2017! Het jaar waarin onze liefde voor groenten alleen maar groter is geworden, we zijn ons bewuster geworden met betrekking tot het eten van vlees en we zijn steeds meer versgeperste juices gaan drinken. Wil jij weten waar we aankomend jaar onze tanden in vast zullen zetten? Lees dan verder.
Al met al, zijn we veel meer bezig met onze gezondheid en de natuur. Maar welke gezonde lekkernijen en foodtrends kan je verwachten in 2018? Speciaal voor jou zijn in dit artikel de voorspellingen voor het komende jaar samengesteld.
Een nog grotere liefde voor plantaardig eten!
Veganistisch eten, het wordt steeds populairder! In 2017 is dit al bewezen met de toegenomen beschikbaarheid aan veganistische maaltijdopties in restaurants. Aankomend jaar zal een verdere toename verwacht worden in het eten van plantaardige voeding en het ontwikkelen van verantwoorde vleesvervangers. Let op! De ingrediënten van de meeste vleesvervangers zitten vaak vol met E-nummers, zout, suiker en zijn vaak gemaakt van genetisch gemodificeerd soja of mais. Deze producten stimuleren geen goede gezondheid. Check daarom altijd goed de ingrediëntenlijst.
Hoe vaak heb jij een vleesvrije dag? Dit is namelijk de ideale manier om patronen te doorbreken, bewustzijn te creëren en je lichaam te prikkelen. Wanneer je bijvoorbeeld bezig bent met koolhydraatarm en natuurlijk eten is het doorbreken van patronen super goed om je stofwisseling en vetverbranding te stimuleren.
Gefermenteerde voeding, gebruik jij het al?
Gefermenteerde voeding wordt in 2018 weer een populair onderdeel. De afgelopen jaren heeft deze voedingsgroep het al verassend goed gedaan. Gefermenteerde producten zoals kefir, zuurkool, Griekse yoghurt, kombucha en augurken bevatten goede bacteriën die de darmflora op een positieve manier stimuleren. Super goed voor je algehele gezondheid en ze zijn ook nog is lang houdbaar door hun conserverende eigenschappen. Wat is jou favoriet?
Boost je smoothie met poeders
Hoe makkelijk is het om je smoothie een gezonde boost te geven? Heel makkelijk! Maca, matcha, spirulina, cacao of toevoeging van henneppoeder is een simpele en snelle manier om extra voedingstoffen binnen te krijgen. Ook aan juices, havermout, Griekse yoghurt, koffie, thee en noem maar op kan je deze poeders toevoegen. In 2018 worden kurkuma en champignonpoeder helemaal de trend. Over het algemeen zal de trend om voedsel te eten dat het afslanken en het immuunsysteem van het lichaam stimuleert worden voortgezet. Dat is toch leuk!
Bloemen om op te eten!
De voedingsindustrie ziet een groeiende interesse in natuurlijke ingrediënten, met een kleurige twist, zoals eetbare bloemen bijvoorbeeld. Orchidee en lavendel zie je straks overal terug. Koffie, desserts en zelfs je thee gaat eraan geloven.
Weg met voedselverspilling
Het invriezen van overgebleven maaltijden, dat normaal zou worden weggegooid, wordt steeds populairder. We gaan meer gebruik maken van restjes om snelle gezonde maaltijden te maken en ouder en onvolmaakt fruit en groente gaan we toevoegen in smoothies, soepen en juices.
Dit is niet alleen voordelig voor het milieu, maar ook voor je voedingsbudget. Zo hou je geld over voor andere leuke dingen die volgend jaar op de planning staan!
Tekst: Jasper Alblas voor Vivonline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
29 september 2022
Heb je weinig energie? Zorg voor een stabiele bloedsuikerspiegel
19 juli 2016
MANGO IJS: SNEL & GEZOND
3 oktober 2017
Weerstand booster Vitamine C(amu camu)!
31 maart 2015
Geitenmelk: de voordelen voor jouw kleintje
23 juli 2017
VEGAN RISOTTO MET SPINAZIE EN CHAMPIGNONS
18 januari 2016
Boekweit (soba) noodles met gamba’s
12 juni 2016
Help, ik ben suikerverslaafd!
21 juni 2016
Feiten en fabels: hoe schadelijk is Fytinezuur?
3 september 2015
Boerenkoolchips
7 juli 2014
Ben ik intolerant voor gluten?
6 januari 2017
Boost je winterweerstand met deze BoerenCool smoothie
21 september 2017
Viv eet mee #12: Slawraps
17 januari 2019
Kefir is goed voor je darmflora
4 februari 2016
De kracht van rauwe voeding
12 oktober 2018
Hoe gezond zijn bananen?
12 maart 2016
Smeer jij de juiste producten op je huid?
14 oktober 2017
Waarom zijn pompoen en pompoenpitten gezond?
2 september 2017
Laat je kind beter presteren door gezond te eten
4 september 2017
Ontbijt receptje: zoete zwarte rijstepap met kokosmelk
18 augustus 2015
Slanke salade
22 november 2015
4 x de beste boekentips voor iedere moeder!
29 oktober 2018
Hoe je hersenen veranderen als je moeder wordt
12 september 2017
9 handige tips om te weten als je vegetariër wilt worden!
24 januari 2017
Zoete aardappelkoekjes met limoen en avocado
10 juni 2015
SLA: het kookboek
2 september 2016
INSPIRATIE VOOR EEN DAG ZONDER VLEES: CHILI SIN CARNE
26 april 2019
Hoe ga je hoofdpijn te lijf met de juiste voeding?
30 januari 2018
Recept: Kip met zongedroogde tomaten en kokosmelk
29 april 2015
Vivian helpt je met een lekkere en gezonde maaltijd!
6 juli 2016
ZOUTARM KOKEN MET KRUIDEN
26 september 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –