Summer bodies are made in winter zeggen ze en daar ben ik het helemaal mee eens. Lees hier wat je kunt doen tegen cellulite.

Naast gezond eten en sporten storen veel dames zich toch nog aan de aanwezigheid van cellulite. Cellulite is een zeer vervelende huidaandoening waar maar liefst 80% van de vrouwen, dun of vol, mee te maken heeft of krijgt! Gelukkig is cellullite goed te behandelen met verschillende technieken. Bij KNAP Institute werken we met bindweefselmassage en LPG Endermologie. Beide behandelingen zijn doeltreffend en zullen cellulite op termijn aanzienlijk en zichtbaar verminderen.

De oorzaak van cellulite

Er kunnen verschillende oorzaken ten grondslag liggen aan cellulite. Zo spelen doorbloeding, erfelijkheid, hormonale invloeden en levensstijl een belangrijke rol. Er onstaat veelal een vicieuze cirkel: een verminderde bloedsomloop verstoort de afvoer van lichaamsvocht en afvalstoffen waardoor de vetcellen groter worden groter en het bindweefsel gaat verharden met ingekapselde vetcellen als gevolg. Deze vetcellen puilen dan uit het bindweefselnetwerk met bultjes en putjes als gevolg.

Bindweefselmassage

Bij bindweefselmassage wordt de onderste laag van de huid, het onderhuidse bindweefsel, geprikkeld. Dit gaat door middel van verschillende massage technieken waaronder het rollen van de huid over de onderliggende spier structuur. Door deze diepe massage technieken worden de fibroblasten vervormd waardoor de collageen productie omhoog gaat en de elasticiteit in de huid verbeterd kan worden.

Let wel dat bindweefselmassage doorgaans als ´pittig´ wordt ervaren, het is zeker niet geheel pijnloos en met name de eerste sessies kunnen wat pijnlijk zijn. Maar wie mooi wil zijn? Bindweefsel is absoluut doeltreffend en je kunt vrij snel het verschil al zien. Afhankelijk van de doelstelling en de huidconditie heb je ongeveer tussen de 6 en 12 behandelingen nodig voor een optimaal resultaat. Naast vermindering van cellulite kun je ook rekenen op een verjonging van de huidstructuur en verbetering van de huidconditie. Voor het beste resultaat is het belangrijk om daarnaast lekker te sporten en vooral gezond te eten.

LPG

Net als bij bindweefselmassage richt LPG zich op het bindweefsel, de huidlaag waar het meeste collageen ligt opgeslagen. De cilinders van het LPG-apparaat pakken een huidplooi in het te behandelen gebied op en rollen deze langzaam en regelmatig weer af. Dit zorgt voor een stevige en pijnloze massage van de huid, onderhuid en het bindweefsel. Deze huidgymnastiek verbetert de structuur van het bindweefsel, bevordert de doorbloeding en stimuleert de afvoer van afvalstoffen en verkleefde vetcellen. De behandeling veroorzaakt een natuurlijk proces waarbij vetophopingen worden afgebroken en cellulite vermindert of zelfs verdwijnt. De LPG behandeling wordt doorgaans als niet hinderlijk ervaren en je moet rekenen op zo´n 10 sessies voor een mooi resultaat. Tijdens de lichaamsbehandeling krijg je een ´bodysuit´ aan waardoor de cilinders beter over het lichaam glijden en de huid wordt beschermd.

Vetreductie

Wil je naast cellulite ook vet lokaal vet verminderen dan is een combinatie behandeling van LPG en Cryolipolyse zeer effectief. Bij de Cryolipolyse behandeling worden overtollige vetcellen bevroren en door deze behandeling te combineren met LPG kan het afvoer proces versneld worden. Deze combinatie behandeling zorgt voor een veelbelovend resultaat in de strijd met overtollig vet.

Wil je meer lezen over het verzorgen van je huid? Lees dan bijvoorbeeld dit artikel over huidveroudering.

Tekst: Annebeth Kroeskop voor VIVONLINE

 

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten