Zin in een lekker makkelijk maar toch gezond recept? Probeer dan deze heerlijke glutenvrije pasta met avocado en zalm.
Pure ingrediënten en goede vetten. Dit is een echt gezonde traktatie van frisse en zachte smaken. In verband met de challenge een glutenvrije variant. Zelf gebruik ik meestal speltpenne.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 250 gram glutenvrije pasta
- 4 el olijfolie
- 1 citroen (schoongeboend)
- 1 teen knoflook
- 200 gram bimi
- 1 avocado
- 300 gram zalmfilet
- 400 gram wilde spinazie
En dan?
- Kook de pasta. Meng na het afgieten met 2 el olijfolie.
- Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de knoflook fijn. Halveer de bimi in de lengte. Snijd de avocado overlangs doormidden, verwijder pit en schil en snijd het vruchtvlees in 8 repen.
- Gril de zalm in 8 minuten bijna gaar. Gril de laatste 5 minuten de avocado mee.
- Verhit 2 el olijfolie in een wok en roerbak de bimi en de knoflook 2 minuten. Voeg in delen de spinazie toe en roerbak nog 4 minuten. Breng op smaak met het citroensap, zwarte peper en eventueel wat grof zeezout.
- Verdeel de zalm in stukjes en meng met de pasta en het citroenrasp door de groenten. Serveer met de avocado. Lekker met fijngesneden bosui.
Eet smakelijk!!!
Tekst: Evelien Blom
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
24 november 2018
Hoe gezond is een juice nou eigenlijk?
26 januari 2017
Hoe herken je een jodiumtekort?
23 februari 2017
Hoe gezond is thee eigenlijk?
11 december 2014
Sporttrends 2015
3 november 2018
Rode bietensoep met walnoten
25 juni 2021
Lekker in je bikini!
3 februari 2015
Op zoek naar suikervrije chocolade?
18 april 2017
Dit staat er in mijn koelkast
21 juni 2019
Lekker bakken dit weekend met Viv’s appeltaart
15 juni 2016
Je spijsvertering bevorderen?
26 augustus 2016
FRISSE ZOMERSE SNACKS
5 februari 2016
Gezond haar en gezonde voeding
5 maart 2015
De koelkast van: sterrenstylist Danie Bles
14 april 2019
Dit is hoeveel avocado je op een dag ‘mag’ eten
11 september 2016
NIKKEL: WAT IS HET, WAAR ZIT HET IN, KUNNEN WE ZONDER?
28 januari 2016
Quinoa: geschikt als ontbijt, lunch én diner!
12 september 2019
11 manieren waarop je samen met de kleintjes kan koken
31 oktober 2018
Yoga maakt je vrolijk!
29 november 2015
Romige Indiase curry met tofu
1 november 2018
Wat doet massage met je lichaam?
23 augustus 2015
In gesprek met dokter Leenarts
1 augustus 2016
HEALTH Q&A: SIBA MTONGANA
11 september 2014
Healthy Talkies Lunch
6 september 2016
Opleiding tot Hormoon expert
5 maart 2016
Ultiem geluk
18 mei 2014
Quinoasalade met bieten & zoete aardappel
8 juli 2016
Gezond eten zonder grenzen
10 augustus 2015
Hotspot: The Hoxton
21 juni 2017
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –