2017! Het jaar waarin onze liefde voor groenten alleen maar groter is geworden, we zijn ons bewuster geworden met betrekking tot het eten van vlees en we zijn steeds meer versgeperste juices gaan drinken. Wil jij weten waar we aankomend jaar onze tanden in vast zullen zetten? Lees dan verder.
Al met al, zijn we veel meer bezig met onze gezondheid en de natuur. Maar welke gezonde lekkernijen en foodtrends kan je verwachten in 2018? Speciaal voor jou zijn in dit artikel de voorspellingen voor het komende jaar samengesteld.
Een nog grotere liefde voor plantaardig eten!
Veganistisch eten, het wordt steeds populairder! In 2017 is dit al bewezen met de toegenomen beschikbaarheid aan veganistische maaltijdopties in restaurants. Aankomend jaar zal een verdere toename verwacht worden in het eten van plantaardige voeding en het ontwikkelen van verantwoorde vleesvervangers. Let op! De ingrediënten van de meeste vleesvervangers zitten vaak vol met E-nummers, zout, suiker en zijn vaak gemaakt van genetisch gemodificeerd soja of mais. Deze producten stimuleren geen goede gezondheid. Check daarom altijd goed de ingrediëntenlijst.
Hoe vaak heb jij een vleesvrije dag? Dit is namelijk de ideale manier om patronen te doorbreken, bewustzijn te creëren en je lichaam te prikkelen. Wanneer je bijvoorbeeld bezig bent met koolhydraatarm en natuurlijk eten is het doorbreken van patronen super goed om je stofwisseling en vetverbranding te stimuleren.
Gefermenteerde voeding, gebruik jij het al?
Gefermenteerde voeding wordt in 2018 weer een populair onderdeel. De afgelopen jaren heeft deze voedingsgroep het al verassend goed gedaan. Gefermenteerde producten zoals kefir, zuurkool, Griekse yoghurt, kombucha en augurken bevatten goede bacteriën die de darmflora op een positieve manier stimuleren. Super goed voor je algehele gezondheid en ze zijn ook nog is lang houdbaar door hun conserverende eigenschappen. Wat is jou favoriet?
Boost je smoothie met poeders
Hoe makkelijk is het om je smoothie een gezonde boost te geven? Heel makkelijk! Maca, matcha, spirulina, cacao of toevoeging van henneppoeder is een simpele en snelle manier om extra voedingstoffen binnen te krijgen. Ook aan juices, havermout, Griekse yoghurt, koffie, thee en noem maar op kan je deze poeders toevoegen. In 2018 worden kurkuma en champignonpoeder helemaal de trend. Over het algemeen zal de trend om voedsel te eten dat het afslanken en het immuunsysteem van het lichaam stimuleert worden voortgezet. Dat is toch leuk!
Bloemen om op te eten!
De voedingsindustrie ziet een groeiende interesse in natuurlijke ingrediënten, met een kleurige twist, zoals eetbare bloemen bijvoorbeeld. Orchidee en lavendel zie je straks overal terug. Koffie, desserts en zelfs je thee gaat eraan geloven.
Weg met voedselverspilling
Het invriezen van overgebleven maaltijden, dat normaal zou worden weggegooid, wordt steeds populairder. We gaan meer gebruik maken van restjes om snelle gezonde maaltijden te maken en ouder en onvolmaakt fruit en groente gaan we toevoegen in smoothies, soepen en juices.
Dit is niet alleen voordelig voor het milieu, maar ook voor je voedingsbudget. Zo hou je geld over voor andere leuke dingen die volgend jaar op de planning staan!
Tekst: Jasper Alblas voor Vivonline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
12 september 2017
Recept: good for the brains food
11 oktober 2022
Recept: Geroosterde pompoen met amandelen
22 juni 2018
Het hele gezin gezonder
5 maart 2017
Wat doet te veel zout eten met je?
4 oktober 2016
DE PERFECTE HERFST JUICE: PUMPKIN POWER
5 oktober 2018
Viv’s detox
11 september 2014
Eetdagboek review
16 januari 2019
Waarom is kokos zo gezond?
11 december 2014
Sporttrends 2015
27 september 2018
Testimonial: Brenda over haar persoonlijk consult van Viv!
16 september 2019
Portobelloburger met omelet en avocado, uit ‘Gezonder met Viv’
11 oktober 2018
8 tips om je kinderen gezonder te laten eten
9 april 2014
Media: Talkies Magazine
19 april 2016
Mijn favo gezonde pasta
13 januari 2015
WINTERS SMULLEN: ZOETE AARDAPPEL STAMPPOT
10 februari 2020
Lekker herfstig: Kokos en Limoengras Bouillon
28 februari 2016
Glutenvrije ontbijt muffins
8 oktober 2018
De invloed van voeding op je nachtrust
1 juli 2019
Hoe (on)gezond is de magnetron?
24 februari 2020
7 verrassende manieren om een schimmelinfectie te voorkomen
30 januari 2018
Recept: Kip met zongedroogde tomaten en kokosmelk
10 augustus 2015
Hotspot: The Hoxton
15 februari 2019
Je eetgewoontes aanpassen doe je zo!
14 februari 2017
Stressfood, wat is dit en helpt het echt?
3 juli 2016
Ruzie in je relatie?
3 april 2016
De helende werking van kruiden en specerijen
25 augustus 2018
Eet jij genoeg gezonde vetten?
22 december 2017
Waarom ik 3 glazen water drink na het opstaan
13 april 2016
Kom jij aan 10.000 stappen per dag?
10 oktober 2016
VIVONLINE FINALIST VAN DE FOOD BLOG AWARDS 2016
11 februari 2019
Dit recept wil je: gezonde kikkererwten pannenkoeken
9 juni 2016
Rode linzensoep
11 mei 2019
De 5 beauty geheimen van de Sicilianen
11 juni 2015
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –