Het is lente, dat betekent dat we weer bijna lekker in de tuin kunnen ontbijten en bewegen. Ik vind niets lekkerder dan mijn dag beginnen in het zonnetje. Een heerlijk kopje koffie en mijn favoriete groene smoothie. 

Powermorning

Als ik een dag vrij heb (of laat kan beginnen), de temperatuur buiten boven de 12 graden is en de zon schijnt, vind ik niets lekkerder dan mijn dag heerlijk in de tuin te beginnen. Ik maak een kopje koffie voor mezelf en mijn favoriete groente smoothie en begin de dag in de zon. Wat geeft je nu meer energie dan de dag in de zon te beginnen? Met deze start moet er wel heel veel mis gaan op een dag, wil je me nog chagrijnig krijgen.

Morning workout

Nadat ik mijn koffie op heb en voordat ik aan m’n smoothie begin, knal ik er vaak nog een korte workout tegen aan. Het enige wat je nodig hebt is een springtouw en een hoelahoep. Ik begin met twee minuten touwtje springen en wissel dit af met 5 minuten hoelahoepen. Je kunt dit zo lang volhouden als je wilt. Als je echt al je spieren wil trainen kan je er zelfs nog een paar squats en lunges achteraan doen.

Afsluitende yoga sessie

Als ik klaar ben met mijn korte workout doe ik nog een paar afsluitende yoga poses, om in totale ontspanning mijn smoothie op te drinken en mijn dag te beginnen. Op deze manier ben ik helemaal klaar voor de dag en kan ik deze vol energie starten.

Tips voor een fijne tuin

Wil jij ook je dag in de zon beginnen, maar heb je nog niet zo’n fijne tuin? Kijk dan eens op Homingxl.nl om je tuin om te toveren tot een heerlijke plek om tot rust te komen.

Geschreven door Djoeke Dekker voor Vivonline

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten