Wat heerlijk! Het is lente! In de winter draait ons lichaam standaard een tandje lager om energie te sparen om ons warm te houden, waardoor we nu last kunnen hebben van wat kilootjes teveel of een futloos gevoel. Met de mooie temperaturen in zicht, de lange dagen met veel licht en de zomer in het verschiet, is dit hét perfecte moment voor een grote schoonmaak. Met deze tips ben jij in no time klaar voor een happy & healthy spring!

1.    Hydrateren

Zeker nu het weer warmer wordt, is het drinken van water enorm belangrijk. Je dag beginnen met een glas lauwwarm water met citroen is super; het helpt gifstoffen sneller af te voeren en heeft een positieve invloed op je spijsvertering, stoelgang, je huid en uiteindelijk die extra kilootjes. Hoeveel water moet je nu precies drinken? Dit hangt af van verschillende factoren als geslacht, leeftijd, gewicht en activiteit, maar gemiddeld geldt zo’n 1,5 a 2 liter water per dag. Vul aan het begin van de dag een grote kan met water en citroen/limoen/gember/munt of gojibessen en drink ‘m helemaal leeg. Ziet er nog vrolijk uit ook. De kleur van je urine is ook een goede graadmeter; ga voor de kleur van lichte champagne.

2.    Zweten

Zweet letterlijk al je gifstoffen eruit. Van het sporten zal je tevens nieuwe energie krijgen (je bloed gaat weer lekker stromen), je verliest die extra kilootjes en ook doe je je huid er een groot plezier mee (wel even je make-up eraf halen voor het sporten).

3.    Groene juices & smoothies

Eerlijk is eerlijk. Wie zit er tijdens donkere en stormachtige dagen nu echt te springen om een smoothie of juice? Het kan, maar in de lente en zomer smaakt het nóg beter! Je kunt je dag niet beter beginnen dan met een (groene) smoothie; je lichaam neemt alle vitamines, mineralen en vezels meteen op in elke cel van je lichaam met als resultaat: bruisende energie, blije cellen, een stralende huid en een super gezond gevoel.

4.    Adios alcohol

Sorry lieve lezers, maar als je je lichaam echt een break wilt geven, moet je de drankjes echt even laten staan. Een tonic met lime of spa rood met citroentje ziet er ook heel cool uit en wat zal je je de volgende ochtend goed voelen!

5.    Versoepel je spijsvertering

Niemand zit te wachten op een opgeblazen gevoel of genante geluiden. Wees daarom zuinig met koolhydraten ’s avonds laat, kauw goed en probeer eens een paar dagen te minderen met tarwe en koemelk. Dit komt je buikgevoel zeker ten goede. Een goede probioticum kan ook helpen.

6.    Say no to sugar

Suiker is eigenlijk niks meer en minder dan legale cocaïne. Verslavend dus! Met alle ellende voor je bloedsuikerspiegel, energielevel, die extra kilootjes, huid en functioneren van dien. Na een paar dagen zonder suiker zal je een enorme rust en ruimte in je hoofd ervaren. En na een paar weken te grote kleren. Het proberen waard, toch?!

7.    Frisse wind door je garderobe

De winterkleren kunnen de koffer in, of in ieder geval naar de achterste plank. Bekijk eens goed wat je hebt. Gooi oude, versleten, al 2 jaar niet gedragen, te grote of kleine dingen weg en repareer dingen die stuk zijn. Sorteren op kleur geeft veel rust en creëert een mooi beeld. En hoe staat het met je sportoutfits? Vervang je versleten broek en shirt voor een gaaf, nieuw setje. Zo wordt sporten meteen een stuk leuker!

8.    Hallo zon

De zon is de beste bron van vitamine D. En die hebben we zo nodig voor een sterk immuunsysteem en sterke botten. Ga zoveel mogelijk naar buiten, breng zoveel mogelijk huid in het licht en soak up the sun! Sowieso is het goed elke dag een gezichtscrème met SPF te gebruiken, maar ga ook lekker de zon in met je (naar je idee nog veelste witte) armen en benen. Insmeren en genieten maar. Je wordt vanzelf bruin. 24 uur per dag bakken is natuurlijk het andere uiterste, maar dat begrijp je.

Have a lovely spring!

Tekst: Evelien Blom 

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten