2017! Het jaar waarin onze liefde voor groenten alleen maar groter is geworden, we zijn ons bewuster geworden met betrekking tot het eten van vlees en we zijn steeds meer versgeperste juices gaan drinken. Wil jij weten waar we aankomend jaar onze tanden in vast zullen zetten? Lees dan verder.
Al met al, zijn we veel meer bezig met onze gezondheid en de natuur. Maar welke gezonde lekkernijen en foodtrends kan je verwachten in 2018? Speciaal voor jou zijn in dit artikel de voorspellingen voor het komende jaar samengesteld.
Een nog grotere liefde voor plantaardig eten!
Veganistisch eten, het wordt steeds populairder! In 2017 is dit al bewezen met de toegenomen beschikbaarheid aan veganistische maaltijdopties in restaurants. Aankomend jaar zal een verdere toename verwacht worden in het eten van plantaardige voeding en het ontwikkelen van verantwoorde vleesvervangers. Let op! De ingrediënten van de meeste vleesvervangers zitten vaak vol met E-nummers, zout, suiker en zijn vaak gemaakt van genetisch gemodificeerd soja of mais. Deze producten stimuleren geen goede gezondheid. Check daarom altijd goed de ingrediëntenlijst.
Hoe vaak heb jij een vleesvrije dag? Dit is namelijk de ideale manier om patronen te doorbreken, bewustzijn te creëren en je lichaam te prikkelen. Wanneer je bijvoorbeeld bezig bent met koolhydraatarm en natuurlijk eten is het doorbreken van patronen super goed om je stofwisseling en vetverbranding te stimuleren.
Gefermenteerde voeding, gebruik jij het al?
Gefermenteerde voeding wordt in 2018 weer een populair onderdeel. De afgelopen jaren heeft deze voedingsgroep het al verassend goed gedaan. Gefermenteerde producten zoals kefir, zuurkool, Griekse yoghurt, kombucha en augurken bevatten goede bacteriën die de darmflora op een positieve manier stimuleren. Super goed voor je algehele gezondheid en ze zijn ook nog is lang houdbaar door hun conserverende eigenschappen. Wat is jou favoriet?
Boost je smoothie met poeders
Hoe makkelijk is het om je smoothie een gezonde boost te geven? Heel makkelijk! Maca, matcha, spirulina, cacao of toevoeging van henneppoeder is een simpele en snelle manier om extra voedingstoffen binnen te krijgen. Ook aan juices, havermout, Griekse yoghurt, koffie, thee en noem maar op kan je deze poeders toevoegen. In 2018 worden kurkuma en champignonpoeder helemaal de trend. Over het algemeen zal de trend om voedsel te eten dat het afslanken en het immuunsysteem van het lichaam stimuleert worden voortgezet. Dat is toch leuk!
Bloemen om op te eten!
De voedingsindustrie ziet een groeiende interesse in natuurlijke ingrediënten, met een kleurige twist, zoals eetbare bloemen bijvoorbeeld. Orchidee en lavendel zie je straks overal terug. Koffie, desserts en zelfs je thee gaat eraan geloven.
Weg met voedselverspilling
Het invriezen van overgebleven maaltijden, dat normaal zou worden weggegooid, wordt steeds populairder. We gaan meer gebruik maken van restjes om snelle gezonde maaltijden te maken en ouder en onvolmaakt fruit en groente gaan we toevoegen in smoothies, soepen en juices.
Dit is niet alleen voordelig voor het milieu, maar ook voor je voedingsbudget. Zo hou je geld over voor andere leuke dingen die volgend jaar op de planning staan!
Tekst: Jasper Alblas voor Vivonline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
27 januari 2019
Wil je meer energie? Probeer een winterdetox!
26 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Daisy Oppelaar
8 augustus 2018
Summer salade met linzen
14 maart 2018
Je hongercyclus onder controle krijgen
16 november 2016
Interview Vriendin
27 februari 2017
De eetgewoontes van Renate Gerschtanowitz
3 juli 2020
7 tips voor een mooi en gezond gebit
10 januari 2019
Fit en slank zonder te sporten? 5 tips!
18 november 2020
Wat doet Vitamine D voor je body?
22 december 2015
Beter (w)eten. “Je darmen zijn je tweede brein”
30 juni 2018
DE VITAMINEBOM: SPIRULINA
12 maart 2018
VOEDINGSTIPS VOOR EEN GOEDE NACHTRUST
6 juli 2014
Italiaanse Glutenvrije ’Courgetti’ Pasta
10 februari 2016
Kom jij ons team versterken? Vrijwillige schrijfsters gezocht.
12 mei 2017
Let op: glutenvrij niet altijd gezond!
17 mei 2016
Food we love: Rabarber
28 januari 2016
Quinoa: geschikt als ontbijt, lunch én diner!
3 januari 2019
Gezonde sport smoothies voor vóór en na het sporten
2 juli 2016
3 x ei love you
29 december 2021
Celery Juice drinken, alles wat je moet weten om te starten
14 maart 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Ellemieke Vermolen
27 november 2017
Deze gezonde chips van nori moet je proberen!
22 juni 2018
De lekkerste glutenvrije aardbeientaart
13 augustus 2015
Laat je negatieve gedachten los!
14 december 2018
Cadeautip: Keramische pannenset
16 april 2018
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –