Je bent niet de enige die een hekel heeft aan maandagen. Een veel voorkomend fenomeen. Het weekend was zo leuk en vliegt veel te snel voorbij! En voor je het weet gaat die wekker weer op de maandagochtend. Maar er zijn ook genoeg redenen waarom we juist van de maandag kunnen gaan houden!

Maandag is een nieuw begin! Nieuwe kansen, start van een nieuwe week! Zie het dus niet als een einde van het fantastische weekend.

Voorbereiding

Haasten in de ochtend is ook zo iets. Dit verpest meteen je humeur. Probeer dit te voorkomen door jezelf goed voorbereiden. Maak je ontbijt de avond van te voren en leg dit samen met je lunch en tussendoortjes klaar, kies alvast je outfit en zorg dat je tas & sporttas alvast bij de voordeur staan! Dit scheelt enorm veel tijd en zo kun je even rustig genieten van je ontbijtje.

Wekker

De grootste boosdoener is toch wel de ‘snooze’ knop! Probeer deze is compleet te verbannen uit je leven! Je houdt jezelf alleen maar voor de gek en je word er echt niet gelukkiger of meer uitgeslapen van!

Dankbaar zijn

Probeer eens voordat je je bed uit stap 1 ding te bedenken waar jij blij van wordt of dankbaar voor bent in je leven. Dit zal je helpen je dag positief te beginnen!

Happy & Healthy snack momentjes

De maandagen zien we heel vaak als een ‘strenge dag’ we moeten sporten en moeten gezond eten. Maar we kunnen het toch ook lekker, leuk EN gezond maken! Wie zegt dat je op maandagen geen leuke dingen mag doen of lekkere ‘gezonde’ dingen mag eten? Neem je favoriete tussendoortjes en lunch mee naar je werk. En geniet van de goede start van een nieuwe week! En wat dacht je van voedingsmiddelen te eten die je mood ook nog ten goede komen zoals: bananen, stukje pure chocola, avocado, noten of zalm.

Outfit

Een hele belangrijke! Kleding kan echt veel doen voor je gemoedstoestand! Kleed jezelf met vrolijke kleuren bijvoorbeeld. Of trek iets aan waar jij je heel mooi en comfortabel in voelt.

Wat voor positiefs kun jij bedenken voor de maandag? De maandag vliegt echt voorbij als jij er positief in staat! Happy monday!

Tekst: Suzanne van Laar voor VivOnline

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten