In de ochtend willen we graag snel, makkelijk en toch gezond ontbijten. Hoewel ik dol ben op warme havermout en op groene smoothies heb ik daar echt niet elke dag uitgebreid de tijd voor. Soms heb je net wat meer haast dan anders. Op zo’n ochtend vind ik het heerlijk om bijvoorbeeld snel wat muesli met (kokos)yoghurt te mengen. Soms nog een stukje fruit erdoorheen. Supersnel klaar! En als ik écht haast heb, dan kan ik het zelfs nog meenemen voor onderweg, ideaal.

Suikers, suikers, suikers

Maar ik moet er wel bij zeggen, de ene muesli is de andere niet. De meeste zitten echt boordevol suikers (cruesli’s). In de supermarkt wordt het assortiment alleen maar groter. Maar daardoor wordt het ook steeds lastiger om de juiste keuzes te maken. Wat het éxtra lastig maakt is dat er op de verpakking vaak allerlei schuilnamen voor suiker staan (vb. glucose, fructose, dextrose, etc. etc.) en je dus niet eens meteen door hebt dat je veel bewerkte en onnodige suikers binnen krijgt. Zulke suikerpieken wil je liever voorkomen, en zeker in de ochtend.

Rude Health

Toch hebben we goed nieuws. Want gelukkig zijn er steeds meer merken die begrijpen hoe belangrijk het is om je dag gezond te starten. En we vinden het alleen maar leuk om deze fijne tips met je te delen! Zo proefden we laatst de nieuwe muesli’s van Rude Health. Niet alleen de verpakking maakt je vrolijk (kleurrijk!) maar van de ingrediëntenlijst wordt je nog eens extra blij. Ze gebruiken alleen maar ingredienten die je thuis ook in je keukenkastje hebt staan, niks onnatuurlijks of geraffineerd. Ze zijn van mening dat eten gemaakt moet zijn van eten, zonder verdikkingsmiddelen, smaakmakers of rotzooi. Het bewijs vind je vanzelf terug in de smaak.

Recept voor een snelle en gezonde start

Dit recept is speciaal voor de mensen die ’s ochtends haast hebben. Waarom? De havermout die in deze muesli zit is extra fijn gemaakt zodat het meteen zacht en romig wordt wanneer je er melk aan toevoegt (extra tip: onze voorkeur gaat uit naar plantaardige melk). Zonder te hoeven wachten, is je muesli dus eigenlijk meteen klaar om op te eten. Ook is het fruit extra fijn gesneden zodat de zoetigheid ervan zich makkelijk mengt met de melk.

Wat heb je nodig?

  • 200 ml melk (bij voorkeur plantaardig) (je kunt kiezen uit warme of koude melk. Wij kozen vandaag voor warm, dan wordt het een lekkere romige warme (havermout)pap. 
  • 50 gram Bircher Soft & Fruity Muesli

> Pak je mooiste kommetje, schenk het bij elkaar en je kunt meteen genieten.

rude health muesli

Nog meer proeven?

Naast de Bircher Soft & Fruity muesli zijn er nog 2 andere nieuwe muesli’s. Dat zijn de Nutty Crunch Muesli en Super Fruity Muesli.

Wel handig om te weten: je kunt ze gewoon kopen bij de Appie! Verder is alleen de super fruity muesli ook verkrijgbaar bij Marqt.

#vivonlinecollab #ookechtfan

 

 

 

 

 

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten