Ingewikkeld systeem
Je darmen zitten ingewikkeld in elkaar en kunnen voor een groot gedeelte bepalen hoe jij je voelt. Daarom is het belangrijk dat je lief bent voor je buik.
Wees lief voor je buik en kies onbewerkte voeding
Als je veel fabrieksvoeding eet heeft je buik het veel drukker dan dat je kiest voor onbewerkte voeding. Ook wordt je buik niet gelukkig als je snel eet, het is belangrijk dat je bewust eet en je voeding goed kauwt. Met deze tips ben je heel lief voor je buik en is je buik ook lief voor jou!
1. Voeding is gemaakt om je lichaam te voeden, niet om emotie’s te onderdrukken
Stel jezelf deze vragen voordat je gaat eten:
– Heb ik echt honger?
– Zorgt deze voeding ervoor dat ik de beste, gelukkigste en sterkste zelf word?
– Of heb ik eigenlijk dorst?
2. Eet voeding met ‘goede’ bacteriën
Een gezond darmstelsel betekent miljoenen goede bacteriën die zorgen voor een gezond immuunsysteem en een gezonde geest. Om hiervoor te zorgen kan je meer eten van voeding die levende culturen bevatten zoals:
– Uien
– Knoflook
– Bieslook
– Asperges
– Artisjokken
Gefermenteerde voeding zoals: augurken, zuurkool, tempeh en miso maken jouw buik ook heel gelukkig!
3. Eet de regenboog
Jouw darmstelstel is grotendeels verantwoordelijk voor jouw afweersysteem. Door het eten van kleurrijk fruit en groente geef je je lichaam de noodzakelijke antioxidanten.
Geniet van:
– Boerenkool
– Frambozen
– Zoete aardappels
– Avocado
– Spinazie
– Appels
4. Beperk stress
Zorg voor balans, geef prioriteit aan een sociaal leven, ontspanning, even helemaal niks. Dit heb je hard nodig. Ga op zoek naar een emotionele balans en naar waar jouw stress mee afneemt zoals: wandelen in de natuur, mediatie of een wandeling met je hond.
5. Gebruik de rem
We hebben allemaal hele hectische levens, dit kan negatieve gevolgen hebben voor je gezondheid en in het bijzonder voor je buik en stemming. Gebruik die rem, doe het rustiger aan. Hoe moeilijk dit ook is, het zal je goed doen!
– Kauw rustiger (tel tot 40 bij elke hap)
– Als je ergens loopt (ruik aan die prachtige rozen, geniet!)
– Als je bij de mensen bent waarvan je houdt
– Als je eet. Waardeer het eten op je bord, kijk naar de kleuren, ruik, kijk waar het vandaan komt en realiseer hoe veel geluk je hebt dat je een heerlijke maaltijd voor je neus hebt staan. Stop als je vol zit met eten, en waardeer het wederom.
Tekst: Anne van Engelen voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
16 juni 2016
Pizza voor papa’s
20 november 2015
Bewust smullen: Gluten-, lactose-, en suikervrije kruidnootjes!
16 februari 2016
Net zoals de sterren naar de cupping dokter?
18 januari 2020
Wait what, kan Maca je seksdrive vergroten?
22 maart 2019
Meer groenten eten is gezond, en zo doe je het!
23 februari 2016
Hongergevoel?
25 november 2016
Nog meer beauty met dit receptje van getrokken bouillon
6 juni 2016
Zomerse aardbeien salade
9 oktober 2018
Een groene smoothie drink ik echt met plezier!
11 januari 2018
Lunch of ontbijt recept: Groene smoothie bowl
7 juli 2014
Eerste eetdagboek review
24 november 2018
Hoe gezond is een juice nou eigenlijk?
27 januari 2019
Wil je meer energie? Probeer een winterdetox!
28 juli 2015
Uit Paulines keuken
17 juli 2016
blog van Krystl: STILTE
19 mei 2016
Een kleine stap naar een gezondere hap
17 juli 2022
2 x zomerse vis gerechten
15 november 2016
Ontbijten uit een bowl: Good morning bowl
12 april 2015
Bananenbrood is makkelijk en lekker met dit recept!
17 december 2015
Volg jij VivOnline? Win Viv’s kerstpakket!
12 januari 2019
Dit zijn de 7 voordelen van de sauna!
17 april 2015
Ontgiften en vet verbranden!
16 juli 2016
NECTARINE CLAFOUTIS: EASY & HEALTHY
1 november 2018
Wat doet massage met je lichaam?
7 oktober 2018
Blijf lekker bewegen in de herfst!
13 mei 2014
Lekkere vegan sushi
16 maart 2015
Superfood nummer 1: pruimen
29 januari 2019
Begin het jaar gezond met de heerlijke shakes van Jimmy Joy!
10 juli 2017
Koude(therapie) voor een gezond & fit lijf
8 mei 2014
Mom in shape
14 februari 2017
Stressfood, wat is dit en helpt het echt?
22 maart 2016
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –