2017! Het jaar waarin onze liefde voor groenten alleen maar groter is geworden, we zijn ons bewuster geworden met betrekking tot het eten van vlees en we zijn steeds meer versgeperste juices gaan drinken. Wil jij weten waar we aankomend jaar onze tanden in vast zullen zetten? Lees dan verder.
Al met al, zijn we veel meer bezig met onze gezondheid en de natuur. Maar welke gezonde lekkernijen en foodtrends kan je verwachten in 2018? Speciaal voor jou zijn in dit artikel de voorspellingen voor het komende jaar samengesteld.
Een nog grotere liefde voor plantaardig eten!
Veganistisch eten, het wordt steeds populairder! In 2017 is dit al bewezen met de toegenomen beschikbaarheid aan veganistische maaltijdopties in restaurants. Aankomend jaar zal een verdere toename verwacht worden in het eten van plantaardige voeding en het ontwikkelen van verantwoorde vleesvervangers. Let op! De ingrediënten van de meeste vleesvervangers zitten vaak vol met E-nummers, zout, suiker en zijn vaak gemaakt van genetisch gemodificeerd soja of mais. Deze producten stimuleren geen goede gezondheid. Check daarom altijd goed de ingrediëntenlijst.
Hoe vaak heb jij een vleesvrije dag? Dit is namelijk de ideale manier om patronen te doorbreken, bewustzijn te creëren en je lichaam te prikkelen. Wanneer je bijvoorbeeld bezig bent met koolhydraatarm en natuurlijk eten is het doorbreken van patronen super goed om je stofwisseling en vetverbranding te stimuleren.
Gefermenteerde voeding, gebruik jij het al?
Gefermenteerde voeding wordt in 2018 weer een populair onderdeel. De afgelopen jaren heeft deze voedingsgroep het al verassend goed gedaan. Gefermenteerde producten zoals kefir, zuurkool, Griekse yoghurt, kombucha en augurken bevatten goede bacteriën die de darmflora op een positieve manier stimuleren. Super goed voor je algehele gezondheid en ze zijn ook nog is lang houdbaar door hun conserverende eigenschappen. Wat is jou favoriet?
Boost je smoothie met poeders
Hoe makkelijk is het om je smoothie een gezonde boost te geven? Heel makkelijk! Maca, matcha, spirulina, cacao of toevoeging van henneppoeder is een simpele en snelle manier om extra voedingstoffen binnen te krijgen. Ook aan juices, havermout, Griekse yoghurt, koffie, thee en noem maar op kan je deze poeders toevoegen. In 2018 worden kurkuma en champignonpoeder helemaal de trend. Over het algemeen zal de trend om voedsel te eten dat het afslanken en het immuunsysteem van het lichaam stimuleert worden voortgezet. Dat is toch leuk!
Bloemen om op te eten!
De voedingsindustrie ziet een groeiende interesse in natuurlijke ingrediënten, met een kleurige twist, zoals eetbare bloemen bijvoorbeeld. Orchidee en lavendel zie je straks overal terug. Koffie, desserts en zelfs je thee gaat eraan geloven.
Weg met voedselverspilling
Het invriezen van overgebleven maaltijden, dat normaal zou worden weggegooid, wordt steeds populairder. We gaan meer gebruik maken van restjes om snelle gezonde maaltijden te maken en ouder en onvolmaakt fruit en groente gaan we toevoegen in smoothies, soepen en juices.
Dit is niet alleen voordelig voor het milieu, maar ook voor je voedingsbudget. Zo hou je geld over voor andere leuke dingen die volgend jaar op de planning staan!
Tekst: Jasper Alblas voor Vivonline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
28 juni 2017
Boekweit Tosti met geitenkaas
11 september 2016
NIKKEL: WAT IS HET, WAAR ZIT HET IN, KUNNEN WE ZONDER?
9 september 2015
Elke dag spinazie in je groene smoothie?
15 oktober 2017
Hoe houd je oren goed schoon?
5 mei 2016
Voel jij je vrij?
2 februari 2022
Moe, sneller ziek en snak je naar zon? Neem vitamine D!
22 mei 2015
Gezocht: kandidaten voor nieuw programma
23 december 2018
Als voeding je vijand is…
6 april 2014
Mijn eetdagboek op I love health!
16 september 2016
REVIEW: DRIE-DAAGSE DETOX KUUR VAN SAPJE
13 februari 2017
Viv’s health Q & A met Susan Smit
13 januari 2021
Hoe een gezonde bloedsuikerspiegel je helpt met afvallen
12 december 2016
Kom je ook naar de glutenvrije kerstmarkt in Villa ArenA?
16 februari 2016
Net zoals de sterren naar de cupping dokter?
21 maart 2016
Beter in je darmen, beter in je vel?
7 juli 2014
Ben ik intolerant voor gluten?
29 september 2022
Heb je weinig energie? Zorg voor een stabiele bloedsuikerspiegel
4 februari 2016
De kracht van rauwe voeding
29 juli 2016
KAKKERLAKKENMELK HET NIEUWE SUPERFOOD?
23 augustus 2018
Passievrucht: alles wat je moet weten over dit leuke fruitstuk
22 augustus 2018
Viv’s product van de week: de slowjuicer
14 december 2021
8 geweldige dingen die gebeuren als je aan yoga doet
25 augustus 2015
Viv eet mee zoekt kandidaten
13 november 2018
Heb jij last van schildklierklachten?
27 april 2018
Lekker en gezond ontbijtje: Chiazaad pudding
26 november 2015
Zuivelvrije Noten-kokos yoghurt
15 september 2019
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –