Dat klinkt heerlijk! Samen met Mathijs Vrieze maak ik een heerlijk gezond chocolade toetje! Dat bestaat dus echt… Een ideaal receptje voor in het weekend!

Gezonde chocolademousse

Wat een uitvinding: chocolademousse, maar dan gezond! Naast dat het een heerlijke manier is om te ‘cheaten’, is het recept ook perfect om kinderen meer groente te laten eten. Niemand zal doorhebben dat ze eigenlijk een avocado aan het eten zijn! En dat ook nog eens op een heel makkelijke manier en met maar 3 ingrediënten!

Snel, makkelijk en lekker

En wat het nog leuker maakt: dit recept is zo klaar! Geen suiker, geen slagroom maar alleen pure ingrediënten. Simpel nodig voor 4 personen: een banaan, een avocado, (rauwe) cacaopoeder, pure chocolade, paar walnootjes, kaneel en passievrucht*. Bekijk het filmpje en zie hoe blij ik hier van word. Smullen…

*Mocht je net geen passievrucht in huis hebben, al het andere fruit is ook heerlijk!

Maxima’s favoriet

En wist jij dat onze Koningin Maxima dol is op chocolademousse? Eigenlijk is het strikt geheim wat er zoal bij de Koninklijke familie op hun bordje ligt. Laat staan dat we mogen weten waar je hun ‘s nachts voor wakker kunt maken. Er is echter één uitzondering: het is namelijk wél algemeen bekend dat er bij officiele diners steevast een oranje toetje wordt geserveerd. En culinair historica Lizet Kruyff en banketbakker Cees Holtkamp hebben op hoge uitzondering daar een bijzonder boek van mogen samenstellen. Zo blijkt sachertorte de favoriete taart van Beatrix, en is Maxima dus dol op chocolademousse. Waan je dus even in Koninklijke sferen met dit recept!

 

 

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten