PMS-klachten kunnen de week voor je menstruatie tot een hel maken. Voor jezelf, maar ook voor je omgeving. Sommige vrouwen zeggen zelfs dat ze echt een totaal ander persoon zijn, de week voorafgaand aan je menstruatie. Herkenbaar?

Waardoor ontstaat PMS

Er sprake van een verstoord hormonaal evenwicht. Verschillende reden waarom jij PMS hebt, zijn ; een tekort aan progesteron, wat kan zorgen voor klachten zoals prikkelbaarheid, hoofdpijn, vermoeidheid, lager libido, pijnlijke en opgezette borsten etc. Maar ook een verstoorde lever werking kan PMS klachten geven. Waardoor je wat sneller geïrriteerd bent. Maar ook kan PMS door schildklierproblemen, bijnierproblemen en een verstoorde bloedsuikerspiegel veroorzaakt worden. Al met al, PMS betekent dat je hormonen totaal uit balans zijn.  Werk aan de winkel dus.

Hoe kun je ervoor zorgen dat de klachten verminderen of wegblijven?

Je kunt met voeding heel goed je hormonen beïnvloeden, zowel positief als negatief. Daarom is het erg belangrijk om deze richtlijnen aan te houden als je last hebt van PMS. Want dit kan echt een enorm verschil maken.

  • Vermijd snelle koolhydraten (suikers). Ze zorgen ervoor dat de hormonen oestrogeen en progesteron uit balans raken
  • Eet meer vezels (meer groente)
  • Eet goede eiwitten (vette vis, gevogelte, eieren)
  • Eet goede vetten  (avocado, olijfolie, vette vis, noten)
  • Gebruik geen zuivel (koemelkproducten)
  • Verminder of liever vermijd koffie – en alcoholinname (zeker de week voor je menstruatie)
  • Beweeg elke dag
  • Zorg voor ontspanning, verminder stress. Stress zorgt voor een verhoogde afgifte van het stresshormoon cortisol. Hierdoor kan de bloedsuikerspiegel omhoog gaan. Dit kan ook zorgen voor een verstoring tussen progesteron en oestrogeen

Hulp inschakelen bij het verminderen van PMS-klachten?

Kun je wel wat hulp gebruiken om je PMS-klachten te verminderen? Je ervaart moodswings, voelt je soms neerslachtig, vermoeid, hebt klachten tijdens je menstruatie, buikpijn, cravings, hoofdpijn of gewoon een algeheel ongemakkelijk gevoel. Als je hier niets aan doet, worden de klachten vaak alleen maar erger. Maar wist je dat er wel iets aan te doen is? Sterker nog, in deze PMS Quickfix leer ik je precies wat je kunt doen om in no-time van je klachten af te komen en je gedurende je hele cyclus weer lekker in je vel te voelen.

Met de PMS Quick Fix leer ik je binnen een uur wat jij kunt doen om van je PMS-klachten af te komen. Je kunt het hier bestellen.

Online programma ‘De Viv hormoon herstel methode’ 

Wil je met al jouw hormonale klachten aan de slag, dan is mijn programma ‘De Viv hormoon herstel methode’ wellicht iets voor jou. Dikke kans trouwens dat het je niet alleen van die vervelende premenstruele klachten afhelpt, maar dat jij je ook nog eens een ander mens gaat voelen op veel meer andere vlakken! Je verandert dan niet meer elke keer voor je menstruatie in een draakje, maar blijft gewoon gedurende je hele cyclus de leukste versie van jezelf. Hoe heerlijk is dat?

 

Tekst: Vivian Reijs Vivonline

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten