Tijd is een rekbaar begrip en tegelijkertijd ook weer niet. 24 uur is immers 24 uur, dat geldt voor jou en net zo goed voor mij. Toch heeft de één zeëen van tijd en racet de ander dagelijks tegen de klok.

Hoeveel tijd heb je eigenlijk?

Pas aan het eind van je leven krijg je antwoord op de vraag hoeveel tijd je is gegeven, wat tijd automatisch een schaarsteproduct maakt. Maar hoe zuinig je er op bent, aan het eind van de dag is de dag hoe dan ook voorbij. Je kunt tijd niet in een doosje stoppen en verloren tijd evenmin inhalen. En wat is verloren tijd eigenlijk? En wat is kwalitijd? Over het algemeen zijn het de minder leuke dingen die ‘tijd kosten’ en ‘neem je de tijd’ voor plezierige zaken.

Hoeveel tegenwoordige tijd besteed je aan voltooid verleden tijd? En hoelang pieker je over de tijd die nog naar je toekomt? Daarmee is in het nu leven dus optimaal gebruik maken van je tijd.

Tijdsdruk

Ik ben zelf op mijn best als ik onder tijdsdruk werk. Geef mij een deadline en ik spat van de creativiteit, ben scherp als een mes en houdt fluitend alle bordjes in de hoogte. Maar teveel deadlines en je brandt op.

Er is dan ook helemaal niks mis met het verspillen van tijd aan een uurtje (of heel veel meer) Netflixen. Je hoeft niet altijd ‘aan’ te staan. Nu ik niet meer in de ratrace van deadlines verkeer, ga ik steeds makkelijker met tijd om en kom ik, heel ironisch best vaak te laat. En dat terwijl ik het eigenlijk ontzettend respectloos vind om een ander zijn tijd te verspillen.

Wat zijn je prioriteiten

Helaas is er vaak een tikkende tijdbom nodig om bewustere keuzes te maken. Hoe komt het dat we zo moeilijk prioriteiten kunnen stellen als de bodem van ons tijdpotje niet in het directe zicht is? Waarom peins je er niet over om je laatste 24 uur aan die zeurende buurvrouw of het soppen van je keukenkastjes te besteden maar laat je dat in het dagelijks leven wel je tijd opslokken?

Het moederschap is al helemaal een dagelijks gevecht met Vadertje tijd. Over bordjes hooghouden gesproken. Laten we eerlijk zijn, moeders zijn de meest efficiente wezens die er bestaan, maar… Tijd voor jezelf, tijd om te sporten? Waar haal je het vandaan? Bestaat er naast werken en zorgen nog wel Me Time?

Moms on a mission coacht moeders met een integrale aanpak op het gebied van sport, voeding, stressreductie en hormoonbalans naar een uitgeballanceerd leven.

Masterclass Prioritijd

Op 14 september organiseert Moms on a mission een masterclass Prioritijd.

Aan het eind van de masterclass heb je inzicht in jouw perceptie van tijd, weet je waar jouw tijd weglekt en heb je tools om beter met je tijd om te gaan.

Kijk voor meer informatie op momsonamission.nl

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten