ui in kleine stukjes. Doe een eetlepel olie in een pan waar straks alle soep in past en bak de ui en knoflook al roerend in tien minuten zacht en zoet. Voeg de currypasta toe en kook het nog twee minuten, terwijl je blijft roeren.
- Voeg de kokosmelk, de groentebouillon, 400 ml kokend water en de pompoen toe. Breng de boel aan de kook en laat het 10-15 minuten zachtjes koken.
- Doe water in een andere pan en kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de noedels over vier kommen.
- Als de pompoen zacht en gekookt is (dat duurt ongeveer 20 minuten), doe dan het vuur uit en pureer een paar stukken pompoen om de soep wat dikker te maken. Voeg de groente toe aan de soep zodat ze zacht worden. Voeg peper en zout toe.
- Giet de soep over de noedels en de groente en garneer ze met de extra’s.
Extra’s: gesneden spinazie of andere groene groente, fijngehakte pinda’s, koriander of basilicum en/of een beetje limoensoep.
Door: Rude Health en Anna Jones
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
23 oktober 2017
Is af en toe een eitje genoeg voor voldoende eiwitten?
22 februari 2017
Receptje: Heerlijke homemade eierkoeken
25 januari 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Hidde de Vries
2 mei 2016
Kleurige gevulde paprika’s met quinoa
3 december 2018
Mooie tanden zonder fluoride!
23 december 2015
Gratis lezing: Geluk en succes in overvloed
6 september 2015
Viv’s Health Event: terug in de college banken, maar dan leuk!
1 februari 2018
Gezonde samenwerking Vivonline & Blushing
25 oktober 2017
Dit zijn de 50 de meest gezonde producten die er bestaan
29 september 2022
Heb je weinig energie? Zorg voor een stabiele bloedsuikerspiegel
31 oktober 2018
10 natuurlijke pijnstillers
2 oktober 2017
De geneeskracht van 5 soorten paddenstoelen
4 oktober 2018
Bijenpollen: een van de meest voedzame superfoods
10 oktober 2019
Deze healthy glutenvrije pizza is adembenemend lekker
10 oktober 2016
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEKJE NINA PIERSON
22 september 2018
Dit doen zuivel, wijn en gluten met je huid
14 februari 2017
Mijn reis SOS tasje
20 april 2016
Hotspot: Lavinia Good Food
26 maart 2014
Een klein flesje sap boordevol vitamines
12 december 2020
Kerstkoekjes: deze gingerbread koekjes zijn lekker én gezond
25 juli 2015
Voeding met Viv
2 juni 2021
10x eten tegen zonnebrand
26 april 2016
8 onverwachte voordelen van gelukkig zijn
23 oktober 2015
Glutenvrije challenge: Barbara over haar coeliakie
14 april 2014
Tip van Viv: Smoothie boek
13 juli 2018
Fix (eerst) de basis
29 mei 2014
Nieuwe sport trend: HipNthigh
1 december 2014
Recept: Herfstige salade!
8 september 2017
Gezonde leestip; The Blue Zones
29 augustus 2016
De mond als spiegel van de gezondheid
21 februari 2017
We looove avocado! Je kunt er namelijk meer mee dan je denkt.
26 juli 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –