Oatmeal of havermout is al twee jaar ons go-to ontbijtje. Nu hebben we een heerlijk recept speciaal voor jou, lees snel verder.
Tuurlijk zijn er periodes dat we dagen achter elkaar bananenijs eten, een pannenkoeken verslaving hebben of ons nog beter willen voelen door boekweit. Toch komen we altijd weer terug bij ons vertrouwde, warme bakje havermout. Het is gewoon altijd goed!
De topping verandert maar de bereiding van de oatmeal niet, koken in water en smeuïg maken door plantaardige melk… echt perfect! Havermout vult goed maar gek genoeg hebben wij altijd trek, wanneer er een drukke ochtend op de planning staat waar eten erbij in zal schieten is een eetlepel amandelpasta de truc. De pasta met havermout zorgt voor een idioot lang en verzadigd gevoel. tip van de dag:)!
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 klein kopje havermout of havermout vlokken (100 gram)
- 1 klein kopje plantaardige melk, ik koos voor rijstemelk (300ml)
- half kopje kokend water (200ml)
- 2 eetlepels amandelpasta
Topping (optioneel)
- blauwe bessen
- frambozen
- banaan
- pompoenzaden, zonnebloemzaden of cacaonibs
Bereiding
- Dit ontbijtje is zo gemaakt en daarom perfect op een ochtend dat je weinig tijd hebt.
- Kook het water en giet het daarna in een kleine steelpan, voeg hier de havermoutvlokken of de gewone havermout bij en zet het vuur laag.
- Roer goed door en doe de deksel erop. Laat je havermout in tien minuten gaar koken.
- Wanneer je havermout zacht en smeuïg is voeg je de plantaardige melk toe. Zet het vuur hoger en blijf je oatmeal doorroeren tot de melk is opgenomen en je een dikke pap overhoudt.
- Verdeel je havermout over twee bakjes. Roer door elk bakje een eetlepel amandelpasta en giet er wat rijstsiroop overheen. Dit is het moment dat je los kan gaan, de toppings!
- Versier je oatmeal bijvoorbeeld met vers fruit, zaden of cacaonibs, geraspte kokos is trouwens ook heel lekker!
Heb je zin in nog meer havermout receptjes? Probeer dan eens deze appeltaart van havermout.
Tekst: Sanne van Rooij voor VIVONLINE
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
20 november 2015
Bewust smullen: Gluten-, lactose-, en suikervrije kruidnootjes!
16 december 2019
Gezonde lunches voor de kindjes om mee naar school te nemen
6 november 2018
Wat is een bijnieruitputting?
13 april 2016
Kom jij aan 10.000 stappen per dag?
22 januari 2019
Ben je moe, niet lekker, niet blij? Wij hebben tips voor je!
21 december 2015
Mindful omgaan met tijd
7 juni 2019
Waarom is melk niet zo goed voor elk?
24 augustus 2019
Maak van je huishouden een work-out en skip de sportschool
12 januari 2020
Vitamine C helpt je bij griep (ook preventief)
11 januari 2019
Zo voorkom je ongezond snacken tijdens donkere dagen!
3 februari 2015
Op zoek naar suikervrije chocolade?
8 juli 2016
Carobe bonbonnetjes
21 september 2017
Geen tijd voor de sportschool? Wandelen is net zo goed
15 november 2016
Ontbijten uit een bowl: Good morning bowl
10 oktober 2019
Chocolade Hazelnoot Mousse, om bij weg te dromen
11 juli 2016
GEZONDE SNACKS VOOR DE VAKANTIE
27 oktober 2014
5 gezonde vragen van de ‘Margriet’
25 mei 2016
3 stappen om NU gelukkig te leven
2 december 2018
Mijn leven met een kind met een extreme voedselallergie
16 augustus 2015
Hotspot: 5&33
2 oktober 2017
De geneeskracht van 5 soorten paddenstoelen
15 oktober 2014
De Vitamix; multifunctioneel
25 augustus 2015
Je bent wat je… drinkt!
16 juni 2015
Bootcamp voor mama’s
31 mei 2018
Gezond vegan chocolade ontbijtje
18 december 2021
5 tips om de feestdagen gezond door te komen
4 mei 2016
Hoeveel water heb je dagelijks nodig?
6 maart 2018
Win een juice pakket met onze favoriete sapjes!
1 februari 2017
EETDAGBOEK VAN TOPHOCKEYSTER ELLEN HOOG
25 november 2015
Hoe maak ik ‘de basic green smoothie’?
13 mei 2016
Guacamole Nori Roll
23 december 2020
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –