Ontbijten doen we iedere dag. Maar elke dag hetzelfde ontbijten gaat vervelen. Althans bij ons wel..! Hoewel een speltboterham natuurlijk een goede uitkomst is als we haast hebben, nemen we het liefst uitgebreid de tijd voor om de ochtend bijzonder lekker te beginnen. Dat kan natuurlijk met een super lekkere smoothie, een chia power ontbijtje, óf een zelfgemaakte granola.
Gelukkig begrijpt foodblogger Sanne precies wat wij bedoelen. Naast fantastische lekkere taartjes en drankjes, weet ze ons vandaag te verrassen met een boekweit granola. Homemade. En maak dan gelijk een grote hoeveelheid, dan kun je er meerdere dagen van genieten. Gaat ook nog eens je hele huis lekker van ruiken wanneer het in de oven zit!
BOEKWEIT GRANOLA
INGREDIËNTEN
2 grote rijpe bananen
3 eetlepels siroop, ik gebruikte dadel siroop maar rijst– of agave siroop is ook lekker
3 eetlepels kokosolie
300 gram havervlokken
150 gram boekweit, de hele korreltjes
3 eetlepels gebroken lijnzaad
3 eetlepels pompoenpitten
1 eetlepel kaneel
1 theelepel kokosbloesemsuiker
50 gram kokosvlokken
BEREIDING
Verwarm je oven voor op 160 graden en bekleed je bakplaat met bakpapier.
Meng in een bakje de havervlokken samen met de boekweit, lijnzaad en pompoenpitten.
Prak de banaan en voeg hier de siroop gesmolten kokosolie, kaneel, kokosbloesem suiker bij, roer dit goed door elkaar.
Voeg vervolgens de alle ingrediënten (behalve de kokos vlokken) bij elkaar en meng goed zodat alles lekker aan elkaar plakt.
Schep de mix op de bakplaat en schuif deze in een voorverwarmde oven. Bak de boekweit granola in ongeveer 30 – 40 minuten goudbruin. Hussel na 15 minuten de granola even door elkaar zodat hij aan beide kanten mooi bruin wordt.
Bak de kokosvlokken bruin in een pannetje en voeg deze toe aan de granola.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
11 mei 2020
Hoe (on)gezond is muesli nu eigenlijk?
2 september 2018
Geef je wel of geen borstvoeding? Mijn eigen ervaring!
12 maart 2016
Smeer jij de juiste producten op je huid?
12 maart 2020
Griep? Deze 5 supplementen werken echt!
13 juli 2016
NATUURLIJKE GRIP OP JE CYCLUS!
11 oktober 2022
Recept: Geroosterde pompoen met amandelen
1 maart 2021
Appelazijn: het supermiddel en de alleskunner
26 maart 2014
Een klein flesje sap boordevol vitamines
6 april 2015
Wil jij een persoonlijk voedingsadvies van Viv?
10 december 2017
Beheerst onzekerheid jouw leven?
13 oktober 2018
Sushi omelet
9 februari 2016
Back to nature met deze pure rode smoothie
1 september 2018
Boekweit met frambozen en granaatappelpitjes
12 november 2015
Jamie Olivier trakteert!
14 februari 2017
Mijn reis SOS tasje
25 maart 2016
Dadeltaart met bessen, cacao, kokos en karamel.
9 september 2015
Elke dag spinazie in je groene smoothie?
28 oktober 2015
Heerlijk voorleesboek van Cabaretière Madelijne Kool
31 oktober 2015
Mmm! Lekker en gezond griezelen!
19 april 2016
Mijn favo gezonde pasta
10 juni 2015
SLA: het kookboek
27 december 2021
7 tips om te detoxen na de feestdagen
7 maart 2016
Kruidige vegan kikkererwten curry met mango
22 oktober 2018
Tips voor een gezonde broodtrommel
20 maart 2018
6 eyeopeners over gezondheid
13 mei 2014
Healthy mom Nicolette van Dam
12 december 2014
15 foods voor 2015
2 maart 2016
Gezonde verzorging voor je pasgeboren kindje
16 oktober 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –